Herne nenässä eiku keitossa
Maailman nopein, helpoin ja jollei nyt unohtumaton, niin varsin kelpo keitto kuitenkin! Suosittelen illalle, jolloin haluaa reilussa vartissa apetta eikä jaksa pilkkoa mitään (no, piskuisen valkosibbenkynnen ehkä).
Vuohenjuusto-hernesosekeitto
400g herneitä
2 valkosipulinkynttä
6.5 dl vettä
1tl suolaa
150g vuohenjuustonmakuista tuorejuustoa (no sitä Chavrouxin vaikka)
hitosti tuoretta basilikaa (alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla myös tuoretta kirveliä, no eihän mulla sellaista ole – eikä lähikaupassani)
Mittaa kattilaan vesi, herneet, suola. Keitä 10 minsaa. Soseuta. Lisää vuohenjuustotuorejuusto plus basilika. Lämmitä. S’ois siinä.
Äsken siis pyöräytettiin. Sulon versio oli pelkkiä herneitä haarukalla hieman rikottuna. Karkeasta hernemuusista arviolta 90% päätyi toki lattialle. Syöttötuolin alla muhii antropologeja taatusti kiehtova ruuantähdefuusio.
Ps. Reseptit on kai useimmiten suunniteltu 4 hengelle. Me syömme useimmiten kaksin lähes koko neljän hengen annoksen. Sori vaan.