Uusin silmin

IMG_8682.jpg

IMG_8592.jpg

IMG_8661.jpg

IMG_8655.jpg

IMG_8697.jpg

Jenkeillä on hauska käsite staycation.

Se on väännös sanasta vacation, ja viittaa lomailuun ja aktiviteetteihin, jotka tapahtuvat lähellä kotia. 

Nopeasti tarkasteltuna idea voi olla vähän pöllö, mutta silti jotenkin ihanan helposti lähestyttävä.

Matkailu on jees, mutta kukapa ei haluaisi kokea kotikaupunkiaan silloin tällöin turistin silmin? Niin monta hienoa yksityiskohtaa jää arjen kiireessä huomaamatta.

Niitä riitti, kun kipaisimme poikkiksen kanssa perjantaina Highlinelle käymään. Oli hassua pistää merkille, miten erilaiselta kaupunki näyttää, kun jalkojen alta ei löydy nopeaa pyörää ja kalenterista tikittäviä aikapommeja. 

Löysin matkalta muun muassa ihastuttavan, vanhan tehdasrakennuksen  nykyisen varasto- ja galleriatilan – jonka kolkkoon kattohuoneistoon muuttaisin vaikka tällä sekunnilla. Jaksoin myös ihmetellä kukkaistutuksissa pörrääviä kimalaisia. Miten hyvä koti voi saasteinen suurkaupunki niille olla? En ole varma, mutta sen tiedän, että kiireessä ei paljon tule amppareita mietiskeltyä. 

Ehkä staycation on sittenkin hyvä juttu. 

Ja hei, se ei myöskään maksa mitään.

Kommentit (5)
  1. Mä itse asiassa luin tänään, että kimalaiset/mehiläiset yms viihtyy paremmin kaupungissa kuin maalla (jossa on raskasmetalleja ja kaikkia torjunta-aineita. Siinä myös sanottiin että jos mehiläiset kuolee sukupuuttoon niin niin käy ihmisellekin 4-5 vuodessa…. Mutta ei mietitä noin negatiivisia! :D:D

  2. Moi Laura. Heräsin just yöunilta ja pakko kertoo ei että näin susta unta! 😀 oltii pyöräilemässä Brooklynissä… Ja sit tapahtu kaikkee muutaki.

    Hyvää sunnuntaita sulle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *