Siena vai Elba?

Laura loves

Siena vai Elba?

Siena nähty, ihanahan se on.

Sienasta puheen ollen, Sienasta on selkeästi tulossa muodikas tytön nimi Suomessa. Tiedän jo useita pieniä hipsteritytär-Sienoja. Mikäs siinä - ihana nimi. Yhtä muodikas ja soma kuin Isla - niitäkin on tutuilla jo jokunen.

Nimien keksiminen, kyseleminen, pohtiminen ja analysointi on yksi ehdottomia lempiharrastuksiani. (En sentään ole kirjoittanut aiheesta tietokirjaa, kuten tuttavani Juri Nummelin ja Elina Teerijoki. Toki luen kyseistä opusta mieluusti.)

Tämän reissun automatkoilla olen vaivannut matkaseuraa seuraavalla nimileikillä: Jos sinun pitäisi nimetä kaksi kissaa italialaisten kaupunkien tai kylien mukaan, mitkä nimet valitsisit?

Äitini ei aluksi ottanut kysymyksenasettelua ollenkaan ymmärtääkseen. "En mä nimeäisi niitä kaupunkien mukaan. Nimeäisin ne Stellaksi ja Lunaksi." Minä: "No joo joo ne on paremmat nimet, mutta se pointti oli, että jos niiden olisi pakko olla kaupunkien nimiä!!" Äitini: "Mutta en mä haluais et ne ois." Minä: "Niin, en mäkään, mutta jos ois pakko! Tajuatko!"

Skippasin Sienan edellä mainituista muodikkuussyistä. Olen tällä hetkellä päätynyt Luccaan ja Vinciin. Elba ja Veronakin käyvät. En halua Torino - ja Livorno -kissoja. Siitä olen vissi. Parmassa olisi minusta melkein ainesta ihan lapsen nimeksikin! Vai kiusattaisiinko sitä paarmaksi tai kinkuksi?

Kommentit

diamondgirl (Ei varmistettu)

Siena on kyllä kaunis nimi :) Myös isla on ihana!

diamondgirl-janika.blogspot.com

Luminosa

Kiva nimileikki. :) Trieste ois hyvä, ellei se muistuttais niin paljon sanaa triste, surullinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Paksusta kollista tulisi ehdottomasti Napoli, mutta tyttökissan nimi on vaikea. Joku Verona? Ällöö.

jennilina
auringon noustessa

Serkkuni pähkäili mielessään nimeä tyttärelleen, tuloksena oli Elea. Myöhemmin serkkuni sai tietoonsa, että Italiassa on pieni kylä nimeltään Elea. Minusta nimi on ihan mahdottoman kaunis. Oi Italia ja sen kauneus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuis ois Tissi ja Ossi? Ovat kaupunkeja Sardiniassa...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.