Teepaitatytön paluu

Laura de Lille

Täällä ollaan  taas! 

Poissaolon aikaisista sydämistä kiittävät tanssivat tennarit sekä tyttö. Ehkä myös t-paita, joka eksyi asuun puolivahingossa viime viikolla. Yksivärinen trikoo ei ole koskaan ollut ominta alaani, mutta sitäkin on tullut nyt viime aikoina kokeiltua. Ja mikäs tässä rentoillessa!

Edessä on viimeinen työviikko ennen lomaa, ja taistelen viimeisten lippuhankintojen ja matkajärjestelyiden kanssa. Luovuus on ollut koetuksella moneen kertaan, ja koko reissu alkaa saada hullunkurisia piirteitä. Näyttää pahasti siltä, että tulen esimerkiksi taittamaan osan Ranskan-matkastani jaetussa autokyydissä. Jaiks!

Nyt kysynkin: onko kellään teistä covoiturage-kokemuksia?

Teepaitatyttö kiittää! Palaillaan kuulumisiin taas huomenissa.

Kommentit

Venlakarpalo

Kaverini ovat kehuneet noita autokyytejä kovasti ja tänään olisi tarkoitus varata paikka itselle muutaman päivän päästä alkavaa ranskan matkaa varten. Itse en edes puhu ranskaa, joten yritän etsiä englantia puhuvaa kuskia!

Laura Pollari
Laura de Lille

Jee, kiva kuulla! :-) Ehdin jo varata matkan Orangesta Lyoniin jonkun sedän kyytiin. Raportoin sit miten meni!

Kapa (Ei varmistettu)

Joo, on! Oon matkustanut tosi monesti covoituragella sekä Ranskassa että Belgiassa ja Saksassa. Kimppakyyteily on yllättävän luontevaa ja mukavaa. Parasta matkaa!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos kaunis! :)

Julia Juliska (Ei varmistettu)

Joo, matkustin useammankin kerran Bordeaux'sta Pariisin covoituragella ja tosi hyvin meni :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiva kuulla, että jengillä on näin positiivisia kokemuksia. Pakko testata! :)

inasis (Ei varmistettu)

Covoiturage on nykyään sncf:n omistuksessa eli luotettavasta puljusta on kyse, mutta se myös on alkanu näkyy hinnoissakin...

Laura Pollari
Laura de Lille

Oho, tota en tiennytkään. Toisaalta - tuleeko edes yllätyksenä? :)

vierailija (Ei varmistettu)

Olen suhannut Pariisin ja Lorrainen väliä tuolla menetelmällä. Hinnat ovat tosiaan kallistuneet mukavasti, mutta silti tulee huokeammaksi kuin junaliput (jos ei satu olemaan sitä nuorisokorttia tai hyvä tuuri alennuslippujen kanssa). Kannattaa varautua henkisesti siihen, että lähtöajat usein venyvät (, mutta tämä ranskalaisille tyypillinen piirre onkin sinulle varmaan jo tuttu).

Laura Pollari
Laura de Lille

Nii-in, kumpikohan voittaa - 150 dollarin junaliput vs. myöhästelevä ranskalaiskuski? :)

Suvikki (Ei varmistettu)

Covoiturage on mun kohdalla toiminut aina suht hyvin. Olen matkustanut niin Pariisi-Brysseli kuin Pariisi-Marseillekin väliä. Usein hinnaksi on sovittu, että mä maksan tietullit ja kaverin kanssa Marseillesin reissun hinnaksi tuli n50 euroa. Ei paha! Usein jos matkan varaa näin aikaisin kannattaa varautua siihen että sulle tehdään oharit. Olen itse ottanut aina ylös jonkun toisenkin yhteystiedot ja lennosta vaihtanut siihen kun omaa kyytiä ei ole näkynyt eikä kuulunut. Itse etsin tällä hetkellä asuntoa Brooklynistä ja nyt tulikin mieleen kysyä sulta, jos sulla olisi Craigslistin lisäksi antaa muita vinkkejä! Ja hauskaa lomaa!

Laura Pollari
Laura de Lille

 

Kiitti vinkistä ohareiden suhteen - juuri tämän takia aionkin tavata tyypin paikallisella juna-asemalla! Toivotaan nyt kumminkin parasta :)

Mitä kämpänmetsästykseen tulee - en osaa kyllä neuvoa CL:ää kummempaa, kun en ole muuhun itse joutunut turvautumaan. Airbnb voi toimia väliaikaisena ratkaisuna, mutta etsit varmaan pidempää diiliä?

Kommentoi