Viimeinen ateria

Jos minulta kysytään lempiruokaani, vastaan aina ”sushi ja spagetti”. Jos vastausta väitetään liian epämääräiseksi, mietin tovin ja lausun: ”sitruunaspagetti”. Ja niin se on. Tätä valitsisin viimeiselle aterialleni.

Tämä ei oikeastaan ole edes resepti, vain lyhyt lista aineksia jotka laitat mullin mallin keskenään ja kaadat kuuman spagetin päälle. Sekoitat, ja sekoat. Parasta. Koskaan.

Olen tehnyt tämän ruoan tähän saakka kuohukerman kera, mutta tuoreesta Evitasta poimittu Hanna-Riikka Siitosen vinkki herätti: hän tekee sitruunapastansa mascarponella. Vielä askeleen helpompaa (ei kuumennusta!) ja herkullisempaa.

 

dsc_0595.jpg

 

Sitruunaspagetti

spagettia

mascarponea

1 luomusitruuna

parmesaania

suolaa, pippuria

ehkä: valkosipulia & katkarapuja

 

Keitä spagetti reilussa vedessä, reilulla suolalla.

Sekoita mascarponeen (vaikkapa puoli purkkia) 1 luomusitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Raasta sekaan myös parmesaania – niin paljon kuin sielu sietää. Ripaus suolaa ja pippuria.

Sekoita kuuman spagetin joukkoon.

 

Psst! Tuunaa! paista katkarapuja oliiviöljyssä ja järkyttävässä määrässä valkosipulia. Kippaa tämä setti spagetin ja mascarponen sekaan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.