Tarjoilija, keitossani on apppelllsshhiini!
Minulla oli ennen pimahtanut mielipide siitä, ettei hedelmiä saa sotkea mihinkään ruokaan: ei salaatteihin, eikä varsinkaan lämpimiin ruokiin. No, se hulluus meni ohi, joten mieleni oli eilen avoin seuraavalle keitolle, joka oli erinomaista. Pistäs tulelle.
Linssi-appelsiinikeitto
2 valkosipulinkynttä
6 porkkanaa
1l kasvislientä
1 chilipalko (tai maun mukaan)
2dl linssejä
1dl ihte puristettua appelsiinimehua (eli 1-2 appelsiinia)
mustapippuria
oliiviöljyä
partaäijäjogurttia tarjoiluun mugaan
Kuori ja viipaloi valkosipulit ja porkkanat, paloittele chili (ota nyt hyvä ihminen siemenet pois). Lämmitä öljy, paista hetken ajan valkosipuleita, chiliä, porkkanasiivuja. Kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehahtaa. Kippaa sekaan linssit, keitä vartin verran. Soseuta, jätä sattumia! Kaada mukaan appelsiinimehu.
Seuraksi nokare (tai jättikasa) partaäijäjogurttia.
Oi, miten hyvee! Mieli matkusti pakkasesta Marokkoon sekunnissa.
Tänään vuorossa oudompi keittokokeilu: tomaatti-omena. Tämän on pakko olla paskaa. Palaan asiaan.