Maapähkinävoikeksit

Laura loves

Viihdytimme viikonloppuna kahta pientä tytöntylleröistä. Lupasimme kokata ja leipoa kaksikon kanssa mitä ikinä he halusivat. Reseptit tuli valita joulumarkkinoille kääntämästäni Herkkusuiden keittokirjasta, joka on tarkoitettu eritoten pikkuisille kokeille. (Vaikka kirja sisältää reseptejä kuten Mausteiset kanankoivet, voin ihan suositella sitä.) Tyttöset valitsivat lohinuggetit ja pähkinäiset nallekeksit. Kummatkin osoittautuivat oikein oivallisiksi.

Palataan nuggetteihin vaikka tuonnempana, mutta uskoisin, että juuri tällaisena tuulisena, liian koleana keskiviikkopäivänä itse kukin lilyläinen tarvitsee rasvaisen, herkullisen keksireseptin johon ei tarvita uunia. (Rrrrakastan ohjeita, joihin ei tarvita uunia! En tiedä, miksi, sillä eihän uuneissa ole mitään vikaa. Mutta silti. Jotenkin überhelppoa. Rocky roadit, hello!)

Koska olemme kaikki täysi-ikäisiä (jotkut meistä jopa yli 30-vuotiaita, ysk!), jätetään ne nallet näistä kekseistä hemmettiin. Jos joku nyt välttämättä haluaa painella ranskanpastilleista silmät ja täten loihtia näistä herkkupaloista nalleja, niin siitä vaan. Minä noukin karkit kekseistä pois. Asiaan!

 

Peanut butter -keksit

2.5dl riisimuroja

1 dl tomusokeria

2 rkl seesaminsiemeniä

100 g maapähkinävoita (sokeroimatonta siis)

40 g suolatonta voita (vihaan näin tarkkoja ohjeita, eikö muka 50 g käy?!)

 

Sekoita murot, sokeri, seesaminsiemenet. Sulata voi ja maapähkinä ja sekoita kuiviin aineisiin.

Jaa taikina noin 8 osaan ja taputtele leivinpaperille kekseiksi. Laita jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. S'hon siinä.

 

Ei voi olla helpompaa! Ainoa ongelma on se, että tämän jälkeen sinulla on valtava paketti riisimuroja, joita et halua syödä etkä varsinkaan syöttää lapsellesi. Vastaus on varmaankin leipoa näitä keksejä viikottain, kunnes paketti on tyhjä. Joo!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.