Toivepostaus: päivä Lauran kanssa

Laura de Lille

7:21. Herätys. Hyppään silmät ristissä suihkuun ja pistän kahvinkeittimen päälle.

7:50. Meikkausta ja tukan kuivaamista. Ja tietenkin sitä kahvia  ilman ei tuu kauppoja! Aamun soundtrackina soi Altered Images.

8:25. Vaatteiden valinta. Tiedättekö niitä värikoordinoituja bloggarivaaterekkejä, joissa seisoo kuusi identtistä kauluspaitaa/neuletta/mekkoa nätisti rivissä? Tämä olisi niiden vastakohta.

Tästä värioksennuksesta valitsin tänäänkin asuni. Suoritukseen meni 5 minuuttia.

8:35. Työmatka. Pakkaan kimpsut ja kampsut, ja lähden pyöräilemään kohti Manhattania. Williamsburgin sillalla riittää työmatkapyöräilijöitä.

8:43. Ystävällinen muistutus. Muisto päiviltä, jolloin Brooklynin maamerkkiä Dominon sokeritehdasta yritettiin vielä pelastaa purku-uhan alta. Pieleen män. Sen tilalle tulee nyt Miami-inspiroitunut reikäkerrostalo. Juuri tätä me tarvittiinkin, jes!

8:45 Kohti Manhattania. Sumuinen kaupunki ja ruuhkainen Delancey Street. Tuttu juttu joka aamu!

8:55. Huristelua East Villagessa. Tässä kahvilassa on Halloween-koristelut kohdillaan.

9:05. Perillä! 30 minsaa meni.

9:30. Aamiaista toimistossa. Kiinnostuneille kerrottakoon: aamusuosikkiini puuroon lisään karpaloita ja hunajaa.

9:00-18:00. Töissä. Rankkaa työntekoa, lounas ja iltapäiväinen happihyppely työkaverin kanssa. Tänään ihailimme Bonsaipuita 5th Avenuella. Splendid!18:05. Kotimatka. Ulkona jo hämärtää, kun lähden kotia kohti. Töiden jälkeen keksin lähteä leffaan. Tsekkaan elokuvatarjonnan, ja NoHon Angelika Film Centerissä menee näytös seiskalta. Päätän tähdätä siihen.

Kesti muuuten aikansa, että löysin Nykistä hyvän teatterin vanhojen Pariisin suosikkieni tilalle. Angelikaan minulla on tapana mennä keskellä viikkoa töiden jälkeen, aina yksin. Luksusta!

18:15. NoHossa. Ihailen maisemia ja pimenevää kaupunkia. Tällaiset kirjakaupat ovat yksi syy siihen, miksi New Yorkissa on kiva asua!

18:20 - 18:50. Vapaamuotoista kikkailua. Käyn ostamassa lipun leffanäytökseen, ja kävelen sisään korttelin Urban Outfittersiin tappamaan aikaa ja hölmöilemään. Siellä mietin syntyjä syviä ja sitä, miksi joku on nähnyt tarpeelliseksi
valmistaa uuden vuoden neuleen Times Square -teemalla. Kauan eläköön vintage!

18:55. Takaisin teatterilla. Odottelen leffan alkua ja mietin popkornien mahdollisuutta.

20:45. Lähden leffasta huonotuulisena. Jyrkkä ei indie-kauhuelokuville, ihmiset! Suuntaan takaisin Brooklyniin, ja Lower East Sidella helpottaa jo. Williamsburgin sillalla sanon heipat öiselle Manhattanille.

21:15. Saavun kotiin. Ryhdyn illallisen laittoon. Olen superhuono iltasyöjä, joten pitäydyn lemppari-iltapalassani: siihen tulee lehtikaalia, tomaatteja ja manchego-juustoa. Jälkkäriksi porkkanoita ja kulhollinen muroja. Käsittelen päivän aikana otettuja valokuvia ja stressaan inboxissa odottavia sähköposteja. Jaiks!

00:30. Nukahdan sängylle läppäri auki. Näen unta kertakaikkisen arkisesta päiväni kuvina -postauksesta, ja toivon, että se on ilmestynyt mystisesti blogiin seuraavaksi päiväksi. Gotta believe in miracles!

Kommentit

saarah
visual diary

Ooh, ihana ja kiinnostava postaus! Pitäisi tehdä sama ennenkuin Suomessa on niin pimeetä ettei kuvia saa otettua :)

Mikaelala (Ei varmistettu)

Ei hitto toi reikäkerrostalo! :D

Jullelson (Ei varmistettu)

Heippa Laura!
Voisitko kertoa mistä ostit kirjasi 'The Fine Art of Political Wit [...]'? Haluaisin tuon samanlaisen kappaleen juurikin tuolla kannella ja pehmeäkantisena, Amazon.comissa tuntui nimittäin vain olevan kovakantisia.
Olisin erittäin kiitollinen, jos jaksaisit vastata sähköpostitse!

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa! :) En näköjään pääse käsiksi sun sähköpostiosoitteeseen, joten vastaan täällä! Poikaystävä on muistaakseni löytänyt kirjan kadulta. Jos takakannen hintalappua on uskominen, edellinen omistaja on löytänyt sen 50 sentillä divarista.

Pahoittelut - ei tainnut olla vastauksesta paljon apua?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeile www.abebooks.co.uk ! :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Jee - kiitti!

Jullelson (Ei varmistettu)

Jee- kiitti!

hannnn (Ei varmistettu)

Tämä oli kiva postaus, tee ihmeessä useamminkin tällaisia! Melkosen pitkä työpäivä tosin, hui!

Laura Pollari
Laura de Lille

Tavallinen työpäivä monissa yrityksissä täällä on 9-20, eli tää oli itse asiassa lyhyt päivä! Mulla itselläni työntunteja venyttää eniten blogi, kun pääsen iltaisin kotiin. Tuon 9 tunnin päätteeksi teen vielä kotona blogihommia 2-3 tuntia, ja viikonloput ovat tietenkin aivan oma lukunsa. Kaikkeen tottuu, usko pois :)

kryp
Taskunpohja

Tän postauksen jälkeen mua niin naurattaa oma elämäntilanteeeni ja asuinkaupunkini, hihi. Mut parempi niin, unelmia kohden. Kiitos Laura! 

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Tyypillinen työpäivä 9-20, apua, miten tuollaisia päiviä oikein jaksaa? :O Ja mulle nälkäisenä ihmisenä tulee mieleen, että kuinka paljon oikein pitää olla eväitä mukana tuollaisesta päivästä selvitäkseen, vai käydäänkö siellä pari kertaa päivän aikana syömässä? :D

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihan hyvin! Ja jos ei - aina löytyy jengiä, jotka jaksaa :) Itse selviän pitkästä päivästä ihan tukevalla aamiaisella, lounaalla ja välipalalla. Pienen illallisen syön yleensä vasta kasin-ysin aikoihin!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Moi, mulla on tiedossa Pariisin matka ja kiinnostuin: mitkä ovat ne suosikkileffateatterisi Pariisissa?

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa! 5. kaupunginosasta löytyy monta hyvää. Tältä listalta esim. Le Champo, Grand Action, Le Desperado ja Filmothèque du Quartier Latin on aika timanttisia: http://www.allocine.fr/recherche/2/?q=75005

Kivaa matkaa! 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jee, suuri kiitos! =)

dea (Ei varmistettu)

Kuinka siellä hoidetaan lapsia ja koiria tuon pituisilla työpäivillä? :O
Ja oikeastaan se kysymys miksi kirjoitin: pelottaako ikinä öisillä Manhattanin kaduilla? Vai lasketaanko kello yhdeksää vielä yöksi :D
Terv. Pelokas Suomesta
(P.s. Kiva postaus. Lisää näitä. )

Heydia (Ei varmistettu)

Itsekin mietin tuota työpäivän pituutta lasten/eläinten ja harrastusten kannalta! :O Siis ehtiikö ihmiset siellä esim. harrastaa mitään? Milloin käydään kaupassa? Vai onko se sitten niin, että "paremmassa työssä" olevilla työpäivä on noin pitkä, jolloin esim. puoliso on aina kotona? Ja "suorittava työ" on sitten lyhyempää? Tehdäänkö siellä noilla työtunneilla täyttä työviikkoa, vai lyhennettyä?

Kauheesti kysymyksiä, mutta kun uteliaisuus iski! :D

Laura Pollari
Laura de Lille

Kyllähän tyypit harrastaa täällä vaikka ja mitä, ja kaupassa käydään vaikka lounastunnilla. Iso kaupunki opettaa kekseliääksi :)

Mitä tulee työpäivien pituuksiin, ne ovat kyllä aivan poikkeuksetta pitkiä ja lomaa on vähän - oli työ miten hyvä tai kämäinen tahansa. 

En tiedä mitä tarkoitat lyhennetyllä työviikolla, mutta oma lähipiirini tekee tuollaista 9-20 työpäivää ihan viisi päivää viikossa. Friikut ja yksityisyrittäjät jopa seitsemän päivää viikossa, ja löytyypä monelta kakkosduunikin.

En ole ollut Suomessa kuin muutaman kuukauden töissä, ja nekin harjoittelussa, joten en tiedä ollenkaan miten siellä päässä asiat hoituvat. Itselläni on ainakin ollut tällainen työtahti ihan opiskeluajoista lähtien. Olisi outoa kuvitella mitään muuta!

saarah
visual diary

Kyllähän Suomessakin monella alalla tehdään 9-18 tai 9-20 työpäivää, esim. mainosalalla toi on ihan tavallista.

Laura Pollari
Laura de Lille

Koirat viedään päivähoitoon tai niille palkataan ulkoiluttaja. Ihmisten lastenhoitojärjestelyihin en osaa ottaa sen kummemmin kantaa, mutta kannattaa muistaa, että täällä on paljon sinkkuja ja lapset oikeasti saadaan aika myöhään. Tätä on aina hassua selittää ulkopuolisille, mutta New York on oikeasti tosi urakeskeinen paikka, ja täällä on täysin normaalia, että vielä 35-vuotiaat asuvat kimppakämpässä lapsettomana. 

Ja joo, ei pelota. Pyörällä pääsee nopeasti karkuun, jos tulee tiukka paikka :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lastenhoidosta sen verran, että todella monella tuntrmallani perheellä on nanny/au-pair.

Ja osa kaupoista on auki 24/7, joten kyllä sinne kauppaan pääsee ostamaan evästä vaikka aamuyöllä, jos töissä tai muuten venyisi niin pitkään.. aina joku keino löytyy ;)

Pee

ks (Ei varmistettu)

jeee näyttää kivalta laura... miss u guys....!!!

Laura Pollari
Laura de Lille

We miss you too! Puspus :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lyhennetty työviikko= esim töissä vain kolmena päivänä viikossa tai kaikkina viitenä vain puoli päivää :)

Tessa (Ei varmistettu) http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com

Tosi kiva postaus, taas! Rakastan näitä "päivä kanssani" -postauksia, tee vaan ihmeessä uudestaan :). Itse asun Berliinissä ja työpäivät on kohtuullisen pitkiä täälläkin, se, että menee yli seitsemään, on onneksi poikkeus, tosin aloitan usein jo ennen yhdeksää.

Välillä naurattaa kun Suomessa 8-16 päivää tekevät ihmiset väittävät iltojen olevan lyhyitä ;).

zaza (Ei varmistettu)

Mut siis mikä on tärkeetä? Olla töissä koko pitkän päivän ja luoda uraa vai tehdä jotain muuta, kuten hankkia perhe tai harrastaa tai viettää vapaata? Kai kaikilla on oman tavoitteensa, toisella urakeskeisiä ja toisilla ei. Ei arvoteta näitä! :)

Kommentoi