Oopperankummitusta etsimässä

Olimme miehen kanssa noin 1,5 viikkoa sitten Helsingissä, missä käymmekin suhteellisen usein. Kuopio on ihan mukava pikkukaupunki, mutta tosiaan melkolailla tämä on se ”pikkukaupunki”. Ihan kiva, mutta onhan tämä kuitenkin melko pieni. Ja tiedän kyllä toki, että on paljon pienempiäkin paikkoja, itsekin olen kotoisin paljon pienemältä paikkakunnalta kuin esimerkiksi Kuopio on. Mutta, on tosi kivaa käydä välillä Helsingissä, koska se tuntuu ”niin suurelta”. Olimme päättäneet lähteä tälle reissulle ihan muiden syiden takia, mutta sattumalta aloin vilkuilla Kansallisoopperan ohjelmistoa. Olemme jo pitkään miettineet, että olisi mielenkiintoista käydä oopperassa tai baletissa, jos ei muuten niin ainakin katsomassa, että onko se yhtään meidän juttu.:)

Juuri tuolle kyseiselle viikonlopulle osui CircOperan ensi-ilta ja päätimme varata liput heti. Kyseessä oli siis oopperan ja sirkuksen yhdistelmä, myös balettia oli mukana. Joten saimme samalla kertaa vähän kaikkea.:) Vaikeuksia tuotti ehkä pukeutumisen miettiminen. Yritin etsiä googlettamalla tietoa, miten tuonne Kansallisoopperaan tulisi pukeutua. Luettiin kuitenkin Helsingin sanomista juttu, että kyseinen ooppera on tarkoitettu juuri ensikertalaisille ja sopii ihan kaikille, myös lapsille. Oltiin jo varauduttu pikkumustalla ja puvulla, mutta sitten mietittiin, että ehkä ne ovat vähän liikaa. Nyt voin kuitenkin sanoa, että myös nuo valinnat olisivat käyneet oikein hyvin. Pukeutuminen oli tuolla todella vaihtelevaa ja oikeastaan ihan kaikenlaisilla vaatteilla voi mennä, siitä ei kannata ottaa turhia paineita. Tai ainakaan se ei mielestäni saisi olla este oopperaan menemiselle. Itse laitoin siistit mustat housut, vaaleanpunaisen sifonkipaidan sekä polvipituisen mustan takin. Jalkaan laitoin ihanat nude/pinkki Tamariksen korot. Mieheni laittoi päälleen valkoisen kauluspaidan, harmaan puvun takin sekä siistit housut (ei kuitenkaan puvun housut) ja toki siistit kengät. Nämä asuvalinnat osuivat mielestämme tosi nappiin!:)

fullsizerender_1.jpg

Mutta itse esitykseen. Voi että, se oli hieno! En voi kuin kehua. Oli niin hieno kokemus ja todellakin sopi ensikertalaiselle. Sirkustaiteilijat olivat todella taitavia ja joukkoon oli lisätty hienosti myös ”vanhan ajan” sirkusta. Kaksi tuntia meni todella nopeasti.

Olimme varatessa ehkä vähän turhan säästelijäitä ja varasimme paikat niin sanotulta piippuhyllyltä. Ajattelimme tuolloin, että jos emme tykkääkkään, niin ei harmita niin paljoa, että tuli sijoitettua tuohon. Sen verran sanon, että ne paremmat paikat ovat melko arvokkaita mutta kyllä ensikerralla täytyy sijoittaa niihin. Täälaisista elämyksistä maksaa kyllä ihan mielellään. Ja sanotaanko niin, että hiukan ehkä huimasi siellä ylhäällä, hih.:)

fullsizerender_3_0.jpg

Katsoin oopperan sivuilta, että harmittavasti tätä oopperaa ei esitetä kuin lauantaihin asti ja näytökset taitavat olla lähestulkoon loppuunmyytyjä. Mutta, jos joskus tämäntyyppinen esitys tulee uudestaan, niin kannattaa ehdottomasti mennä. Mielestämme oli jo tosi mukavaa mennä sinne oopperataloon ja aistia sitä tunnelmaa sekä ottaa lasit kuplivaa ennen esitystä.:)

Niin ja sitten siihen otsikkoon eli löytyikö kummitusta… Luulen, että tästä on jokaisen hyvä itse käydä ottamassa selvää..:)

fullsizerender_1_0.jpgfullsizerender_4.jpg

Ihanaa tiistaita! Nautitaan nyt tästä hienosta säästä, ainakin täällä Kuopiossa on tosi mahtava ulkoilukeli.:)

-Laura

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *