"Onpa hyvää!"

Laura loves

Tralalaa. On taas se aika vuodesta, kun pitää valehdella, että Beaujolais Nouveau maistuu hyvältä. Haloo! Voiko seuraavin adjektiivein kuvailtu viini olla hyvää: "kevyt, vähätanniininen, marjainen, punaherukkainen, kevyen vadelmainen". Mutta onhan se etiketti söpö, lintuja ihan, ai että. Ja koska olen sesonki-ihminen, joka rakastaa vuodenkulkua rytmittäviä keksintöjä, pidän yhä Beaujolais Nouveau -kautta olennaisena osana syksyä. (Mutta siis pahaahan se on. Päihittää silti imetysjuomana vissyn. Olen siihen aika kyllästynyt juotuani arviolta tuhat vissylitraa viimeisen neljän viikon aikana.)

 

 

Äitini lausuu sanan "beaujolais" pusulee, mikä on sietämättömintä koskaan. "Ai emmä ees tiennyt että pusuleet on jo tullu!" Jos joku nyt kertoo, että pusulee on kuin onkin oikea lausumisasu, voin saman tien kuolla pois.

Kommentit

Dan
Kriitikot

Se maistui tänä vuonna banaanin lisäksi passionhedelmälle. Minulla tuli mieleen Mehukatti-tiiviste, joka oli päässyt vähän käymään. Mutta söpöt linnut!

heta margareta
Viinillä

Komppaan! Viimeisimmästä beaujolaiskokeilusta on pari vuotta, mutta onneksi taidokkaampien maistajien mielipide esti sortumasta erheeseen tänä syksynä. Beaujolais on kyllä vähän niinkuin itse leivotut piparit - tosi romanttista, mutta oikeesti vaan kelvottomia. 

HelloAochi

Musta se oli oikeasti hyvää! Mutta minäpä pidänkin pahoista viineistä. Tai no hyvistä kuivista valkkareista, mutta hyvät punkut ovat minusta pahoja.

Kimmo
Ruokasuositus

Hei, tästä saat äidilles aika hyvän ääntämysohjeen: http://translate.google.com/#fr/en/beaujolais%20nouveau Ja sit kun painaa tota kaiuttimen kuvaa, niin tulee pusuleet ranskaks. Ja sit voi samalla huvittaa itseään miltä se kuulostaa esim. englanniks lausuttuna.

hymyjä pakkasessa

Hahaahaa, kokeilin tota Kimmon ääntämysohjetta. Parasta oli kuitenkin sen kuunteleminen suomeksi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.