Pariisin kaupunginosat: 1e arrondissement

Pariisi muodostuu yhteensä kahdestakymmenestä kaupunginosasta, jotka kiertävät spiraalimaisesti toistensa ympärillä. Kuten arvata saattaa, jokaisella niistä on omanlaisensa piirteet, ja mikäli aikaa koluta paikkoja löytyy vain vähän, määrätietoiset täsmäiskut kaupunkia kiertäessä ovat tarpeen.

Seuraavassa jatkoa saavassa juttusarjassa kerron teille omat Pariisi-vinkkini pähkinänkuoressa: lempikauppani sekä hengailupaikkani kaupunginosittain. Tänään aloitamme ensimmäisestä kaupunginosasta, eli ystävien kesken ykkösestä.

1kartta.jpg

 

1kaupat.jpg

Jos 1.kaupunginosassa käy, tämä kolmikko on pakollinen.

Kierros on hyvä aloittaa maailmankuulusta concept store Colettesta. Viikottain vaihtuvat teemat, gadgetit ja kirjat sekä toisen kerroksen kattava, lähes näyttelytilamainen vaatevalikoima ovat jo sinänsä hienoja nähtäviä. Nollabudjetillakin voi lähteä liikkeelle, sillä täällä käydään nimenomaan ollakseen ajan hermolla. 

Hauska fakta: Myymälän alakerrasta löytyy vesibaari, josta voi ostaa pullotettuja vesiä ympäri maailmaa. Kokeilkoon se, joka uskaltaa.

Marc by Marc Jacobs löytyy ihan kivenheiton päästä. Miesten, naisten ja lasten myymälät ovat vierekkäin, mutta suosittelen erityisesti naisille suunnattua liikettä. Sieltä voi tehdä hauskoja ja edullisiakin löytöjä. Tämä on loistava paikka ainakin leikkisiä asusteita ja koruja hakevalle. 

Hauska fakta: Jos tuuri käy, täältä voi löytää itselleen MMJ-laukun jopa viidellä eurolla.

American Apparelia voi ostaa monesta paikasta Pariisissa, mutta tämä liike on mielestäni valikoimiltaan paras. Miesten sekä naisten myymälät löytyvät vieri vierestä.

Hauska fakta: Myyjät ovat usein ulkomaalaisia ja puhuvat ranskaa söpöllä aksentilla.

1ravintola.jpg

Kun väsy iskee, kannattaa poiketa syömään tai kahville tunnelmallisen kotoisaan Le Pain Quotidienieen.

Hauska fakta: vaikka täysin 100% luomuravintolasta ei kyse olekaan, Le Pain Quotidien pyrkii käyttämään luomuraaka-aineita tuotteissaan aina kun mahdollista. Fair enough.

 

naintannepaasee.jpg

Ota metron 1.linja ja jää pois Tuileries-asemalla. 

Kommentit (5)
 1.  

  Hei Klavvyminx,

  Mahtava idea! Ehdottomasti myös Wienistä tällaista 🙂

   

  E on järjestysnumeron kirjainpäätteen pelkistetty muoto.

  Esimerkiksi:

  1 & 1er  (yksi & ensimmäinen) = 1e

  2 & 2ème (kaksi / toinen.) = 2e.

  Kuten englannissakin, pääte ei ole aina sama (esim. 1st, 2nd, 3rd etc) ja siksi käyttöön on vakiintunut pelkkä e. Arrondissement sitten tarkoittaa ihan vain kaupunginosaa. 

   

  Toivottavasti tämä selkeytti vähän 🙂

 2. Kiva juttusarja, jään odottamaan jatkoa! 🙂

  Taidanpa joku päivä lainata tämän ideasi ja soveltaa sitä omaan kotikaupunkiini Wieniin, kunhan ensin ehdin tutustumaan näihin kaikkiin ”Bezirk”eihin, joita on kaiken kaikkiaan 23 kappaletta.

  Miksi alueet muuten ovat 1e, 2e, 3e etc., mikä on tuo ”e”? Ja tarkoittaako ”arrondissement” jotakin (anteeksi ranskantaidottomuuteni)?

  Ja jännä juttu. Täällä Wienissäkin on American Apparel-liikkeessä söpön murteellista saksaa puhuvia työntekijöitä. Suosineeko AA amerikkalaisia työnhakijoita?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *