Taas mennään

Laura de Lille

Vuosilomani on huikeat kaksi ja puoli viikkoa.

Niinpä vietän jokaisen harvan vapaapäiväni tien päällä kuten nuoren, vapaan maailmanmatkaajan sopii.

Tänä vuonna olen ollut erityisen tehokas: kahdessa viikossa ja parissa pitkässä viikonlopussa olen käynyt Kanadassa, Jamaikalla, Norjassa, Ranskassa, Englannissa, Skotlannissa ja Islannissa.

Niin hölmö en sentään ole, että olisin jättänyt säästämättä muutaman lomapäivän loppuvuodeksi. Viime vuonna soolona vedetty Irlannin-matka oli sen verran menestyksekäs, että tie kutsuu taas joulunpyhiksi.

Suomen-reissu on tiedossa alkuvuodelle, ja miekkosenkaan kotimaahan emme ole tällä haavaa lähdössä, joten nyt pohdinkin kuumeisesti:

Mihin lähteä jouluksi?

Etelä-Amerikka ja Argentiina kiinnostaisivat ainakin.

Teillä, joilla on Argentiinasta kokemuksia ­­­– miten hyvin siellä pärjää yksin matkustavana, espanjaa puhumattomana naisturistina? 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletan, että sinulla on perhe Suomessa. Etkö halua viettää joulua läheistesi kanssa? Muistan, että olit viime joulunkin yksin reissaamassa.

Laura Pollari
Laura de Lille

No mutta tässä postauksessahan se lukee - en lähde Suomeen jouluksi, koska olen menossa sinne tammikuussa :)

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Olispa ihana reissata jouluna yksin <3 matkakohteena Argentiinasta olen kuullut hirmuisesti kehuja! :)

EmiliaMaria

En  osaa argentiinasta sanoa, mutta olisi kiva jos valotat vähän tuota ameriikan vuosilomakäytäntöä, miten niitä kertyy, onko se palkallista jne? Meillä täällä kotona kun on ihan ruhtinaallisesti tuota lomaa, kunnan palveluksessa kun ei lasketa edes lauantaita lomapäiväksi, niin 28 päivää palkallista vuosilomaa riittää aika moneen :D 

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa!
En voi puhua jokaisen firman puolesta, mutta tyypillinen vuosiloma on 2 viikkoa ja se on palkallista. Sitten tuon päälle tulee muutama kansallinen vapaapäivä riippuen yrityksen käytännöistä. Useimmiten nämä ovat Presidents Day, Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving ja joulupäivä.

28 päivää kuulostaa hyvältä! Oon varmaan valinnut väärän maan? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselläni ei ole kokemuksia Argentiinasta, mutta ystäväni vietti siellä yksin reissaten aikaa ja rakastui maahan palavasti. Hänet kyllä myös ryöstettiin leffatyyliin raahaten jonnekin sivukujalle, mutta silti vannoo paikan nimeen. Ja hyvin oli kuulemma pärjännyt vaikka espanjan taidot rajoittuivatkin kiitokseen ja muutamaan tervehdykseen.

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos kommentista - kiva kuulla, että ilman espanjaakin voi pärjätä!:) Just tuollainen leffatyylinen sivukujalle raahaaminen on mun henkilökohtainen Etelä-Amerikka-kliseepainajaiseni. Ehkä tutkin vielä hetken ulkoasiainministeriön matkustustiedotteita!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi vitsi mitkä hullut työajat! Ainakin suomalaisen korvaan kuulostaa tältä:) Ulkosuomalaisen korvaan taas varmaan ihan normi, riippunee mihin on tottunut!

Mutta tosta edellisestä jäi mieleen "vielä 35-vuotiaat asuvat kimppakämpässä lapsettomana" no ainakin täällä ajatellaan ettei sen jälkeen hirveästi lapsia kannata tehdäkään (viittaan nyt keskusteluun yli 35-vuotiaina saatujen lasten kasvaviin riskeihin) joten mitä ihmettä, minkäikäisinä urakeskeiset nykkiläiset oikein meinaa kersoja tehdä vai meinaako ollenkaan? yleinen kysymys? :D

tenar (Ei varmistettu)

jos aiot reissata argentiinan perusturistireittejä ja kaupunkeja (buenos airesit, mendozat, iguazun vesiputoukset, cordobat ja barilochet ym.) ja yöpyä hostelleissa niin ihan samaa eurooppalaista espanjaa puhumatonta väkeä sielläkin lappaa:) eli espanjalle ei sinänsä ole tarvetta, mutta toki hyötyä siitä on. argentiinalaiset ovat välitöntä, tulista ja elämäniloista kansaa, ja argentiina käsittää valtavana alueena niin paljon erilaista luontoa ja miljöötä ja koettavaa, että siellä voi helposti reissata useammankin kuukauden. siksi lyhyt reissu, oikeastaan mihin tahansa etelä-amerikan maahan, tuntuukin ainakin näin omasta mielestäni ehkä vähän sääliltä, koska parissa päivässä ei vain ehdi. toisaalta, on hitunenkin aina parempi kuin ei mitään:)

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei, hurjan suuri kiitos tästä :) Antoi taas uusia ideoita!

Linamaria (Ei varmistettu) http://cphdaily.com/

Buenos Aires on IHANA kaupunki, suosittelen lämpimästi. Buenos Airesissa kannattaa asua hostellissa ja tutustua muihin matkaajiin, jos ei puhu espanjaa. Itse vietin 5 päivää BA:ssa, ja ehdin nähdä paljon (ja paljon on nähtävää). Jos haluat ravintola- tai muita matkavinkkeja voit vaikka lähettää meilin, kirjoitin myös postauksen Buenos Airesista http://ohsolina.com/ blogilleni.

pienisisko
Spin off

Heippa!

Kuule, me ollaan lähdössä jouluksi myöskin reissailemaan. Täältä kotosuomesta ollaan nimittäin tulossa sinne New Yorkiin ja sieltä jonnekin päin kohti vähän korkeampia lämpötiloja. En löytänyt täältä Lilystä mahdollisuutta laittaa yksityisviestiä sinulle mutta tulipahan mieleeni kysyä että olisiko teillä kiinnostusta jonkinlaiseen asunnonvaihtoon? Tai tarkemmin ajatellen vaihto on väärä sana jos et ole tänne loska-Helsinkiin tulossa, mutta vaihtoa noin niin kuin ihan rahasta. 

Jos tällainen joulurahan mahdollisuus ja kukkien kastelu lainkaan kiinnostaa niin viestitelläänhään! Jos on ihan liian spookya ja hankalaa päästää joku omaan kotiisi, niin ei mitään hätää  :) Joka tapauksessa ihanaa joululomaa!

-Reetta

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa Reetta :-)

Pistäpä mulle meiliä: laurapollari (at) hotmail.com !

pienisisko
Spin off

Näin tein!

Kommentoi