Olette yhä jonossa. Ni är ännu i kön.

Laura loves

Tiedän, puhuin vuodenvaihteesta. Olin suurpiirteinen: tarkoitin kuun puoltaväliä, kun tilanne on tasoittunut ja arki löytänyt kuuluisan uomansa.

Tiedän, jonottaminen sapettaa. Haluatte varmaan vähintäänkin tietää, kuka teitä jonossa etuilee?

No, tämä kaiffari.

 

Kuten lukijakunnan terävimmät voivat kuva-arvoituksesta päätellä, kuopukseni aloitti tänään päiväkodin. Ei hän sinne vielä yksin jäänyt, mutta lähipäivinä kyllä, vähitellen. Tässä kotihoidon siunatussa ja kirotussa yhteiskunnassa 1v3kk on aika pieni päiväkotiin. Uljas onkin ryhmänsä nuorin pirpana. Siksi - ja kiintymyysvanhemmuustaipumukseni johdosta - myönnän tuntevani syyllisyyttä lapseni tunkemisesta muiden hoiviin. Toisaalta sydämeni laulaa, sillä vapaus ja oma elämä ovat taas käden ulottuvilla. Työtähän olen tehnyt kummankin lapsena syntymästä saakka - mutta iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Lähes joka päivä. Siksi ajatus siitä, että voin tehdä työt päivisin ja jättää läppärin työhuoneelle, viettää illat oikeasti vain perheen, ystävien ja harrastusten kanssa, on humalluttava ja uskomaton ja miltei absurdi. Ja ihan kohta totta!


Mutta tämä viikko sinnitellään vielä iltatöiden (työn alla muun muassa paksu lasten satukirja, matkailujuttua, kolumnia, ties mitä) kanssa ja eroahdistusta (tarkoitan siis äiti-vauva -symbioosin romuttumista) potien. Sinnitelkää tekin -- sitten kirjoitellaan. Voi pojat, miten kirjoitellaankaan.

Kommentit

Noo (Ei varmistettu)

Whoaa! Meilläkin tämä jännittävä rajapyykki ylitettiin tänään hurjassa 11,5 kuukauden iässä. Päiväkoti kutsuu, mutta onneksi vaan neljäksi tunniksi päivässä. Mulle töitä ja vähän huono omatunto. Mut mut, aika aikansa kutakin.

laurafree
Laura loves

Toden totta, aikansa kutakin. Nyt uusiin, jännittäviin seikkaluihin! Niitä ehtii onneksi puolessakin päivässä hyvin.

Mindeka
Ma-material Girl

Tsemppiä teille kaikille! Tuntuu kuin olisin viimeisen kuukauden hokenut itselleni ja kaikille muillekin samassa tilanteessa oleville (vain) tätä samaa, mutta menköön vielä kerran: Hyvin se menee!

laurafree
Laura loves

Ja kai se.. sitten.. meneekin.. nyyh! Nyyh!

Mindeka
Ma-material Girl

(Niiskuttaen:) Menee, menee!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.