Paluu Pariisiin

Laura de Lille

Viikon päästä minusta tulee newyorkilainen.

Vanhan Pariisin kotini hyvästelin joulukuisella reissullani, jolloin taakseni jäi monta muistoa ja ihmistä, joita haalin mielessäni lopun elämääni. Neljä hienoa ja kasvattavaa vuotta, kokemuksia, joista olen hyvin onnellinen.

Ennen kuin lähden suunnistamaan kohti uutta, haluaisin vielä jakaa muutaman yksinkertaisen arkisen, mutta merkityksellisen muistojäljen teidän kanssanne. Näitä jään miettimään.

Rantakorttelini, sen sillat ja katukauppiaat. Pitkät juoksulenkit hiljaisesti aaltoilevassa joenrannassa.

Lempivuodenaikani syksy, jonka aurinkoiset iltapäivät tekivät kaupungin kellastuvista puistoista entistäkin sykähdyttävämpiä.

Kuudennen kaupunginosan iki-ihana Ladurée, jonne karkasimme tuntikausiksi ystävän kanssa leivoskahveille rauhallisia, viikonloppuisia aamupäiviä viettämään.

Kesäiset, pitkät iltapäivät, jolloin tulee kuuma jo pelkässä t-paidassa ja minihameessa.

Auringonlaskun roosaksi värittämä Seine, jonka rannoilla tuli tyhjennettyä monta viinipulloa. 

Lempinäkymäni Sacré-Coeurin kirkolle Rue Lafitteltä. Maisema, jota sain ihailla ekana Pariisi-vuotenani  joka aamu töihin polkiessani. 

Entinen kotitalo ja sen vankat, kadulle aukeat jättiovet. Asuntoni, jonka kattoikkunasta ihailin öisin yli liitäviä lentokoneita. 

 

Ja viimeiseksi: laulu, jota kuunnellessa tulen aina muistamaan tämän kaiken.

Hyvästi Pariisi — teini-iän unelma, opiskelukaupunkini. Lupaan välittää lämpimät terveiset Amerikan sisarukselle. Nyt mennään eikä meinata. Rohkeasti tuulta päin!

Kommentit

MariaR

Ihania muistoja. Onnea New Yorkiin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Ihana, ihana Pariisi! Ehkä minäkin sinne joskus pääsen!

Mitä kautta löysit työpaikkasi? Haluaisin muuttaa ulkomaille, mutta kun jo Suomesta töiden löytäminen on hankalaa niin miten se sitten mahtaa onnistua ulkomailla? Vai miten nuo opintotukiasiat menevät jos lähtisin opiskelemaan ulkomaille?

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitti onnentoivotuksesta Maria! :)

Vierailijalle: Opintotukiasioista kannattaa kysellä Kelalta.Ulkomailla on paljon valtion akkreditoimia kouluja, joihin myönnetään opintotukea. 

Mitä työnhakukysymykseesi tulee — eiköhän jokainen ura ala jostain lähtöruutuduunista, jonka kautta etenee aina himpun verran suunnitelmissaan ja joka tarjoaa uudenlaisia tilaisuuksia. Minulle tämä on tarkoittanut ensin suunnittelijassarin hommia, 1,5 vuotta myyntityötä, kolmea kuukautta sisäänostotoimistossa ja puolen vuoden harjoittelua markkinointi- ja pr-hommissa. Jokainen kokemuksistani on aina avannut uuden oven, tavalla tai toisella. Myös tämä viimeisin, josta sain suosituksen uuteen työpaikkaani.

Jos ulkomailla työskentely kiinnostaa, siellä niitä mahdollisuuksia vasta onkin. Mä en takuuvarmasti olisi tässä nyt, jos olisin lukion jälkeen jäänyt Suomeen.

Paljon tsemppiä sulle, mitä ikinä sitten haluatkaan tehdä! :)

NinaVee
Väreilyjä

Arvaas mitä Laura? Syksy New Yorkissa on P-A-R-A-S-T-A maailmassa!!! On syksy ihana Pariisissakin, mutta NYC ja syksy, oih ja voih. Siellä nähdään! ;)

riitu

Tsemppiä Nykkiin! :) 
Ps. aivan ihania kuvia.

Janey (Ei varmistettu)

Oih, ihana postaus. <3 Oikein kyyneleet nousi silmiin. Paljon tsemppia NYCin valloitukseen!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tuli itku. Onnea tulevaan, Laura!

Jeba
Tuuliajolla

Kaikkea hyvää ja onnea sinne isoon omenaan! <3

MademoiselleSaara (Ei varmistettu)

hei munkin lempivuodenaika on syksy:) mä rakastan niitä värejä sillon!
ihania kuvia ja muistoja Pariisista. jäät varmasti kaipailemaan Pariisia, vaikka vielä hienompaa on vielä edessä:)! tunnearvo on sellanen juttu, jota ei muilla arvokkuuksilla voikkaan korvata. mutta eihän tää uus mahdollisuus mitää korvaakkaan, kun lisää vaan kokemuksia sieltä Nykistä tulee:) Onnea sinne ja toivottavasti tykkäät siellä olla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,

Miten löysit Nycistä työpaikan? käytitkö jotain yleisiä sikäläisiä muotirekry ilmoituksia vai lähetitkö kymmeniä hakemuksia avoimesti?

Haitko koskaan Pariisista työtä koulun loputtua ja onko niitä helppo saada siellä?
Kävitkö nykissä työhaastattelussa vai miten se kävi? kerrothan? se on siisti juttu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Usa:ssa entry level työt on ensisijaisesti omille opiskelojoille. Eräs amerikkalainen tuttu etsi New yorkista markkinointitöitä reilusti yli vuoden ennen kuin mitään löytyi.
Onkohan siellä työnsaantimahdollisuudet parantuneet vai kuinka?

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Laura ja paljon onnea New Yorkiin!

Mua kiinnostaisi tietää miten työlupakuviot sujuvat USAan muuttaessa. Olen katsellut jonkin verran työpaikkoja jenkeistä, mutta olisi kiva saada käytännön tietoa siitä miten työlupa-asiat järjestyy, kuinka paljon pitää varata aikaa yms. Olisi kiva jos voisit kirjoittaa näistä jutuista :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Ninavee, no todellakin nähdään! Laita mulle vaikka viestiä laurapollari(at)hotmail.com, niin mennään kahville.

Riitu, Janey, Kati, Jeba & MademoiselleSaara, suurkiitos teille onnitteluista! Olette ihan parhaita! :)

Vierailija1, sain kuulla avoimesta paikasta entisen harjoittelupaikan kautta ja hain sitten positiota. Haastattelu tehtiin skypen välityksellä. Pariisista en edes etsinyt töitä.

Vierailija2, kiitos kommentista! Luulisin, että nämä ovat aika tapauskohtaisia juttuja, ja asiaa auttaa varmasti, jos on kontakteja yrityksiin esimerkiksi suoritettujen työharjoitteluiden kautta. Mutta ihan simppeliä tämä ei sentään ole. Esimerkiksi omista vuosikurssilaisistani (yhteensä noin 40 valmistunutta) vain 3-4 on saanut oman alan töitä, ja nyt puhun ainoastaan vain Euroopan alueella työskentelemisestä. Työnsaamismahdollisuuksien parantumiseen Yhdysvalloissa en osaa sikäli ottaa kantaa.

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija3, toistaiseksi en osaa sanoa oikein mitään näihin juttuihin, mutta meiliä saa toki laittaa, jos sulle tulee jotain kysymyksiä mieleen!

Vierailija (Ei varmistettu)

mihin yritykseen menet siis töihin?
jos eteesi tulee työpaikkasivuja niin vitsisitkö linkittää tai tehdä niistä oman postauksen kuten yleensäkin asumisesta ja asunnon hankkimisesta. Esim. eikös pariisissa tule olla ranskassa oleva asunnon takaaja tai sitten rutosti rahaa? miten sitten jenkkilässä?

Laura Pollari
Laura de Lille

Muutetaanpas nyt ensin :) Autan kyllä mielelläni sitten, kun olen itsekin taas vähän viisaampi tässä suhteessa.

Mitä tulee asumisasiaan, siihen ymmärtääkseni löytyy yhtä monta erilaista ratkaisua kuin kaupungista asuintalojakin. On takaajia, vuokratakuita, muuttomaksuja tai sitten vain yksi näistä. Omassa tapauksessani usean ihmisten kanssa yhteen muuttaminen helpottaa tässäkin mielessä aika lailla.

Anniina, http://cinnamonbiscuits.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oih, mulla on aivan samanlainen kuva kuin tuo toisiksi viimeinen, siltä ajalta kun asuin Ranskassa... Haluaisin joskus kokea banlieuen sijaan Pariisissa asumisen!

Kommentoi