Järkyttävän hyvät letut
Paistoin niin hyviä lettuja, että koko perhe meinasi pökertyä. Vaadin jokaista lukijaa tekemään näitä tänään. Ei voi olla mitään näin hyvää.
Taivaalliset tanskalaiset letut
5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl olutta
7.5 dl maitoa (käytettiin super-rasvaista kyytönmaitoa, aijaijaijai!)
5 luomukananmunaa
1 rkl sokeria
1.5 tl suolaa
0.5 tl kardemummaa
1 vaniljatangon siemenet rapsutettuna
1 sitruunan raastettu kuori
(Latelin tämän nyt ulkomuistista. Toivottavasti mikään ei unohtunut.)
Sekasin vaan. Paistetaan runsaassa voissa. Tarjoillaan hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera.
Resepti arvioitiin kuudelle. Meitä on kaksi (ja vauva, joka ei saisi syödä kauheasti lettuja vielä). Jäi noita jokunen, mutta kyllä kolme todellista lettuhullua vuoren saisi tuhottua.
Oi jeesus kristus tuota makua. Sitruuna, kardemumma, olut, vanilja. Voi, hillo. Resepti on peräisin juuri ilmestyneestä Mondo Ruoka & Matkasta. Pelkästään tällä reseptillä lehti kyllä oikeutti olemassaolonsa. Hallelujaa.
Ps. Nyt joku tarkkasilmäinen huomaa, että kuvassa on vanilliinisokeria. Minulla ei ollut vaniljatankoa. Vauvan kanssa on mitä rasittavinta lähteä kauppaan yhden aineksen perässä, kun koko haalarishow vie puoli vuotta. Käytin siis vanilliinisokeria, jolla on hyvin vähän tekemistä oikean vaniljan kanssa, tiedän, anteeksi. No nii. Meni maku sitten tästäkin lettu-unelmasta. Kyllä minä niin mieleni pahoitin…