Reppureissaamaan

Laura de Lille


 


Näin heiluu reppu ja reppu heiluu näin!


 


Tällä mattimyöhäisellä on yhä reissu haussa jouluksi, mutta onneksi rinkka, buutsit ja villasukat löytyvät jo.


Yli kuukauden kestäneen arpomisen jälkeenkään en ole vielä täysin varma, mihin soppaan sitä itsensä tällä kertaa sotkisi. Keski-Amerikka ja Belize kaatuivat turvallisuussyistä (tervetuloa yksin matkustavan naisen elämään!) ja nyt aikeissa olisikin harrastaa primitiivimatkailua jossain toisessa kohteessa, toivon mukaan maaseudulla pyöräillen, vaeltaen ja muuten vain eräjormaillen.


Eräillä on pokkaa lähteä Afrikkaan, mutta minä kaipaisin kylmään.


 


Nyt kysynkin:


Onko kukaan viettänyt joulua Irlannissa?


 


Mitä siellä kannattaisi loppuvuodesta nähdä tai tehdä? Laittakaa vinkkejä tulemaan, jos sellaisia löytyy. Ei sitten mitään fancypantsya – tämä joulu vietetään meikittä ja tukka sotkussa maaseudun rauhassa.


 


Jiihaa!


 


P.s Saa tulla mukaan.


 

Kommentit

Peppi_ (Ei varmistettu)

Moikka,

Meinaatko palailla uudeksi vuodeksi New Yorkiin? :) Itse olen suuntaamassa sinne ja mietin, missä siellä kannattaisi juhlia uutta vuotta? Time Squaren meininki ei houkuta erityisen paljon, kun se väenpaljous saattaisi ruveta ahdistamaan! Toivottavasti joulureissusi Irlantiin onnistuu! :)

T, Peppi

yksinmatkustava nainen (Ei varmistettu)

Kylla keski-amerikassa yksin matkustava nainen parjaa, kunhan on varovainen ja liikkuu yo-aikaan taksilla :)

Terkkuja toiselta yksinmatkustavalta naiselta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten olisi Aran-saaret Irlannissa? Haaveilen itse telttareissusta saarille, se vois olla talvella kiehtova paikka!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi Irlanti kuulostaa ihanalta! Siellä on varmaan vihreää ja sopivan leutoa.

Suosittelisin Galwayta ja siellä ainakin Cliffs of Moher on näkemisen arvoinen. Connemaran seutu on vähän kuin Lappi ja Dublinin läheisyydessä olevat Bray & Howth ovat ihanan idyllisiä.

Ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka samaa kuin englannissa (Guinnes-kakku hmph) ja äh on se vaan ihana paikka! Mäkin haluan sinne jouluksi ;-)

Anninko
Anningonpaiste

Voihan, itse karkaan taalta juuri jouluksi vielakin pohjoisempaan, ihan Suomeen saakka, mutta jos taalla olisin jouluni viettava, lahtisin varmasti itsekkin jonnekkin vuorien laheisyyteen. Itse muutaman vuoden Dublinissa asuneena, tunnen lahiseudut parhaiten. Mutta maaseutu taalla on parhaimmillaan jonnin paassa paakaupunkialueesta, enka valitettavasti parempia vinkkeja siita osaa antaa. Itsekkin kun lahden seikkailuretkille aina sillalailla vatsanpohjatunteen mukaan. Cork, Galway, Killarney. Siina muutama lemppari Dublinin lisaksi. Pohjoisessa en ole viela kaynyt, mutta Derry ja Donegal ovat kuulemma jotain enemman kuin upeaa.

Autottomalle en Connemaraa kuitenkaan suosittelisi, bussiyhteydet kun juhlapyhina ovat harvassa jos lainkaan olemassa. Jos lentaisit Dubliniin (olettaen? Vai kenties Belfastiin?), on taalla Dublin/Wicklow vuoret ihanan lahella ja helppojen kulkuyhteyksien paassa. Wicklow-vuorilla on henkeasalpaavia vaellusreitteja eri vaikeusasteilla (http://visitwicklow.ie/ ) ja rauhoittumaan paasee takuuvarmasti. Hengellisyytta Glendaloughista (http://www.glendalough.ie/) , aivan kuin kavelisi postikortissa.

Ja jos vaelluseuraa kaipaat 26.paivan jalkeen, taalla olisi yksi innokas vapaaehtoinen reppu ja trangia aina valmiina! 

Onnea matkaan, talta saarelta varmasti loytyy seikkailu jos toinenkin!

Anninko
Anningonpaiste

..Ja taallahan tunnetusti ihmiset ovat niin tolkuttoman ihania, etta couchsurfing varmastikkin loistava tapa olla ja matkustaa ja majoittua! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä muutamia vinkkejä Irlantiin omien kokemusteni perusteella:

Suosittelisin itse Irlannin länsi puoliskoa ja varsinkin rannikkoa, jos reppumatkailua haluat harrastaa. Dublin on hieno kaupunki, mutta en itse siellä kuitenkaan pitempiä aikoja viettäisi.
Galway on ihana kaupunki ja hyvin tunnelmallinen varsinkin joulun aikaan. Galwaysta löytyy aina paljon musiikkia ja leppoisaa pubi-elämää (ainakin aina kun itse olen siellä ollut) ja se voikin toimia esimerkiksi jonkinlaisena "tukikohtana", jos bussi on se kulkuväline, jollla matkojaan taittaa. Auto auttaa matkan tekoa huimasti, mutta kyllä se bussillakin hoituu ja pieniinkin kyliin on hyvät bussiyhteydet.
Galwaysta hieman pohjoiseen on kivoja kyliä, esim. Clifden tai Letterfrack, minkä lähettyvyydessä sijaitsee pieni kansallispuisto.
Galwayn ympäristö, Connemara, on muuta Irlantia karumpaa ympäristöltään mutta kauniilla tavalla.

Donegalissa on sitten vihreämpää, jos ei jopa vihreintä koko Irlannissa, ja suosittelisin sielläkin vierailemaan. Jos tekeminen kiinnostaa, niin esimerkiksi Bundoranissa voi surffata (suhteellisin halvoin hinnoin yöpyminen hostellissa yhdistettynä surffausopetus sessioon yms.) ja vaellusreittejäkin on aivan kylän ympäristössä, mutta bussi yhteyksiä niihin en ainakaan itse löytänyt.

Pohjoisen puolella myös kivoja paikkoja, vuoria yms. ja huikeita kivikkoisia rannikkoja.

Couchsurfing onnistuu myös Irlannissa ja suosittelen sitä lämpimästi.

Irlanti on ihana maa ja suosittelen siellä vierailua. Suosittelen myös menemään isompien kaupunkien lisäksi pienenmpiin paikkoihin, sillä vaikka kylä olisi pieni, ei se Irlannissa tarkoita että se olisi hiljainen. Näin yleisesti ottaen voi myös sanoa, että minne ikinä menetkin niin ihmiset ovat ylettömän ystävällisiä ja seurallisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelisin Galwayta ja länsirannikkoa yleensä! Nimenomaan voisi olla ihanan tunnelmallista istuskella joulun aikaan iltaisin pubeissa paikallisväestön kanssa ja kuunnella mahtavia paikallisia yhtyeitä. Vaeltelusta en siellä päin juurikaan osaa sanoa, kun olen molemmilla reissuillani ollut tilausbussin tai auton kyydissä.

sam (Ei varmistettu)

Maaseudun kanssa en osaa auttaa, mutta jos jouluaatoksi joulutunnelmaa kaipaat niin Dublinista ainakin löytyy. Vietin siellä yhden joulun, ja jatkuva kellojen kilinä, hyväntekeväisyyteen kerääjien rahaämäpärien kolistelu, tuhannet jouluvalot ja lämpimät kuppilat toimivat ainakin minulle. Hyvää reissua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Belizessä itse vierailleena voin sanoa, että ihan mahdottoman ihana paikka, ihania ihmisiä ja ei siellä nyt kovin vaaralliseltakaan minusta tuntunut!

Suosittelen todella lämpimästi!

Kommentoi