Purukumilla me paikkaamme sen

Olipa kerran kaksi kämppistä, jotka päättivät lähteä pienelle pyöräretkelle.

Kauniissa ilmassa ja kullankellertävässä auringonpaisteessa oli ihana ulkoilla, ja varsinkin poikakämppis oli tästä innoissaan. ”Jihuu!” totesi hän onnesta soikeana.

IMG_2235.jpg

Kämppisten harmiksi matkanteko katkesi heti alkuunsa, kun poikakämppiksen pyörästä menivät yllättäen ketjut. Tomera tyttökämppis kääri hihansa ja hoiti pyörän kuntoon tuossa tuokiossa.

”Kyllä tää tästä vielä!” naureskeli poikakämppis huonolle tuurilleen. Kämppikset hihittelivät ja nousivat takaisin pyörän selkään.

IMG_2246.jpg

Matka jatkui ongelmitta aina määränpäähän saakka.

Kun kämppikset saapuivat Bushwickissa sijaitsevaan käytettyjen vaatteiden myymälään, oli fiilis jo aivan katossa. Myymälän täpötäysiltä rekeiltä löytyi vaikka mitä aarteita: oli neuleita! Housuja! Hameita!

Tavaranpaljous inspiroi poikakämppistä niin, että hän päätti pistää takilla koreaksi. ”On se hienoa, että ihmiset heittävät vaatteensa pois kahden käyttökerran jälkeen! Tällä tavoin löytyy jotain käyttöä näille jumalattomille halleillekin  tyhjistä vaaterekeistä nyt puhumattakaan!” iloitsi poikakämppis vitivalkoista pepsodent-hymyään väläytellen.

IMG_2237.jpg

Tällä välin tyttökämppis tuuletti ulkona pyöränketjuista mustuneita, likaisia käsiään. Ne muistuttivat häntä sisällä keimailevan poikakämppiksen täysin puhtoisista kätösistä. Nyt eivät kyllä menneet nallekarkit tasan!

”No, ehkä se tarjoaa kiitoksena vaikka kahvin.” uskotteli itselleen tyttökämppis, joka ei noin vain huonoa tuuriaan sulattanut.

IMG_2238.jpg

Kämppikset lähtivät jatkamaan matkaansa.

Iloista riekkumista jatkui aina siihen asti, että poikakämppis huomasi pyörässään toisen vian: tyhjentyneen takarenkaan. ”Voi ei!” huusi huonosta pyöräkarmastaan lannistunut poikakämppis päätään pudistellen.

”Ehkä noi on vielä auki?” kysyi tyttökämppis kadun toisella puolella sijaitsevaa pyöräkorjaamoa osoittaen. Yllätys oli suuri, kun sulkupuuhissa ollut pitkätukka-hipsteri lupasi työpäivänsä viime sekunneilla tsekata pyörän.

IMG_2245.jpg

Tätä odotellessa tyttökämppis nappaili taiteellisia street art -valokuvia:

IMG_2234.jpg

”Dealing with things is tricky!” tiesi myös valkoinen, seinään liimattu karvamies. You tell ’em!

Kameralle tallentui lopulta myös huonotuulinen poikakämppis, jolle pyöräkorjaamon poika oli juuri kertonut, että ilma ei pysynyt renkaassa. Möh!

IMG_2248.jpg

Huono tuuli kaikkosi onneksi yhtä nopeasti kuin se oli ilmaantunutkin. ”Mikäs tässä New Yorkin illassa käppäillessä!” totesivat kämppikset yhdestä suusta. Tunnelmaa nostatti iltainen näkymä Manhattanille, johon ”ei kyllästy koskaan.”

IMG_2241.jpg

Kämppikset tarttuivat tuumasta toimeen, ja päättivät jatkaa matkaansa jalkaisin. Se kannatti: silmiinkantamattomiin jatkuva teollisuushallialue sykähdytti, ja kotimatkalla lollattiin kollektiivisesti mm. McKibbinin Streetin lofteille sekä Billy Idolin LP-levylle.

IMG_2249.jpg

Kiitos raikkaan ilman ja kävelymatkalla kirkastuneen ajatuksenjuoksun, kämppikset päättivät vielä kerran koettaa tuuriaan Bushwick Avenuella. Tällä kertaa asialla oli vanhempi, viiksekäs pyörämekaanikko. Hän kertoi voivansa korjata renkaan aamuksi. 

IMG_2252.jpg

Poikakämppistä tympäisi, ja tyttökämppiksenkin mielessä pyörivät jo aivan muut asiat: pyöräkorjaamon eteen jätetty mieletön, punainen kolmipyöräinen ja se café au lait, jonka tyttökämppis oli ajatellut poikakämppikseltä kiristää.

Niinpä kämppikset heittivät pyörät hevonkuuseen ja astuivat sisään naapurissa sijaitsevaan kahvilaan. Sieltä lähdettiin vasta illan hämärtäessä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin: tyttökämppis sai kahvia juodakseen, ja poikakämppiksen pyörä on edelleenkin tohjona. 

Sen pituinen se!

Kommentit (3)
  1. Heippa! En valitettavasti ole moista postausta koskaan kirjoittanut, eli taidat nyt erehtyä bloggaajasta 🙂 Kivaa matkaa joka tapauksessa!

  2. hei
    olisiko mahdollista saada siihen new york nähtävyys juttuun jonka joskus teti, linkki? meillä pieni lapsi mukana 2 päivän reissulla. mikä olisi kiva, ei liian hälyisä alue oleilla? kahviloita ja vintagea, ei ketjuja? entä mikä perusnähtävyyksistä on mielestäsi paras? eikä sisällä pitkiä jonoja sisään? kiitos

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *