Dippi uuniin!

Erittäin kelvollinen krapulailta. Sain seitsemän ompelukerholaista eli mainiota Turku-naista Vekkulaan. Jaoimme kakun (joka oli pettymys, siitä lisää tuonnempana) ja dippasimme hyviä leipiä hämmentävään, mutta maistuvaan dippiin. Tässä ohje – kokeile jos uskallat!

 

Artisokka-pinaattidippi

300 g pakastepinaattia sulatettuna
400 g artisokan sydämiä
2 dl parmesania raastettuna
2 dl kevytmajoneesia
pallo (125 g) mozzarellaa
1-2 valkosipulinkynttä

 

1. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai jollain muulla vimpaimella.
2. Levitä seos uunivuokaan.Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
3. Tarjoile leivän tai tuoreiden vihannesten kanssa.
 

Kovasti mietittiin, mikä oli paistamisen pointti. Kai se toi jotain makuja esiin? Unohdin aamulla kauppalapun, joten unohdin myös parmesaanin. Yleensä sitä on kimpale jääkaapissa, nyt ei ollut. Illan dipissä oli siis juusto-osastolta vain mozzarellaa. Parmesaani olisi varmaan tuonut sopivasti lisää suolaisuutta. Mutta ihanan rasvaista ja maistuvaista oli noinkin. En toki käyttänyt kevytmajoneesia, vaan ihan kunnon kamaa (ja luomuna tottakai).

Tein vain puolikkaan ohjeen verran, ja silti satsia jaettiin pariinkin kulhoon. Koko reseptistä tulee siis melkoinen määrä. Mikä mainio tekosyy syödä kokonainen leipä ja tripladipata jokainen käntty.

Reseptin alkuperä? No tietenkin Kodin kuvale– en edes jaksa enää kirjoittaa tätä.

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.