God save the Shinkkumysli

En voi väittää, etten ärsyyntyisi säännöllisesti Noora Shinglerin Kemikaalicocktail-blogin alentuvasta sivumausta, mutta on siitä Shinkusta (kuten häntä tuttavapiirissämme kutsumme) hyötyäkin! Nimittäin tämä mysli! En kehtaa edes kertoa, että resepti on taas kerran poimittu Mondon Ruoka & Matka -lehdestä.

Teepä sinäkin tätä pari litraa, kippaa kulhoon, lorauta valitsemaasi maitoa ylle ja astu taivaaseen! Muromyslimäisen syntinen maku, mutta ilman sokeria. Shinglerin reseptissä oli liikkumavaraa hengessä mitä-kaapistasi-löytyy. Seuraavassa selvitys siitä, mitä minun kaapistani löytyi. Ei oo pakko matkii eksaktisti, mutta suosittelen kyllä. Ja kaikki oli luomua, jok’ikinen siemen ja hiutale. Huippuuuuu!

myshli1.jpg

10 dl kaurahiutaleita (käytin myös 4 viljan hiutaleita)

1 dl murskattuja hasselpähkinöitä & manteleita

 3-5 dl viipaloituja taateleita ja viikunoita

4 dl auringonkukansiemeniä & seesaminsiemneiä

1 dl neitsytkookosöljyä

3 rkl hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei taateleita ja viikunoita vielä!). Kuumenna kattilassa kookosöljy & hunaja. Kaada kuuma seos kuiva-ainekulhoon ja sekoita niin maan perusteellisesti. Levitä pellille ja paista vartin verran 175 asteessa. Vartioi, ettei setti pala. Kääntele lastalla, mikäli tarpeen.

Lisää sen jälkeen taateli- ja viikunaviipaleet. Sekoita. Sullo purkkiin.

Ai kauhea. Tämä tosiaan sopisi vaikka jälkkäriksi – niin herkkua.

Säilytyspurkiksi löytyi nostalginen lasitölkki, jonka olen saanut Piskolta tuparilahjaksi muuttaessani aikanaan Käpylän-yksiööni. Nyyh.

myshli2.jpg

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.