Talvitakin tarina

IMG_2638.jpg

IMG_2644.jpg

Mistä tietää, että marraskuu on ovella?

No tietenkin siitä, että Nykissä täytyy laittaa lämmin takki päälle!

Vaikka Suomen talvea pakkasineen ja lumipeitteineen välillä ikävöinkin, ulkomaan vuosinani olen ollut elementissäni, kun muilla mailla talven on voinut ottaa vähän puolitosissaan. Pyörällä voi ajaa huoletta ympäri vuoden ja hepenillä vedellä menemään vielä joulukuussakin.

Viimesyksyistä Sandy-hurrikaania seurannut lumimyrsky taitaa olla ainoa muistoni sohjon ja lumisateen takia pilalle menneestä kotimatkasta.
Naamalle vaakatasossa tupruttaneessa lumisateessa ei nähnyt eteensä, ja Williamsburgin silta oli niin liukas ja loskainen, että eteenpäin ei yksinkertaisesti päässyt.

Niinpä hyppäsin pyörän selästä heti alkuunsa, ja ryhdyin juttusille toisen sillalle juuttuneen kohtalotoverin kanssa.

Tummatukkaisen tytön nimi oli Natalie. Hän oli kotoisin Chicagosta, harrasti stand up -komiikkaa ja tulossa yökylästä pojan luota. Deittailleet he olivat kaksi viikkoa, ja pojassa parasta olivat Natalien mukaan bodatut vatsalihakset.

Sillanylityksemme vei lopulta puoli tuntia, ja lörpöttelimme menemään koko matkan. Brooklynin puolella  kengät läpimärkinä, eyelinerit poskilla  vaihdoimme lopulta puhelinnumerot ja sovimme näkevämme uudelleen.

Niin kävinkin, kun kutsuin tytön kotibileisiin seuraavana viikonloppuna. Sittemmin en ole henganneet.

Viimeisen vilauksen Nataliesta sain viime kesänä, kun osuimme pyörinemme samaan kadunkulmaan. Emme jutelleet, mutta uskon, että törmäämme vielä ennen pitkää  Williamsburg on pieni paikka.

Lumimyrskyä en tälle syksylle toivo, mutta pienimuotoinen päivitys olisi paikallaan. Sitten saanen selville, miten timmikroppaisen pojan kanssa lopulta kävi.

Kommentit (3)
 1. Kiitos! Myös uusinta juttuasi lukiessa oli mahtava fiilistellä tulevaa reissua!

 2. Hei, voisikos helmikuuksi kaupunkiin matkaava kysellä vielä vähän takkivinkkejä? Tulen siis koko helmikuuksi New Yorkiin ja pohdin kovasti kuinka lämpimän takin, kengät jne ottaisin mukaan. Nyt Helsingissä olen näillä nollakeleillä ja muutaman plusasteen kieppeillä vuorotellut villakangastakissa ja tekoturkissa… En halua palella, mutta kivaahan se olis näyttää hyvältä ja liikkua helposti… Kaikki muutkin taviset ja helmikuiset vinkin on tervetulleita!

  Riippumatta siitä, ehditkö vastata tähän tai et, blogiasi on aina kiva lukea 🙂

  1. Hei! 🙂

   Nyt kyllä pahan pistit – ei ole sääoloiltaan vaihtelevampaa paikkaa kuin New York! Esimerkiksi tällä viikolla maanantaina oli lunta ja -20 astetta, ja huomiseksi on luvattu +15 ja sadetta.

   Riippuu kai millainen vilukissa (tai et) olet, mutta meikä ottaisi kyllä ihan kunnon talvitakin mukaan! Kengillä ei ole niin paljon väliä, vaikka kumpparit ovat aina loistoidea.

   Toivottavasti näistä oli edes jotain apua – kivaa reissua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *