Kotikatu Perugian sydämessä

perugia8.JPG

perugia7.JPG

perugia6.JPG

Ylläolevat kuvat ovat uudelta kotikadultani Perugiassa, jonka nimi on Via Giovanni Andrea Angelini Bontempi. Tie on nimetty 1600-luvulla eläneen perugialaisen säveltäjän mukaan, ja ilmeisesti kyseinen herra on niin tärkeä, että kaikki hänen neljä nimeään on pitänyt ahtaa myös kadunnimeen. Mutta ei täällä hullummalle näytä, vai mitä? Oma asuntoni sijaitsee kolmannessa kuvassa: aivan porttikongin vasemmalla puolella näkyy pieni ovi, josta pääsee sisälle taloon. Huoneeni on tosi pieni ja se on katutasossa eli ei ihan mikään room with a view, mutta se on siisti, edullinen ja koko kaupungin tärkeimmälle piazzalle kävelee noin minuutissa.

Tältä näyttää sitten ns. takapihallani, korttelin toisella puolella:

perugia4.JPG

perugia3.JPG

perugia2.JPG

perugia5.JPG

Vaikken koskaan ollut ennen käynyt täällä, jotenkin aina olin ajatellut, että minä ja Perugia sopisimme yhteen. Kun sitten saavuin eilen Perugiaan ja näin ensimmäiset vilaukset historiallisesta keskustasta, jouduin vähäsen pidättelemään itkua. Mikään kaupunki, jonka olen aikaisemmin nähnyt, ei vedä vertoja sille, miten kaunis Perugia on mun silmissä. Rakastan sitä, että kaupunki on rakennettu korkean mäen päälle ja että Apenniinien vuoristo on nähtävissä lähes joka nurkan takana. Näissä seinissä ja kaduissa on jotain taikaa, jota en osaa vielä pukea sanoiksi, mutta mulla on vahva tunne, että mun kuuluisi asua täällä. 
perugia1.JPGJuhlistin uutta kaupunkia ostamalla jäätelön: mikäs sen parempaa, kuin istua jätskin kanssa aurinkoisilla kirkonportailla. Tänään katselin ihan mielettömän hienoa auringonlaskua ja mietin, että olisipa mulla reissukaveri, jonka kanssa jakaa nämä matkakokemukset. Tiedän, että kotiin palatessa (ja jo nyt) mulla on paljon juttuja kerrottavana, mutta toisaalta mä olen se ainoa, joka elää tämän kaiken läpi. Kaikki tuntemuksia ei vain pysty välittämään toiselle.  Toisaalta, en tiedä onko mitään kasvattavampaa, kuin kohdata uudet reissut ja kokemukset yksin; kaiken tällaisen jälkeen ei vain millään palaa samana ihmisenä takaisin. 

IN ITALIANO: Saluti da Perugia! Sono arrivata qua ieri pomeriggio e mi sono gia innamorata di questa città. Non ho mai visto un posto così meraviglioso: penso che ci sia qualcosa di speciale in queste strade. Adoro il panorama con gli Appennini! Queste foto sono del mio quartiere a Perugia, che è infatti una parte di centro storico. La mia camera è piccolissima però il posizione e ottimo. Credo che le prossime settimane saranno belle! 

 

puheenaiheet syvallista ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *