Puoli vuotta Helsinkiä

dscn0359.jpg

img_4330.jpg

img_0694.jpg

img_2083.jpg

On hupaisaaa, että kolme vuodenaikaa saa mahdutettua muutamaan hassuun kuvaan.

Minulla on pian täynnä puolen vuoden mittainen jakso Suomea, ja tässä ajassa olen tehnyt paljon havaintoja väliaikaisesta elinympäristöstäni. Neljän vuoden poissaolo tarkoittaa monia asioita — esimerkiksi sitä, että on auttamattomasti pihalla kahvipöytäkeskusteluissa, joissa puhutaan tv-ohjelmista, musiikista tai edellisvuosien kansallisilmiöistä. 

Helsinki kaupunkina ei ole oikeastaan herättänyt tunteita suuntaan eikä toiseen, sillä en ole unelmoinut täällä asumisesta oikeastaan ikinä. Eniten olen arvostanut tapaamieni ihmisten aitoutta ja vilpittömyyttä. Isoin miinus on kaupungin pieni koko, vaikka toisaalta on vapauttavaa, että paikasta toiseen siirtyminen vie vain lyhyen tovin — työmatkan pituus on mielestäni monilla tavoin hyvän elämänlaadun mittari. 

Mutta auttamattomastihan se on edessä. Muutto. 

Löysimme tulevien kämppiksieni kanssa asunnon, johon meillä on tällä kertaa jopa realistiset mahdollisuudet. Edellinen yritys meni taitavasti puihin. Tiedoksenne  tämä: Asunnon metsästäminen lienee tuskin koskaan helppoa ja yksinkertaista, mutta neliön vuokraaminen Upper East Sidelta  vaatii paitsi takaajan myös 260 000 dollarin vuositulot. Ja kuukausipalkan suuruisen välityspalkkion.

Nyt kun asumisasia alkaa hiukan hahmottua, pohdin paljon myös muuttoon liittyviä, logistisia yksityiskohtia. Esimerkiksi sitä, mitä kautta saisin lähetettyä omaisuuteni turvallisimmin perille. Kirjat, ompelukone ja muut tärkeät tavarat odottavat toistaiseksi kiltisti pahvilaatikoissaan huoneen nurkassa. Vaatteet, kengät ja laukut saavat tilaa vain yhden matkalaukullisen verran, ja loput hyvästelen kirppiksellä parin viikon päästä. Arvostukseni materiaa kohtaan ei ole koskaan ollut yhtä alhainen kuin nyt, ja tunnen itseni oikeasti onnelliseksi, kun voi keskittyä vain olennaiseen — laadukkaaseen ruokaan ja leffalippuihin. 

Lähtö ei ole enää kaukana, mutta en ole siitä erityisemmin huolissani. Uskon, että kun on jo kerran lähtenyt ja selvinnyt asioista, voi seuraavalla kerralla pärjätä ainoastaan yhtä hyvin, ellei jopa paremmin.

Mutta se aiheesta tällä erää. Hyvät illanjatkot kaikille!

Kommentit (3)
  1. Katri K, Aivan! Ja mitä vähemmän tavaraa, sitä vapaammaksi itsensä tuntee — myös lähtemään. Jännää, eikö?

    Hannalh, Valtteriin lauantaina 21.1! 🙂

  2. Milloin ja mihin kirpparille olet tavaroitasi kippaamassa?? 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *