Lahjaluukku 23
Suklaata
Hinta: EN MINÄ TIEDÄ
Kenelle: IHAN KENELLE VAAN
Lapset, alan kyllästyä tähän hemmetin lahjaluukkuiluun. Takki on tyhjä. Ette te mitään lahjoja enää osta, anyway.
Vinkattakoon nyt vielä, että on kamalaa, miten suklaata pidetään nykyään tylsänä lahjana. Kaikki olettavat, että joku muu mielikuvitukseton kuitenkin lahjoo suklaalla. Joten en minä ainakaan. Loppujen lopuksi sitä istuu kirjapinon keskellä kymmenet uudet sukat päällekkäin jalassa ilman suklaata! Herätkää, hyvät ihmiset. Jouluna kuuluu antaa suklaata – loputtomasti suklaata! Suklaa ei pilaannu hetkessä. Sitä ei voi olla liikaa! Jos ei kaikkea jaksa nassuttaa yksin, se on loistava vierasvara. Ostakaa ny saatana suklaata!
Eikä sitten mitään pelkkää ”kaakaopitoisuus 99.9999%” -kamaa. Sokerihöttömaitosuklaalle on vissi paikkansa maailmassa ja suklaansyöjän sydämessä. Ja unohtakaa se ”laatusuklaata riittää vain yksi pala” -mantrannekin. Eipä kuulkaa aina riitä.
Mieluiten antaisin läheiselleni itse räätälöidyn rasian Petri Sirénin käsintehtyjä suklaita (kuva Petri’sin puodista Fiskarsin ruukkialueella). Pääsin maistelemaan Sirénin tekemiä suklaita juttukeikalla ja epäyllätyksellisesti sekosin. Ihaninta ikinä oli savusuolasuklaa. En ole lähtökohtaisesti niinkään makean kuin suolaisen perään, joten häivähdys suolaa suklaassa on minusta aina taivas. Muutkin maut olivat mielettömiä: Sirén maustaa tekeleensä muun muassa pihaltaan riipimällään mintulla ja muilla yrteillä sekä kotimaisilla marjoilla. Ja miljoonalla muulla jutulla. Kahdeksan konvehdin rasia maksoi muistaakseni 13 euroa. Tai sitten muistan ihan väärin.
Fiskarsin lisäksi Sirénien suklaapuodilla on haarakonttori Töölön Museokadulla. Menkää ja maistelkaa.
Ja syökää jouluna aivan järjetön määrä suklaata. Halpiksista hyvä on Fazerin rapinakääreiset suklaat, jonka sisällä on piparihenkistä joulumaustetäytettä. Sitä samaa, jota on joulusuklaalevyssä. Ai että! Niitä ei taida jäädä aatoksi juurikaan, kun käyn koko ajan hakemassa vielä yhden.