Muotisana

Laura loves

Muodista en tiiä hölkäsen pöläystä, mutta blogeissa riehuvat muotisanat kyllä bongaan. Ootteko te huomanneet? Meikäläinen on.

Tässä tämänpäiväinen kontribuutioni länsimaiseen kulttuuriin ja kunnianarvoisalle palstalleni.

Takaisin Hjallis Harkimo -haastiksen naputtelun pariin, ei hyvää päivää.

Kommentit

No todellakin huomaan muotisanat ja -sanonnat. Muuallakin kuin blogeissa. Yleensä alan inhota niitä jokseenkin samantien.

Rouhea, jäätävä, keijuvalot (keijumitävain), henkäyksenohut/seitinohut (myös päiväkänniin viitattaessa) + monta muuta, joita en muista nyt, mutta tunnistan ja leiskun kun näen.

T. A. Ankea

laurafree
Laura loves

Meikä niin tietää, mistä sä puhut, Aa :D

Eevajne. (Ei varmistettu)

Kestän kaiken muun paitsi "henkäyksenkevyen" ja "meikämandoliinon".

Meikämandoliino on puhunut!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sanan eli käyttö otsikoissa yhdistämään kaksi erillistä virkkeentapaista en tiedä mitä. Lisäksi: vähän kiva. NOT. pipo -check kuulokkeet -check sukat -check.

Jannumamma (Ei varmistettu)

A.A. listasi olennaisimmat, good for her! Lisään listaan vielä termin "kaunokaiset" lukijoista puhuttaessa. Hyi yrjö!

Marsublog

Ylläolevat mammat tietää nää. Mut muotia? wtf

'Keijuvalot' on karsein ever. 

Ruotsiällötykset: finfin, lyx-mikätahansa, mums.

Lilyssä ällöintä on nää ANNA MINUN OLLA TOTTA SINULLE ELI GIRL FROM THE FARAWAY LAND -nimiset palstat. Yyh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se kun tunkee esim. vaatekappaleiden perään sanan "asia".
Blogeissa bongailee monesti.
Huoh.

laurafree
Laura loves

No muotisana mikä muotisana shaatana. Niitä käytetään hetki ja sitten ne katoaa. Valitettavasti kaunokaiset ei kyllä katoa. Keijuvaloista en oo tajunnut vittuuntua, koska sehän on vain kömpelö käännös fairy lightsista, jota taas pidän ihan neutraalina terminä. Mutta toki nyt kun alan aattelemaan niin ketuttaahan sekin juu. Ai että. Nää on parhaita.

jannumamma (Ei varmistettu)

Myöskään hippiloimi ja stailikas fiksuilu eivät taida kadota koskaan.

Emma

"Mun tontilla on rouhee meininki! Stay tuned!" No saatana, en varmana! Kotiutan itseni välittömästi.

Kaunokainen olen kyllä ihan mielelläni edes jonkun blogissa. 

jannumamma (Ei varmistettu)

Myöskään hippiloimi ja stailikas fiksuilu eivät taida kadota koskaan.

Mari L (Ei varmistettu)

"Kaunokaiset" YÖK!!!

Luminosa

Mitä ihmettä ovat keijuvalot? En ymmärtänyt ehkä puoliakaan näistä listatuista muotisanoista. Olen varsin epämuodikas siis tässäkin mielessä. Oi voi.

Ajattelin jossain vaiheessa opintojani, että olisin kirjoittanut graduni muotisanoista. Onneksi en valinnut sitä aiheekseni, koska se olisi voinut aiheuttaa jatkuvaa pahoinvointia.

"Keijuvalot" on toki viehko nimitys aiemmin joulu- tai adventtivaloina tunnetuille "Clas Ohlson 19,95 € " -ledeille (joita voi toki käyttää ympäri vuoden), mutta tällaisen tiukkapipoisen puristin mielestä suorat muotilainat ovat yleensä kauheita. Eivätkä edes erityisen osuvia. Vaikka pirustako minä tiedän, jos Helinä kumppaneineen olisikin varsin pätevä sähköteknikko ja kaikki keijupöly vain jatkojohtojen ja oikeansävyisten piuhojen luomaa harhaa.

Yksittäiskäytössä harvat sanat rasittavat, usein moni niistä on jopa ihan hauska, mutta kun tietyt ilmaukset toistuvat joka puolella ja kaiken aikaa ("jäätävä" Hesarissa, perkele), niin alkaa väkisin kaipailla - etenkin taitavilta kirjoittajilta - hitusen laajempaa sanavalikoimaa.

Suurin osa puheessa jollain tapaa toimivista suorista väännöksistä ("stailikas, "sniikkailu") näyttää tekstissä poikkeuksetta typerältä.

Lopettakaa. Heti!

T. Natsi

 

J

Mul on oikeastaan vain yksi inhokki. Se on: om nom nom. Kuolen, oksennan paskaa ja kusta ja aivoripulia aina kun näen tuota käytettävän. Sama koskee myös sitä että kommentoidaan johonkin ei-ruokaan-liittyvään jotenkin että "nam". Ei.

jeni (Ei varmistettu)

Ah, mikä aihe. Kiitos. Otsasuoni pullottaa jo kun alkaa ajattelemaankaan näitä. Poksahdusvaaraan pääsen helpoimmin "mahtavuutta", "parhautta" -fiilistelyillä. Myös "se tunne, kun..." -ilmaisu on minulle liiiikaaaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin vihaan tota "omnomnom"-juttua!

Sen sijaan "jäätävää" on hoettu jo vuodesta 2003 tai jotain sinne päin, se ei kyllä ole enää mikään muotisana vaan on jäänyt osaksi ihan arkista kielenkäyttöä. Vastaa esim. "karseeta", eli puhekieltä toki.

häkkilintu

Om nom nom mikä keskustelu, jäätävää etten sanoisi.

Itse en kestä sanan jengi käyttöä merkityksessä ihmiset yleensä / ihmiset tietyssä tilassa, esimerkiksi: "Vittu ku jengi kävi kuumana sielä!" Mikä jengi, helvetin enkelit vai? Kamalinta on kuulla kyseistä termiä omasta ruokaluukusta.

Mindeka
Ma-material Girl

"Särmää asuun tuo blaablaabla.."

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.