Posteljoonin tuomisia

Laura de Lille


Etanaposti on modernin kommunikaation puhelinkoppi – kuoleva käytäntö, mutta silti parasta ikinä.


Se on harmillista – lakkaamattomassa sähköposti- ja tekstiviestitulvassa ottaisi mieluusti ajatuksella kirjoitetun kirjeen kymmenen typontäyteisen tekstarin sijaan.

Mutta on meitä vanhan koulun edustajiakin vielä, ja siitä sain kivan muistutuksen eilen: ystävän lähettämän suloisen muumipostikortin, joka oli ihanasti lähettäjänsä näköinen ja muistutti kotopuolesta.

Lapsena oli kirjekaverit ja -paperit, nyt näytöt ja näppikset. Miten käy persoonallisten käsialojen, kun kaikki muuttuu digitaaliseksi ja deletoitavaksi? Hassu juttu, miten sähköpostit ja tekstarit poistaa surutta, mutta omakätistä viestiä haalii vuosia!

Nyt kysynkin teiltä:

Koska kirjoitit viimeksi käsin?

Post-it-lappuja ei lasketa. Huijausta!

Kommentit

mariaelina (Ei varmistettu)

Toissapäivänä. Olin työmatkalla ja lähetin miehelleni kortin. Jep, asumme yhdessä. Lähetän hänelle silti kortteja ja kirjeitä lähes joka kerta, kun olen poissa. Vaikka vain päivän matkalla. Lähetän niitä juurikin siksi, ettei kirjeitä enää paljon tule kirjoitettua. Ja ilahtuuhan mieheni niistä toki :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Miten IHANAA! :-) Toinen hitti on käsinkirjoitettu, jonnekin päin kotia piilotettu viesti. Sellainen on kiva löytää pitkän päivän päätteeksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tekisin myös niinkuin ylläoleva ;)
Ihan parin viikon sisään viimeksi, ulkomaillaolevien kanssa kirjoitellaan säännöllisesti ja kotomaastakin on pari vanhaa kirjekaveria, siis kaveria joiden kanssa lähetetään välillä myös etanapostia. Mahtava tapa, suosittelen!

Laura Pollari
Laura de Lille

Huippua! Tästä on tykättävä :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lähetän Lontoossa asuvalle ystävälleni joka viikko kortin tai kirjeen. Joskus ei ole mitään sanottavaa ja otan polaroidtyyppisellä kamerallani kuvan jostain sen hetkisestä asiasta ja laitan sen postiin. Mulle on tärkeetä muistaa, että toinen on olemassa.

Laura Pollari
Laura de Lille

Tää on ihan kuningasidea! :-) Mä lähetin kerran seitsemän postikorttia samalle kaverille jokaisen niistä numeroiden. Kun kortit laittoi lopulta yhteen, niistä paljastui salaviesti. Toivottavasti tykkäsi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjeet on parasta! Itse juurikin tänä aamuna aloin rustata lällyn ällösöpöä kirjettä poikaystävälle armeijaan, toivottavasti ilahtuu yllätyksestä, hih!

Olga (Ei varmistettu)

Pari viikkoa sitten kirjoitin äidilleni syntymäpäiväkortin. Harmi vain, että muistin päivän väärin ja onnittelut tulivat kuukauden etuajassa. :D

valanyaaa (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

Oisko n.kuukausi sitten ku lähetin 10v pikkusiskolle kortin. Ihan vaan sen takia että ku kävin siwassa niin sieltä sattu tuleen vastaan Robin kortti ja oli aivan pakko ostaa se :D

Aisha J
Aisha

Siskonpojalle lähetin viimeksi postikortin. Musta on kyllä ihana valita kortteja, tai tehdä niitä myös itse. :) Liian harvoin sitä kuitenkin tulee tehtyä..

bisousroosa
bisous

toissa viikolla kirjoitin ihan oikean paperikirjeen ystävälle, ensimmäisen moneen, moneen vuoteen! olen yrittänyt viime vuosina elvyttää kirjekaveriutta ja hankkinut pari kirjekaveria eri puolilta maailmaa, mutta olen ollut liian saamaton ja kirjeen kirjoittaminen on aina vaan jäänyt. nyt ennen montrealiin muuttoa lupasin ja vannoin eräälle rakkaalle ystävälle, että kirjoitan kirjeen ja lupaus piti, jes! toivottavasti tästä tulee tapa, sillä kirjeet ja kortit todella ovat mitä ihanimpia aarteita :--)

Avomiehen kanssa jätetään usein toisillemme käsinkirjoitettuja viestejä pitkin kämppää, mutta ne on kyllä useimmiten juurikin noilla post-it-lappusilla. Sitten on muistikirja, jonne tulee kirjattua ylös juttuja. Kirjeenvaihtoa olen yrittänyt aloittaa uudelleen monesti, lapsena harrastin sitä paljon, mutta jotenkin se kirjeen kirjoittaminen sitten aina jää. Harmillista, sillä on niin kivaa saada jotain oikeaa postia laskujen yms tylsien rinnalle. Taidankin kirjoittaa ystävälle juuri nyt, kun on hetki aikaa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja omalle puolisolle jätetyt laput aamulla tai illalla ovat vakio ;)

Ranja
Haavekuvia

Jos olen äidin kanssa ulkomailla, kortit lähtevät noin 40 ihmiselle. Miehen kanssa reissatessa ei viitsi nähdä postikorttien ja -merkkien etsimisen ja osoitteiden mukana kiikuttamisen "vaivaa".

Kommentoi