Uuden keittiön jekut

Laura loves

Hallelujaa: uusi keittiömme on valmis! No okei, se on ollut valmis jo kuukauden, mutta en ole saanut aikaiseksi postata siitä, miten fiilareissa siitä olen. Superfiilareissa! (Katsokaa vaikka, meinaan mennä kaksin kerroin onnesta.)

Lupasin taannoin kertoa, miten persoonattomasta Ikea-keittiöstä (meidänkin tapauksessamme pelkkää simppeliä, mattapintaista valkoista moduulia) loihditaan pikkuniksein ihastuttava ja uniikki. Ystäväni Jenni Jokiniemi suunnitteli siis keittiömme ja on näiden neronleimausten takana. Jos minut olisi laitettu asialle, ties mitä olisi käynyt. (En oikeasti halua edes ajatella.)

Tässä ovat meidän keittiömme jekut:

1) Laatoitus. Tuo laatoitus! Eikö se nyt ole yksinkertaisesti makeinta, mitä olet tänä vuonna (okei, koko elämässäsi) nähnyt? En oisi koskaan keksinyt tuollaista ladontaa itse. Koko välitilan konsepti sai minut ahdistuneeksi. Mitä hittoa siihen laittaisi? Vaihtoehtokirjo oli järkyttävän laaja ja minä aivan sekaisin. Jenni linkkasi Pinterest-kuvan, joka sai minut tolaltani. Niin hieno sikinsokin-kalanruoto-homma. Olen yhä joka kerta täysin vaikuttunut kävellessäni keittiöön ja tuon nähdessäni.

 

 

 

2) Vetimet. Ikean lankavetimiä muistuttavat Ulvsbot ovat ihan kivat, mutta olin silti hysteerisen onnellinen, kun Jenni keksi nämä nahkavetimet. Niihin tarvittiin vain nudenvärisiä nahkapaloja, josta leikattiin mattoveitsellä suikaleita. Ne taiteltiin kaksin kerroin, tehtiin reikä, kiinnitettiin kauniilla mutterilla. Maailman helpointa. Ja toivat kliiniseen keittiöön ihanan orgaanista fiilistä (häpeän tuota ilmaisua, kohta alan varmaan puhua ihan rennosti ajan patinasta). Minulla oli pakkomielle pelkästä valkoisesta mutta Luojan kiitos Jenni jyräsi nämä vetimet läpi.

 

 

3) Ryijy! Ok, tämän keksin itse. Keittiö kaipasi jotain katseltavaa. Yhtä katseenvangitsijaa seinälle. Törmäsin netissä mahtavan Riikka Kantinkosken tekemään ryijyyn ja tarrasin siihen kiinni. Nyt joku fiksumpi varmaan kertoo, että ryijy on täysin soveltumaton keittiöön. Voin kuvitella, kuinka se imee rasvankäryt itseensä.. Mutta kattellaan. Toistaiseksi se on täydellinen tuossa. Tuo mummolafiilistä. Taas sitä orgaanisuutta tähän linjakkaaseen laatikkomaailmaan.

 

 

4) Lattia. Ruskea muovimatto teki tilaa valkoiselle laudalle. Kuten remppamies varoitti, se on täysin epäkäytännöllinen ja näyttää jo päivän arkielon jälkeen törkyiseltä. Se on silti maailman kaunein enkä kadu valintaa ollenkaan. Arvon vielä, palautanko Pappelinan mustavalkoraidallisen maton keittiöön. Nyt se on miltei turhan paljaan näköinen. Akustiikkakin on liian kaikuisa. Mutta toisaalta.. Äh.

 

 

Kaiken kaikkiaan olen törkeän tyytyväinen. Aikaa meni kaksi viikkoa ja pari päivää, rahaa alle 10 000 euroa (vaikka esim. jokainen kodinkone uusittiin). Parasta on, että kaikelle on nyt oma paikkansa ja keittiö on uskomattoman käytännöllinen. Mietin joka kardemummapurkille ja kahvimukille paikan, jossa se on juuri sopivalla hetkellä käden ulottuvilla. Mikä uskomaton nautinto.

Lopetan, ennen kuin alan kuulostaa jotenkin perverssiltä. Mutta keittiö. Oi keittiö!

Kommentit

T-100
(G)ROUND ZERO

Valkoisen ja koivun/nuden yhdistelmä on todella orgaanisen raikas! Love it!

laurafree
Laura loves

Kiitos! Niin mustakin!

Ps. Kävin kurkkimassa blogiasi. Mahtava!

 

Toimitus
Toimitus

Ihana! Oli pakko vinkata tästä myös Facebookissa. Ja kyllä, aion kopioida ton idean vetimistä! T: Anna

laurafree
Laura loves

Saa kopsata! Netistä löytyykin hyviä tutoriaaleja noiden tekemiseen.

Hanna Maria
Hanna Maria

Vau mikä ladonta noissa kaakeleissa ja koko keittiö muutenkin hieno! Menee ehdottomasti muistiin jotain tulevaisuuden taloa varten!

laurafree
Laura loves

Kiitos! Laatat on kyllä huippikset!

odepode (Ei varmistettu)

Hieno keittiö ja hienot kaakelit! Meillä on keittiön lattian tekeminen edessä, toimisikohan tuo sama myös lattiassa? Mitkä laatatat nuo ovat ja mistä?

laurafree
Laura loves

Kai se vois lattiassakin toimia! Näiden laattojen hakeminen veikin vähän aikaa. Ei löytynyt mistään laattapuljusta Turusta tätä kokoa. Koko tais olla 7.5cmx15cm eli tosi pieni. Ois voinut olla vieläkin pienempi. Lopulta löytyivät Netrauta-nettikaupasta (netrauta.fi), nyt en muista mallia ja merkkiä enää, kääk. Mutta ton kokoisia ei ollut sielläkään kuin yks vaihtoehto.

annemi

UPEA! siis todella kaunis tuunaus :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Siksak-laatat näyttää tosi kivoilta! Ja en tiedä miks, mutta jotenkin "nudenvärinen nahka" kuulostaa jämerältä. tai siis... nude - alaston - eli kelteisillään - eli vain oma nahka päällä - eli nahanvärinen - eli nahanvärinen nahka. eli?

Meidän keittiössä on remontti, joten tulen olemaan vähintään yhtä tohkeissani sen valmistuttua kuin sä :D

Jaana K

Ihan huiput noi vetimet! Ja näyttävät varmasti vaan paremmalta ajan kuluessa :)

Pappyli (Ei varmistettu)

Upea keittiö kaiken kaikkiaan! Itsekin olen kalanruotokuvion fani ja suunnitellut moisia vetimiä omiin jo olemassa oleviin keittiön kaappeihin. Tosin hieman eri tavalla. Mistä tuo nahka on mitä käytitte vetimissä? Olen metsästänyt jo hetken samanlaista (tosin valmiina suikaleina), mutta ei ole osunut silmiin. Kiitos!

iituliina (Ei varmistettu) http://iituliina.blogspot.fi

Muutan ehkä teidän keittiöön. Sori.

Fisu
Hurmaavan valkeaa

Tulipa kaunis keittiö! Mulla ois saman väristä nahkaa kaapissa odottamassa, josta pitäisi tehdä lipastoon samantyyppiset uudet vetimet :D Ne on kyllä tosi hauskat!

Kommentoi