Herne nenässä eiku keitossa

Maailman nopein, helpoin ja jollei nyt unohtumaton, niin varsin kelpo keitto kuitenkin! Suosittelen illalle, jolloin haluaa reilussa vartissa apetta eikä jaksa pilkkoa mitään (no, piskuisen valkosibbenkynnen ehkä).

 

Vuohenjuusto-hernesosekeitto

400g herneitä

2 valkosipulinkynttä

6.5 dl vettä

1tl suolaa

150g vuohenjuustonmakuista tuorejuustoa (no sitä Chavrouxin vaikka)

hitosti tuoretta basilikaa (alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla myös tuoretta kirveliä, no eihän mulla sellaista ole – eikä lähikaupassani)

 

Mittaa kattilaan vesi, herneet, suola. Keitä 10 minsaa. Soseuta. Lisää vuohenjuustotuorejuusto plus basilika. Lämmitä. S’ois siinä.

peas.jpg

Äsken siis pyöräytettiin. Sulon versio oli pelkkiä herneitä haarukalla hieman rikottuna. Karkeasta hernemuusista arviolta 90% päätyi toki lattialle. Syöttötuolin alla muhii antropologeja taatusti kiehtova ruuantähdefuusio.

Ps. Reseptit on kai useimmiten suunniteltu 4 hengelle. Me syömme useimmiten kaksin lähes koko neljän hengen annoksen. Sori vaan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.