Vain Ruotsissa

Laura loves

Mikä on the mielenmaisemasi? Se, jonka ajatteleminen saa sielusi tapailemaan ylistyshymnejä. Se, johon mielikuvamatkustat hammaslääkärin odotushuoneessa, kun ahdistus on äitymässä holtittomaksi.

Ovatko ne törkeän turkoosit tyrskyt pienellä saarella keskellä Karibianmerta? Koristeellinen, kukkaruukuin koristettu parveke Pariisin somimmalla arondissementilla (puhun sinusta, Eeva Kolu!)? Vai peilityynen erämaajärven pinta ruskasesongin seesteisimpänä päivänä? No, minulle ei mikään noista. (Ei millään pahalla noista maisemista millekään -- kaikki kivoja. Peace out, Tunturi-Lappi, Belleville ja St. Nevis!)

Minun virallinen onnenmaisemani löytyy Astrid Lindgrenin lastenkirjojen sivuilta. Melukylä. Saariston lasten Saltkråkan. Missä ikinä Marikki asuukaan. Peppi Pitkätossun kotikaupunki. Soma, idyllinen, eläväinen, silti rauhaisa. Maalla, mutta kaupungissa. Sopivasti ihmisiä. Merituulta, mutta ei kitukasvuista männikköä. Vehreää, söpöä. Mutta villejä kallioita. Ja mieluiten Ruotsissa, kuten kaikki tietävät, Ruotsissa kaikki nyt vaan on huomattavasti paremmin.

Siksi työkeikka Tukholman saaristoon sai minut pomppimaan riemusta jo etukäteen -- eikä itse elämys pettänyt. Vietin suus viime viikon kierrellen toinen toistaan söötimpiä saaria. Siinä sivussa sain muutaman mahtavan uuden ystävän, kuten parhailla työkeikoilla aina käy. 

Valitettvasti tämä postaus on pelkkä kismittävä tiiseri ja raivostuttava, ilovemyjob -häshtägin alaisuuteen kuuluva hehkutus. Tarkat koordinaatit täydelliselle turneelle Tukholman saaristossa saatte vasta ensi kesäksi. Jep -- tällaisilla aikatauluilla matkajuttuja tehdään. Vinkkaan lähempänä, kun kannattaa hakea lehtikiskalta uusin Mondo. (No, fiksu tietysti tilaa lehden muutenkin, koska matkaunelmointi on harrastuksista jaloin.)

Tukholman saaristoon voi toki suunnata ilman niksipakettiani jo tänä kesänä -- suosittelen. Pyörällä, autolla, jalkaisin, kajakilla, yhteysaluksella, purjeveneellä -- mahdollisuuksia on miljoona. Oli matkavälineesi mikä tahansa, perillä on vaikea uskoa silmiään, korviaan tai suutaan. Kaikki on niin perkeleen täydellistä. Koska Ruotsi. Työmatkan vakkarihokemaksi muodostuikin epäuskoinen "Only in Sweden".

Kato, mikä kahvila. Only in Sweden! Kato, sikanopee wifi kuppaisella yhteysaluksella! Only in Sweden. Kato, miten naurettavan kauniita ihmisiä huvivenesataman laiturilla. Only in Sweden.

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Iih, heti tuli matkakuume! 

Alexandra (Ei varmistettu)

Tiesitkin jo tämän, mutta tuo mielimaisemasi ei voisi olla enempää samanlainen minun kohdallani.
"Soma, idyllinen, eläväinen, silti rauhaisa. Maalla, mutta kaupungissa. Sopivasti ihmisiä. Merituulta, mutta ei kitukasvuista männikköä. Vehreää, söpöä. Mutta villejä kallioita." =aivan täydellisesti kuvailtu. Ei niitä Rymättylän karuja havupuumaisemia, vaikka niitäkin toki rakastan. Utö onkin varmaan ainoa paikka Suomen saaristossa, jossa tuon idyllin voi kokea, vaikka kaupunkiahan se ei ole nähnytkään.
Voihan matkakuume.

P.S. Se Marikin koti on Junibacken.

Mari H (Ei varmistettu) http://krumeluuripilleri.blogspot.fi/

Åjjjjåi, komppaan sua niin! Olin suurinpiirtein taivaassa viime kesänä pyöräreissulla Gotlannissa, ja joo, juuriki siellä Peppi Pitkätossun kotikaupungissa Visbyssä. Mikä siinä onki että suurin osa ihmisistä ei silti ymmärrä tämmöstä ruotsirakkautta..?

Kommentoi