Viimeinen ateria
Jos minulta kysytään lempiruokaani, vastaan aina ”sushi ja spagetti”. Jos vastausta väitetään liian epämääräiseksi, mietin tovin ja lausun: ”sitruunaspagetti”. Ja niin se on. Tätä valitsisin viimeiselle aterialleni.
Tämä ei oikeastaan ole edes resepti, vain lyhyt lista aineksia jotka laitat mullin mallin keskenään ja kaadat kuuman spagetin päälle. Sekoitat, ja sekoat. Parasta. Koskaan.
Olen tehnyt tämän ruoan tähän saakka kuohukerman kera, mutta tuoreesta Evitasta poimittu Hanna-Riikka Siitosen vinkki herätti: hän tekee sitruunapastansa mascarponella. Vielä askeleen helpompaa (ei kuumennusta!) ja herkullisempaa.
Sitruunaspagetti
spagettia
mascarponea
1 luomusitruuna
parmesaania
suolaa, pippuria
ehkä: valkosipulia & katkarapuja
Keitä spagetti reilussa vedessä, reilulla suolalla.
Sekoita mascarponeen (vaikkapa puoli purkkia) 1 luomusitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Raasta sekaan myös parmesaania – niin paljon kuin sielu sietää. Ripaus suolaa ja pippuria.
Sekoita kuuman spagetin joukkoon.
Psst! Tuunaa! paista katkarapuja oliiviöljyssä ja järkyttävässä määrässä valkosipulia. Kippaa tämä setti spagetin ja mascarponen sekaan.