Uusin silmin

Laura de Lille

Jenkeillä on hauska käsite staycation.

Se on väännös sanasta vacation, ja viittaa lomailuun ja aktiviteetteihin, jotka tapahtuvat lähellä kotia. 

Nopeasti tarkasteltuna idea voi olla vähän pöllö, mutta silti jotenkin ihanan helposti lähestyttävä.

Matkailu on jees, mutta kukapa ei haluaisi kokea kotikaupunkiaan silloin tällöin turistin silmin? Niin monta hienoa yksityiskohtaa jää arjen kiireessä huomaamatta.

Niitä riitti, kun kipaisimme poikkiksen kanssa perjantaina Highlinelle käymään. Oli hassua pistää merkille, miten erilaiselta kaupunki näyttää, kun jalkojen alta ei löydy nopeaa pyörää ja kalenterista tikittäviä aikapommeja. 

Löysin matkalta muun muassa ihastuttavan, vanhan tehdasrakennuksen – nykyisen varasto- ja galleriatilan – jonka kolkkoon kattohuoneistoon muuttaisin vaikka tällä sekunnilla. Jaksoin myös ihmetellä kukkaistutuksissa pörrääviä kimalaisia. Miten hyvä koti voi saasteinen suurkaupunki niille olla? En ole varma, mutta sen tiedän, että kiireessä ei paljon tule amppareita mietiskeltyä. 

Ehkä staycation on sittenkin hyvä juttu. 

Ja hei, se ei myöskään maksa mitään.

Kommentit

All My Days

Highline on kyllä mukava paikka, bongaa taidetta ja ties mitä. Mulla on kuva tuosta samasta "Give peace a chance"-pojasta, jonka tuolloin kyllä bongasin 14th streetillä myynnistä viime vuonna, löysi sitten ilmeisesti uuden kodin hih :)

P.M

Kauniita kuvia! Staycation kuulostaa mielestäni ainoastaan hauskalta idealta :) ! Mä haluun toteuttaa sellaisen päivän Helsingissä <3!

ViviS (Ei varmistettu) http://www.atelierofideas.com

Hei mahtavaa, opin juuri uuden sanan! Staycation on mainio. Mutta löytyyhän sille onneksi suomenkielinenkin vastine: lähimatkailu. Sitä itse harrastan harva se päivä, riittää kun pysähtyy vähäksi aikaa nauttimaan hetkestä!

Noora20 (Ei varmistettu)

Moi Laura. Heräsin just yöunilta ja pakko kertoo ei että näin susta unta! :D oltii pyöräilemässä Brooklynissä... Ja sit tapahtu kaikkee muutaki.

Hyvää sunnuntaita sulle! :)

Anniinaa (Ei varmistettu) http://est-ce-que.blogspot.fi/

Mä itse asiassa luin tänään, että kimalaiset/mehiläiset yms viihtyy paremmin kaupungissa kuin maalla (jossa on raskasmetalleja ja kaikkia torjunta-aineita. Siinä myös sanottiin että jos mehiläiset kuolee sukupuuttoon niin niin käy ihmisellekin 4-5 vuodessa.... Mutta ei mietitä noin negatiivisia! :D:D

Kommentoi