Arkikuvia- ja ajatuksia Bolognasta

eevajakoirat.JPGTällä kertaa ajattelin, että on parempi keskittyä enemmän kuviin: sunnuntain jälkeen ei ole nimittäin tapahtunut mitään erityisen jännittävää. Samat jutut toistuvat, ja vaikka vielä viikko sitten olin yhä Suomessa, alkaa elämä Bolognassa yhtäkkiä tuntua arjelta, toki kauhean kivalta sellaiselta. Muutaman jutun kuitenkin kerron alempana!

arancina.JPG

arancine.jpg

  •  Ollaan käyty kavereiden kanssa ulkona pari kertaa: nämä tyypit on lähinnä Ivanin kavereita, mutta kaikki on ottaneet mut tosi lämpimästi vastaan, vaikka puhunkin aika puutteellista italiaa. Vähitellen sanat alkaa kuitenkin muistumaan mieleen ja alan jopa ymmärtää oikeita vitsejä. Toivottavasti tän myötä vähitellen vähenee ne tosi awkwardit hetket, kun nauran ihan väärässä paikassa kun en ymmärrä juttujen pointteja. 

arancine4.JPGarancine3.JPG

  • Pahoittelen, että puhun taas  aina säästä, mutta lämpötilat on olleet ihan mielettömiä: maanantaina oli jopa 19 astetta! Tiedän, että tähän ei sais tottua ja se laskee ens viikolla täälläkin kuin lehmänhäntä, mutta onhan se nyt aika ihanaa nauttia auringosta. Italialaisittain oon kuitenkin pitäny villakangastakin visusti päällä, että olevinaan vaikuttaisin paikalliselle. Se mielikuva paikallisuudesta tietysti katoaa heti, jos kuulee mun puhuvan yhtään mitään (ulkomaalaisaksentti, vaikka meniskin jostain syystä kieliopillisesti oikein), enkä tiedä, onko loppujen lopuksi kovin fiksua hikoilla sen takia, että näyttäis coolilta. 

arancine1.JPG

  • Täältä saa tammikuussa ihan todella hyviä appelsiineja. En osaa kuvailla niiden makua, mutta tiedän etten oo koskaan Suomessa syönyt mitään samanlaista. Tulkaa kokeilemaan, lupaan ettette pety!

bolognantornit.JPG

IN ITALIANO:

Questa volta ho pensato che sia meglio a concentrarsi sulle foto: niente di molto speciale e successo dopo domenica. Facciamo più o meno le stesse cose ogni giorno, e la vita qui è inziata a sembrare ”normale”. Tuttavia, ho voluto dirvi qualche cosa: 

  • Siamo usciti un paio di volte con gli amici, che sono generalmente gli amici di Ivan, ma tutti sono stati molto simpatici e forse mi capiranno anche se il mio italiano è lontano dall’ ottimo. Poco a poco inizio a trovare le parole corrette e addirittura ho anche capito qualche scherzo che dicono! 

  • Parlo sempre del tempo, ma devo veramente dirvi: il tempo a Bologna è stato BELLISSIMO. A lunedì c’erano 19 gradi! Credo che mia vita qua sia un sogno molto bello.
  • Le arance tarocco sono divine qua! Se non le avete mangiate, fatela subito!!
hyvinvointi hyva-olo suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *