Bjyytiful bodi!

Mutsit alko strippaan, mahtava ja törkeen hotti Minttu etunenässä. Siinä vaiheessa, kun lapsuusbestis eli vähintään yhtä hottis Riikka viskasi kuteet nurkkaan, aloin vakavasti harkita. Ja kun Kaisukin sitten hillui bileissä liki nakuna, Riimanni repi kledjut yltään sekunnissa. Kiitos ja anteeksi!

Siinä missä A Beautiful Body -haaste on poikinut roppakaupalla taitavasti valaistuja, huolella sommiteltuja, tyylikkäitä mustavalkokuvia kauniista naisista, ajattelin toteuttaa oman fotoni taattuun Lauralovestyyliin. Kun muu perhe lähti pyöräretkelle (laatikkopyörä tuli, iih!), minä jäin ”tekemään töitä”. Eli riisuuduin, asetin läppärin ikkunalaudalle ja painoin snäp-nappulaa. Kuva tuli. 

photo_on_2013-08-01_at_19.39_2.jpg

Sinänsä en ole ykköskandidaatti vastaamaan tähän haasteeseen. Minusta on hieman syrjivää, että kyse on äitien kehoproggiksesta. Kyllä jokaisella on erityinen suhde kehoonsa, vaikkei olisikaan kantanut sisällään beibejä ja punnertanut niitä ulos vaginastaan. Omat, järin huomaamattomat raskausarpeni hankin jo teini-iässä, kun en enää yhtäkkiä ollutkaan salamannopealla aineenvaihdunnalla siunattu ikiriuku (ja tietysti joka ikisen miespuolisen luokkatoverin sanoin lauta), vaan omppuvartaloinen neitokainen. Raskauskiloja keräsin kummassakin raskaudessa lähes 20, mutta kuten olen ennenkin kertonut, niillä ei ollut tekemistä vauvojen vaan Taffel-tuotteiden kanssa. Vaikka olen fiilistelijä Jumalan armosta, synnytykseen suhtaudun sangen proosallisesti: en ole koskaan osannut pitää kykyäni synnyttää mitenkään ihmeellisenä – kuten en pidä kykyäni hengittää tai nielläkään (toki noitakin kumpaakin voisi arvostaa) – vaan ihan luonnollisena ihmiskehon toimintamallina. Ei synnyttänyt vaatinut mitään taitoa – se vain tapahtui.

Olen elävä esimerkki siitä, että perusta kroppaidentiteetille luodaan jo varhain. Koska keikuin peruskouluvuoteni lievän alipainon rajoilla, olen mieltänyt itseni pysyvästi laihaksi ihmiseksi. Kun näen valokuvan itsestäni, tajuan, että kas, olenkin lievästi ylipainoinen. Kun saunon kavereiden kanssa tai kuntosalilla tajuan, että kas, olenkin usein joukon suurin, en pienin. (Äh, nyt kumosin senkin myytin, ettei kukaan katsele toisiaan saunassa tai pukuhuoneessa. En minä ainakaan ole mitään huomaamatta. Tarkkailu on työtäni.) Hämmästyn siis jatkuvasti siitä, että olen nykyään pikkuisen pläski. Huomaan silti olevani jotenkin armollinen itseäni kohtaan: niin niin, sähän olet siis oikeasti laiha, ihan kohta sä oot taas laiha, juu juu. Mitä pimeää itsepetosta – mutta ainakin olen sen johdosta astetta tyytyväisempi yli satasenttisen (riskiraja!) non-vyötäröni kanssa kuin liikakilojaan vuosikymmenet masennellut henkilö. Mutta myönnettäköön siis: ihan mieluusti olisin hoikempikin keskivartalon kohdalta. Mutta hyvin menee näinkin.

Jos nyt äitivinkkelistä vielä kysymystä puntaroidaan, olisi tietysti kivaa, jos olisi jemmassa jokin liikuttava anekdootti siitä, miten poikani puristelee ihrojani ja kertoo, miten ihanan pehmeä ja pullava olen. Tosiasiassa lapseni eivät kuitenkaan ole koskaan kommentoineet tai noteeranneet ruumiinmuotoani millään tavalla. Sehän se hienointa kai onkin: heillä ei ole vielä mitään käsitystä siitä, mitä on yli-, ali- tai normaalipaino, heitä ei kiinnosta painiiko heidän kanssaan matolla nelkyt- vai satanelkytkiloinen toveri, kunhan painii. (Rintojeni toimintaan kumpikin on toki ollut erinomaisen tyytyväinen ja halunnut helliä noita kapistuksia päivin öin — erityisesti öin..)

Lopuksi haluaisin kertoa, että minulla ei ole mitään tekosyitä sille, että tatuointini näyttävät kärpäsenpaskoilta. Lisäksi tulee kirjata jälkipolville ylös, että että minulla on erinomaisen ihanat sääret, jotka valitettavasti eivät mahtuneet kuvaan.

Kauneus Oma elämä Terveys Iho

VTF = vohvelitaikinafail

 

Mä haastan MeNaiset oikeuteen tästä reseptistä!” kivahti nimeltä mainitsematon Laura (d’oh!) mummolan keittiössä vatkatessaan helleaamuna vohvelitaikinaa. Taikina näytti jotenkin omituisen juoksevalta. Paistaminen alkoi. Ensimmäinen vohveli oli tirisevän rasvainen ja kieltämättä rapsakka, mutta tavattoman ohut. Jotain millin paksuinen. Mikä tässä mättääEhkä tää on vaan ekan vohvelin kirous. Ensimmäinen menee aina pieleen jii än ee.

Ei, kyllä toinenkin on omituinen. Mutta minä paistan. Minä perkele soikoon paistan. Vohveleita on pino, mutta ne näyttävät yhä koostuvan lähinnä voista. Olen reseptiuskovainen. En ala sooloilemaan. Mutta nyt on pakko sirotella salaa joukkoon vähän lisää jauhoja.

Viimeisen kohdalla tajuan. Tuplasin raaka-aineet, jotta saataisiin kymmenelle vieraalle mussutettavaa. Tuplasin suolan, sokerin, voin, munat, maidon… Mutta en jauhoja. No niin.

Sou not, vohvelit kasattiin pinoksi — ei keikailevan korkeaksi, pulleaksi pinoksi, vaan lättänäksi, säälittäväksi keoksi.

IMG_3339.JPG

Väliin siveltiin hövelisti mascarponea, joka maustettiin luomusitruunan raastetulla kuorella ja sokerihyppysellisellä. Ruokakuntaa yritettiin hämätä koristelemalla vohvelikakku kirsikoilla. Taisi onnistua, koska kukaan ei äitynyt moittimaan.

IMG_3338.JPG

 

Tässä tuo kirottu ohje perinteiselle voffelitaikinalle:

 

3 dl maitoa

1 suuri luomumuna

2.5 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

ripaus suolaa

50 g sulatettua voita

 

Sotke kaikki perusteellisesti keskenään. Jos tahdot hifistellä, siivilöi jauhot ja mitä lie. Mutta mitä ikinä teet, mikäli tuplaat määrät (ja sinuna tekisin niin – ohjeella ei valmistu hervotonta määrää vohveleita, ja hervoton määrä on olennaista vohvelikesteillä), älä unohda tuplata jauhoja. Sinua on varoitettu.

Koti Ruoka ja juoma