Vintage-ostoksilla Brooklynissä

Brooklyn on monella tapaa mieletön mesta.

New York Cityn väkirikkain kaupunginosa tuo eloon sekä sisarussaaren Manhattanin parhaat puolet, jatkuvan sykkeen ja luovuuden, että modernin urbaanin elon tunnusmerkit. 

Matkailijan näkökulmasta täältä on helppo poimia parhaat palat – oli kyseessä sitten pitempiaikainen visiitti tai lyhyempi keikka. Vaihtoehtoja kliseisille kaupunkiloma-aktiviteetille, ketjuliikkeissä ravaamiselle ja Starbucks-kahveille, löytyy vaikka muille jaettavaksi. 

Yksi hyvä idea itään suunnatessa on lähteä käytettyjen tavaroiden aarrejahtiin. Täällä päin kaupunkia uniikkeja löytöjä kun tekee tuon tuosta – huomattavasti Manhattanin second hand -putiikkeja huokeampaan hintaan.

Alla muutama hyväksi todettu kierrätettyjen aarteiden keidas.

img_7952.jpg

img_0922.jpg

img_9579.jpg

img_0856.jpg

1. Beacon’s Closet (88 North 11th Street, Brooklyn, NY 11211)

Moni brooklyniläinen vannoo tämän Williamsburgin ja Greenpointin rajamailla sijaitsevan miniketjun nimeen. Tarjolla on laaja valikoima vaatteita, asusteita ja kenkiä usealta eri vuosikymmeneltä – pääpainon tosin ollessa reippaasti 2000-luvulla. Myös hintataso on varsin kohtuullinen:  keskimääräinen budjetti löydöille keikkuu noin 20-30 dollarin välimaastossa, takkeja ja isompia sijoituksia lukuun ottamatta. Kunnon Brooklyn-henkeen, tänne voi tuoda myös omia vanhoja vaatteitaan kierrätykseen. 

2. Williamsburgin kirpputori (27 North 6 Street, Brooklyn, NY 11211)

Taatua Brooklyn-hupia keväästä syksyyn tuo East Riverin kupeessa sijaitseva Williamsburgin kirpputori, jonka kojuilta aukeaa suora näkymä Manhattanin taivaanrannalle. Tämä kirppis on oivallinen nimenomaan fiilistelyyn ja vaivattomaan vaelteluun. Ainoastaan hintataso voi kirpaista: tänne suunnatessa kannattaakin varata kunnolla käteistä, mikäli on lähtenyt matkaan sillä silmällä.

Ulkoilmakirpputori on suljettu talvisaikaan, mutta löytöretkeä voi jatkaa Brooklyn Flean sisäkirppiksellä (1 Hanson Place, Brooklyn, NY 11217) maaliskuuhun 2013 saakka.

3. Urban Jungle (118 Knickerbocker Street, Brooklyn, NY 11237) 

Bushwickissä sijaitseva Urban Jungle saa vaativammankin second hand -hain suupielet kääntymään maireaan hymyyn. Ison varastohallin uumenista löytyy laaja kirjo 70-,80- ja 90-lukujen vaatteita ja asusteita, joita ei ole hintalapuilla pilattu: löytöjä voi tehdä jo viidellä dollarilla. Näitä täpötäysiä rekkejä tutkaillessa saa kulumaan monta tuntia, kun sille päälle sattuu. 

Onnea aarrejahtiin!

Kommentit (3)
  1. heyy! kiitti vinkist! asun nykis ja tykkaan brooklynist tooosi paljon, mut tota urban jungle paikkaa en oo viel huomannu! thanks:)

  2. Jos multa kysytään (ja tämä pätee kyllä mihin tahansa matkakohteeseen!) parasta on majoittua paikallisen kotiin – mahtava New York -kokemus taattu!

    Jos tällaiselle ei ole mahiksia, kannattaa varmaan tsekkailla hostelleja? Niissä pitäisi olla yleensä aika hyvä ja kansainvälinen meininki.

    Mahtavaa matkaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *