Viikonloppu Bostonissa

img_2585.jpg

img_2603.jpg

img_2661.jpg

img_2598.jpg

img_2666.jpg

img_2590.jpg

 

Yhdysvaltain itärannikon valloitus jatkuu!

Perjantaina hyppäsin bussiin ja huristelin kohti Massaschusettsia ja Bostonia. Järjestyksessään kahdeksannen osavaltiomatkani taittamisessa meni neljä tuntia, ja kun aikaa oli kolme päivää, tuli myös pitkä viikonloppu tehokkaasti käytettyä. 

Tämä punatiilisten talojen luvattu kaupunki, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä itärannikon huippuyliopistoista Harvardista ja MIT:sta, oli yhtä viehättävä kuin olin etukäteen osannut odottaakin. Suurkaupungin hälinää näkyi vain paikoittain, ja löytyipä suloisten vanhojen talojen joukosta muutama pilvenpiirtäjä ja oma metroverkostokin.

Omalla kierroksellani jätin tosin junaliikenteen rauhaan Hubway-kaupunkipyörien ollessa kaikista näppärin kulkuväline sekä Bostonin että yliopistokaupunki Cambridgen tutkiskeluun. Lämmin takki ja kaulaliina tulivat tarpeeseen jäätävän merituulen pistäessä parastaan, ja onneksi mukana kulki myös maan mainio kaupungissa asusteleva ystävä. Oppaani vanavedessä pääsin tutustumaan muun muassa yliopistokampuksiin, Bostonin italialaiskaupunginosaan sekä hurmaavaan Beacon Hilliin, joka oli ehdottomasti yksi matkan kivoimmista näyistä.

Kotimatkalla päätin, että seuraavan Amerikan reissuni teenkin sitten Kanadaan ja Montréaliin ensi vuoden alussa – joulun matkakohteen ollessa vielä mietintämyssyssä. Kysynpä kuitenkin jo näin alustavasti:

Olisiko kellään teistä hyvä vinkkejä Québecin tutkasteluun?

 

P.s Aikaisempia Yhdysvaltain seikkailujani ja muita matkafiilistelyjäni voi lukea esimerkiksi täältä:

Roadtripillä Yhdysvaltain itärannikolla, reppureissaamassa New Yorkin osavaltiossasohvasurffaamassa Kööpenhaminassa, päivä Reykjavikissa ja telttailemassa Islannissa.

Kaupunkilomalle suuntaavien kannattaa lukaista myös Pariisin ja New Yorkin vinkkini.

 

Kommentit (5)
  1. Quebeciä en tunne, mutta jos menet Montrealiin, niin suosittelen La Binerie -kahvilaa! Se sijaitsee avenue Mont Royalilla, lähellä Mont Royalin metropysäkkiä. Söimme poikaystävän kanssa siellä todella hyvät aamupalat ja kahvi oli myös oikein hyvää. Siellä tarjotaan myös lounasta. Olemme tulossa New Yorkiin helmikuun alussa, täytyy sitä ennen tutkia tarkemmin nuo sinun New York -vinkit!

  2. Tykkään sekä quebec Citysta etta Montréalista, joten jso vain suinkin ehdit,käy molemmissa. Bussimatka taitaa kestää kolmisen tuntia. Montréaliin on ainakin Euroopasta hieman paremmat lentoyhtyedet, joten ehkä reissu on helpompi aloittaa sieltä.

    Jos vain ehdit, niin Gaspésien niemimaan luonto on aivan mielettömän kanista, mutta sinne on toki noista kaupunkikohteista hieman matkaa. Siellä järjestetään talvisin hiihtotapahtuma Traversée de la Gaspésie, ja kesäisin samalla nimellä kulkeva pyörämatka: http://www.tdlg.qc.ca/hiver/.

    Tykkään Kanadasta kohteena kovasti, mitä nyt se niiden käsittämätön ranska aiheuttaa hankaluuksia. Hauskaa matkansuunnittelua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *