Porvari matkustaa paremmin

Laura loves

Pieni porvarisvinkki kotimaan lomamatkaajille: heinäkuun loppuun saakka ykkösluokan eli ns. business-luokan junaliput ovat VR:llä kaikki -25%. Esimerkiksi välillä Tku-Hki tämä tarkoittaa, että ykkösluokassa matkaa vain 4 eurolla kalliimmin kuin kakkosessa. Empiiriset testini osoittavat, että neljälle eurolle saa ihan tarpeeksi vastinetta:

1) tyhjän tai lähes tyhjän vaunun, ellei matkusta  ihan primetime-vuoroilla (ja itse asiassa varmaan silloinkin näin heinäkuussa - siksihän tämä alennus on keksittykin...)

2) superviileän vaunun, jossa ei haise hiki vaikka kuinka nuuhkisi

3) rajattomasti kahvia ja teetä

4) kuivia, muoviin pakattuja muffinseja (en testannut, mutta jos meinaa nälkään pyörtyä, niin parempi kuin ei mitään?)

5) iltapäivälehdet, Hesarin, HBL:n.

= Kahvi+lehti maksaa asemalla vähintään 4 euroa - avot, bisneskläässi maksoi itsensä takaisin.

 

Hyi, sehän mainostaa VR:ää! Miksi ihmeessä?

Pendelöin aikanaan yli vuoden päivittäin Helsinkiin töihin rantarataa pitkin. Kaksi tuntia aamulla, kaksi tuntia illalla. Juna oli ihan minuutilleen ajallaan 95% kerroista. Siksi en ole koskaan päässyt oikein VR:n vihaamiseen makuun, vaikka minunkin junailu-uralleni on mahtunut inhottavia ja raivostuttavia kokemuksia. (Keskitän vihani Verohallintoon ja Kelaan, kiintiönsä kullakin.) Enimmäkseen suomalaiset junat kulkivat ainakin pari vuotta sitten hienosti,  ja konduktööreistä valtaosakin on huumorintajuista, lupsakkaa sakkia. Tämä on minun kokemukseni. (Paikallisliikenteestä ei ole kattavaa kokemusta.) Siksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.