Viikon muotijuorut

Seuraava juttu saattaa kuulostaa maailman suurimmalta kliseeltä, mutta menkööt: muotialan koulussa kuulee paljon asioita pikkulinnuilta. 

Sattuu nimittäin sopivasti, että aina joku opettaja tai opettajan kaveri tuntee jonkun, joka tietää mitä muotikulissien takana oikeasti tapahtui.

muotijuoru.jpg

Tämän viikon annoksen tarjosivat Célinen pääsuunnittelija Phoebe Philo sekä entinen Vogue Francen päätoimittaja Carine Roitfeld. 

Mikäli opettajani kontaktia uskominen, sympaattisen luonnonlapsen maineella ratsastava Phoebe Philo on kuulemma oikeasti yksi alan kuivimmista hahmoista, joka ei avaa suutaan tapaamisissa tai haastatteluissa ikinä ilman asianajajaansa. Kuka olisi arvannut? Ja minä kun jo hetken ajattelin, että tällä alalla edes ne symppiksen näköiset olisivat oikeita hyviksiä. Höh.

Toinen aika hyvä juoru liittyy Carine Roitfeldin lähtöön Voguesta, mistä on kohistu jo joulukuusta lähtien. Syyksi on tarjottu milloin minkin näköistä selitystä, mutta mikäli eräälle toiselle merkittävälle julkaisulle työskennellyttä luennoitsijaa on uskominen, syy ei löydy sen kauempaa kuin Voguen omasta kassakaapista. Journalistien ja lehden käytännössä rahoittavien muotitalojen suhde kun voi kehittyä varsinaiseksi valtataisteluksi éditorialiin ja muihin julkaisuun ujutetuiden tuotteiden takia. Tämän pikkulinnun mukaan lehden suurimpia mainostajia oleva LVMH olisi toivonut luksusryhmänsä merkeille omistettua liitettä joulukuun numeroon, mistä Madame Roitfeld kiltisti kieltäytyi. Hän näki paremmaksi ratkaisuksi tehdä jutun ystävästään Tom Fordista, ja vieläpä ilmaiseksi. Lopputuloksena tuli kenkää. Uskokoon ken tahtoo, mutta aika raakaa, eikö? 

 

 Vasemmanpuoleinen kuva omista arkistoista, toinen täältä.

Kommentit (11)
  1. Ihanaa! Ei muuta kuin kuvia tulemaan 🙂

  2. Pitää käydä vielä kommentoimassa tänne, että Laura mun liha oli heikko… sorruin lappiksiin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *