Pariisin kaupunginosat: 3e & 4e arrondissement

Mikäli second hand, hyvä meininki ja ruoka kiinnostavat, suunnaksi kannattaa ottaa kolmas ja neljäs kaupunginosa. Siellä sijaitsee kutkuttava le Marais, joka muistuttaa tunnelmaltaan paikoittain pienen kylän elämänmenoa, mikäli aluetta kansoittavia vähemmistöjä sekä trendikkäitä turisteja ei oteta lukuun.

Perinteisen juutalaiskorttelin kadut, puodit ja leipomot hiljenevät perjantai-iltaisin sapattiin valmistautuvien yrittäjien toimesta, mutta bileet jatkuvat toisaalla. Ei siis ole puhdasta sattumaa, että juuri täällä käytiin esimerkiksi viime keväänä paljon kohistu John Gallianon suuharkka, joka johti edellämainitun potkuihin Diorilta. 

 

34arrondissement.jpg

Tämän intiimin ja kodikkaan kaupunginosan parhaimmistoa ovat pienet, yksityisyrittäjien vetämät putiikit, joita le Marais’sta löytyy edelleenkin kiitettävästi. Mutta kuten monissa metropoleissa nykyään, myös täällä voi nähdä ketjujen kasvavan paineen – omaperäisen puodin vieressä saattaa hyvin nököttää monikansallinen urheiluvaateliike.

Pahimmat massaketjut ovat toistaiseksi saaneet luvan pysytellä pienen välimatkan päässä kaupunginosan sydämestä. Tähän on eniten vaikuttanut, yllättävää kyllä, alueen pieni, mutta aktiivinen asukaskunta. Anekdoottina kerrottakoon esimerkiksi seuraava tarina: kun H&M muutama vuosi takaperin tiedotti avaavansa uuden myymälänsä liian korkean vuokratason takia toimintansa lopettaneen juutalaisyrittäjän vanhoihin liiketiloihin, ruotsalaisyritys joutui perääntymään toimissaan asukkaiden protestoinnin takia. Lopulta liikepaikalle ei muuttanutkaan H&M, vaan yrityksen omistama, korkeamman profiilin COS-merkin ensimmäinen Pariisin myymälä. Nokkelaa vai mitä?

34kaupat.jpg

Kuten mainittu, kaupunginosa on mitä mahtavin edullisten, mutta uniikkien second hand-löytöjen mekka. Omat parhaat ostokseni olen tehnyt Free’p’starin sekä Vintage Désirin myymälöistä. Muun muassa ykköskukkamekkoni sekä hehkuttamani sotilaantakki ovat löytyneet edellämainituista. Mekkojen, ylä- sekä alaosien hinnat pyörivät noin kymmenessä eurossa, kengät ja takit parissakympissä. 

Jos täytyisi valita alueelta yksi mainio putiikki, suurimmat pisteet saisi helposti Allison, jonka pariisilaishengessä voittanutta ei juuri ole olemassa. Niille, jotka ovat miettineet , mistä paikalliset nuoret naiset saavat huolettoman naiselliset mekkonsa, Repettonsa sekä pikkusievät asusteensa, vastaus kuuluu: täältä. Kuriositeetteja Allisonilta on turha etsiä, mutta sitä varten ovatkin olemassa muut kaupunginosan mukaansatempaavat puodit.

34ravintola.jpg

Vaikka alue kuhisee mahtavia illanvietto- sekä ruokapaikkoja, todellisia le Marais-ruokaklassikkoja ovat falafelit. Noin viiden euron kieppeillä myytävät, mukaan otettavat ateriat ovat kesäisin urbaanin pikaruokailijan parasta eväsruokaa puistoihin mukaan vietäväksi, mutta kyllä näitä talvellakin kuluu. Mikäli yllämainitun kioskin seinää on muuten uskominen, tätä mieltä on myös Lenny Kravitz. Niin.

naintannepaasee.jpg

esimerkiksi metron 1.linjalla, kun jää pois Saint-Paulin metroasemalla.

 

Psssssst! Lue muut tähän mennessä julkaistut juttusarjan osat täällä sekä täällä.

Kommentit (3)
 1. ON NETIKETTI KYSYMYSTEN AIKA

  Kuinka aktiivista bloggaamisesi on?
  Kuinka paljon aikaa käytät blogipostausten tekoon?
  Pahoitatko mielesi jos et saa tekemääsi postauksiin kommentteja?
  Seuraatko blogisi kävijämääriä ja yritätkö vaikuttaa niihin? Jos kyllä, niin miten?

  Oletko itse aktiivinen kommentoija muiden blogeissa?
  Milloin viimeksi kommentoit ja missä blogissa?
  Millaisiin keskusteluihin osallistut mieluiten?
  Pitäisikö kaikilla olla oma nimimerkki?
  Kuinka paljon saat anonyymeiltä kommentteja?
  Joudutko poistamaan kommentteja?
  Kirjoitatko itse anonyyminä?

  Mitä blogeja työkaverisi lukevat?
  Mitä blogeja kumppanisi lukee?
  Mitä blogeja äitisi lukee?

  KIITOS

 2. Jee! Kyllä ne sieltä vielä tulee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *