Huippuhyvät täytetyt paprikat
Nyt on kyllä niin hyvä perusruokaohje, että tämä pitää ehdottomasti jakaa.
Kyseessä on siis täytetyt paprikat jauhelihatäyteellä. Tämä ohje on mukaeltu Jonnan blogista bongaamastani ohjeesta. Mulla on siis lihaversio ja Jonna on tehnyt kasvisversion.
Tarvitset:
4 paprikaa
2 sipulia
600g naudan jauhelihaa (itse käytin 12% luomu naudan jauhelihaa)
öljyä, suolaa, mausteita (pippuri, paprikamauste)
Valio Viola aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa 200g
(juustoraastetta)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista niistä sisus. Levitä paprikat voidellulle uunivuoalle vierekkäin. Voitele paprikoiden pinnat esimerkiksi oliiviölyllä ja lisää niihin ripaukset suolaa. Esipaista paprikoita 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sillä välin valmista täyte. Pilko sipulit pieneksi. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää haluamasi mausteet (itse litoin pippuria, paprikamaustetta ja ripauksen chiliä). Kun jauheliha on paistunut, lisää tuorejuusto ja sekoittele sitä jauhelihan joukkoon (tuorejuusto voi aluksi tuntua yhdeltä klöntiltä, mutta sekoittuu kyllä hyvin jauhelihan joukkoon). Tämän jälkeen ota paprikat uunista ja lisää täyte paprikoihin. Halutessasi voit lisätä pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista paprikoita vielä noin 20 minuuttia. (annosta on toki mahdollista pienentää, vähentämällä esim. puoleen aineiden määrää)
Sitten voidaankin syödä, nam!:)