Sunnuntaivieraisilla

Sunnuntait ovat jänniä päiviä. Ennen niihin liittyi länsimaissa yleisesti tunnettu sunnuntaiahdistus (paine alkavasta viikosta, vapauden menetys). Tuon pulman ratkaisin lopettamalla päivätyöt. Tepsi – suosittelen! Nykyään sunnuntai-illat ovat useimmiten rentoja ja mukavia iltoja muiden joukossa.

Sunnuntaipäivän luonne on silti moniulotteinen. Toisaalta tekisi mieli piiloutua maailmalta kotiin koko päiväksi. Siivota vähän ja katsoa paljon telkkaria. Syödä jotain hyvää ja pestä hiukset perusteellisesti.

Mutta sitten toisaalta levoton sieluni ei oikein kestä koko päivän kotonaoloa. Missään nimessä en mieli sunnuntaisin julkisille paikoille. Brunssit ovat jees. Kivointa on vierailla jonkun luona.

Siksi olen iloinen, että kunhan perheeni muut jäsenet heräävät mammuttipäiväuniltaan, lähdemme katsastamaan perhe Mattilan uuden kodin. Kutsussa lupailtiin kakkua, kahvia ja kuohuvaa. Juuri tällaista sunnuntain tulee sisältää! Arvokkaita vierailuita, joilla juodaan hienosta kupista kahvia. Vähän sellaiseen viikottaisen jumalanpalveluksen jälkeiseen kirkkokahvit-henkeen. Täydellisessä maailmassa jaksaisin pynttäytyä tämän päivän visiittiäkin varten kauniiseen kynähameeseen, korkoihin ja pillerihattuun. Siinä olisi sunnuntaitunnelmaa.

Vaan ei pysty. Nutturaan voin venyä, mutta fiinien jalkineiden asiaa ajakoon leppäkerttusukkikset. Ne ovat ex-poikkiksen mummon neulomat. Sarjassamme ”Jotain hyötyä siitäkin traumaattisesta suhteesta”.

leppis.jpg

Suhteet Oma elämä Ystävät ja perhe

Dippi uuniin!

Erittäin kelvollinen krapulailta. Sain seitsemän ompelukerholaista eli mainiota Turku-naista Vekkulaan. Jaoimme kakun (joka oli pettymys, siitä lisää tuonnempana) ja dippasimme hyviä leipiä hämmentävään, mutta maistuvaan dippiin. Tässä ohje – kokeile jos uskallat!

 

Artisokka-pinaattidippi

300 g pakastepinaattia sulatettuna
400 g artisokan sydämiä
2 dl parmesania raastettuna
2 dl kevytmajoneesia
pallo (125 g) mozzarellaa
1-2 valkosipulinkynttä

 

1. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai jollain muulla vimpaimella.
2. Levitä seos uunivuokaan.Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
3. Tarjoile leivän tai tuoreiden vihannesten kanssa.
 

Kovasti mietittiin, mikä oli paistamisen pointti. Kai se toi jotain makuja esiin? Unohdin aamulla kauppalapun, joten unohdin myös parmesaanin. Yleensä sitä on kimpale jääkaapissa, nyt ei ollut. Illan dipissä oli siis juusto-osastolta vain mozzarellaa. Parmesaani olisi varmaan tuonut sopivasti lisää suolaisuutta. Mutta ihanan rasvaista ja maistuvaista oli noinkin. En toki käyttänyt kevytmajoneesia, vaan ihan kunnon kamaa (ja luomuna tottakai).

Tein vain puolikkaan ohjeen verran, ja silti satsia jaettiin pariinkin kulhoon. Koko reseptistä tulee siis melkoinen määrä. Mikä mainio tekosyy syödä kokonainen leipä ja tripladipata jokainen käntty.

Reseptin alkuperä? No tietenkin Kodin kuvale– en edes jaksa enää kirjoittaa tätä.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe