Williamsburgin vintage-helmi: Stella Dallas

Laura de Lille

Hyvä ja kohtuuhintainen vintage on New Yorkissa harvassa.

Vaikka tarjontaa riittää, monet paikat ovat reippaasti ylihinnoiteltuja valikoimaansa nähden.

Tästä syystä minusta on tullut – all time -suosikkiani Urban Junglea ja Narnia Vintagea lukuun ottamatta – vain harvan paikallisen vintage-putiikin uskollinen asiakas.

Mutta ne harvat hyvät ovat sitten todella hyviä.

Olin jo pitkään kuullut puhuttavan Brooklynin Williamsburgissa sijaitsevasta Stella Dallaksesta, mutta jättänyt paikan syystä tai toisesta tsekkaamatta – kunnes sitten tänään otin itseäni niskasta kiinni.

Vierailuni jälkeen ymmärrän hehkutuksen paljon paremmin: ei ole liioiteltua sanoa, että Stella Dallas on yksi parhaimmista New Yorkin vintage-myymälöistä.

Aivan BQE-moottoritien kupeessa sijaitsevan myymälän löytää osoitteesta 285 North 6th Street. Minä katsastin tällä kertaa pelkästään vaatepuolen, mutta naapurista löytyy myös samanniminen sisustuskauppa.

Stella Dallaksen valikoima on monipuolinen ja tarjoaa vaatteita, kenkiä ja asusteita sekä miehille että naisille – suurimman osan tavaroista ollessa peräisin 1970-80-luvuilta.

Hintatasoltaan Stella Dallas on erittäin kohtuullinen: puseroiden, mekkojen, hameiden ja neuleiden keskihinta on noin 30 dollaria.

Myymälän takaosassa sijaitsee pienempi, selektiivisempi miesten ja naisten osasto, jolta löytää myös vanhempien vuosikymmenien aarteita hitusen kuohkeampaan hintaan. 

Myös kenkäosasto on kadehdittavan laadukas, ja suurin osa kengistä uusia tai uudenveroisia.

Tätä asteekkihenkistä takkia hiplailin pitkään – kenties siitä syystä, etten halunnut lähteä kotiin ollenkaan! Sen verrran kotoisa paikka uusi vintage-tuttavuuteni oli. 

Myymälässä harmittelin ainoastaan sitä, että sisustuselementteinä toimineet originaalit bändipaidat ja 80-luvun silkkibomberit eivät olleet kaupan. 

Niin ja löysinkö mitään? No joo. Puolentoista tunnin näpräilyn jälkeen nappasin lopulta mukaani persikanvärisen silkkitopin, joka tulee takuulla näkymään pian myös blogin puolella.

Sitä odotellessa:

Stay tuned!

Kommentit

Sazu (Ei varmistettu) http://14islands.blogspot.se

Näyttääpä ihanalta! Ja mahtava toi atsteekkirotsi, ennen tekstin lukemista olin varma että olisit ostanut sen. Vintage tuntuu kyllä olevan hinnoissaan vähän joka paikassa näinä päivinä, mikä on tavallaan tosi ärsyttävää. Onkohan tää vaan tietyn aikaa kestävä muoti-ilmiö vai onko oikeasti kyse kuluttajien arvojen muuttumisesta?

Laura Pollari
Laura de Lille

Läheltä piti, etten ostanut! :) Muistatko Benetton-barbit ysärin alusta? Tästä tuli vähän samanlaiset vibat!

Vintagessa mua ei oikeastaan hinnakkuuskaan haittaa, kunhan tiedän saavani laatua ja jotain oikeasti uniikkia. Uskoisin vintagen suosion piilevän juuri tässä - onhan tosi asia, että vaatteiden elämänkaari lyhenee lyhenemistään, laatu laskee ja tarjonta muuttuu yhä homogeenisemmäksi. 

En tiedä, miten paljon tällä kaikella on tekemistä eettisyyden kanssa, mutta itse toivoisin ainakin, että vaatteiden uusiokäytöstä tulisi kestävä trendi.

terttunen (Ei varmistettu)

Ainakin täällä Suomessa tehdään jo farkkutehtaiden jämäpaloista uutta denimiä. Kierrätys on muutenkin kunniassa. Miksi aina hankkia uutta kun kaikenlaista saa kierrätettynäkin hyvässä kunnossa ostettua. Sitä paitsi näin matalapalkkaduunarina ei olisi varaakaan. Toki vaatepuolella kierrätyksen hyödyntämistä auttaa ompelutaito. Ja kun oma kroppa ei mene yksiin standardimitoituksen kanssa niin mieluummin fiksaa kierrätetyn sopivaksi kuin kalliin uuden. Saa sit mieleistään.
Täällä keskeisemmässä Suomessa ei ole juuri "oikeita" vintage- kauppoja mutta löytö tavalliselta kirpparilta on sitten ihan eri hintaluokassa kuin jossain vintage-liikkeessä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Joo, eivät ole Suomen kirppikset pikkukaupungin tytöltä unohtuneet :) Sellaisia kun saisi tännekin!

Marjaana.a (Ei varmistettu) http://addmorecolour.blogspot.de/

Oho! Tänne täytyy päästä tulevalla nykin reissulla! Aijon myös koluta vanhat postauksesi vielä läpi nyki vinkkien toivossa, haha :)

Hyvää alkanutta vuotta :)

x Marjaana

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei, kiitos samoin sulle! :)

annemi

Voi miten ihana näköinen kauppa! 

Pitää laittaa tämä ehdottomasti muistiin seuraavaa reissua varten :) Brooklyn vei joulumatkalla täysin sydämen ja kuljeskelisin mielelläni tälläkin hetkellä ihanan Bushwickin kaduilla <3 

primrose (Ei varmistettu)

Oi, onko tuossa pinossa varsity-neuletakkeja..? Voi vitsi! Niissä on jotain mielettömän nostalgista, vaikka en ihan varma olekaan, mihin niitä yhdistäisin - paitsi valkoiseen T-paitaan, farkkuihin ja Converseihin. :) Tuntuu, että jokaisessa tuolta hankitussa vaatekappaleessa on varmasti pieni pala jotain tarinaa.

Kommentoi