Mitä missä milloin

ekablogi1.JPG

KUKA?

Moi! Nimeni on Aliisa ja olen 21-vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija Tampereelta. Työskentelen kahvilassa, rakastan leikkokukkia ja mulla on viha-rakkaussuhde juoksemiseen. 

ekablogi2.JPG

MITÄ? MISSÄ?

Oon lähdössä Erasmus-vaihtoon Italiaan kevätlukukaudeksi! Tarkempi kohteeni on Urbinon kaupunki Marchen alueella. Urbinossa on virallisesti noin 15 000 asukasta, sen koko (uskomattoman kaunis) keskusta on Unescon maailmanperintökohde eikä sinne pääse vaikeakulkuisen vuoriston takia junalla. 

Vaihtoblogeja on varmaan reilusti enemmän kuin kukaan niitä ikinä jaksaa lukea, mutta mielestäni Urbino kaikessa tuntemattomuudessaan ansaitsee omansa. Hämmentävää on, että Tampereen yliopistosta edellinen vaihtari Urbinossa on mitä ilmeisemmin ollut vuonna 2006, eli kymmenen vuotta sitten. Ymmärrän tottakai, että monelle esimerkiksi Rooma ja Milano ovat paljon houkuttelevempia kohteita, mutta uskaltaisin väittää, että Urbinon kaltaisessa pikkukaupungissa vaihtokokemus voi olla paljon ”aidompi” kuin suurkaupungeissa. Tai mistäpä minä siitä vielä mitään tiedän, mutta siitä kaikesta aion sinne päädyttyäni kirjoittaa!

ekablogi3.JPG

MIKSI?

Olen aika kokenut italianmatkaaja: olen jo lapsesta asti matkannut siellä perheeni mukana. Teini-ikään päästyäni isosiskoni muutti opiskelemaan Roomaan ja sen jälkeen aloinkin reissata Italiassa jopa useita kertoja vuodessa. Menneet matkani Italiaan sisältävät kaikkea maan ja taivaan väliltä: rantalomia, au pair -hommia, häiden järjestelyä, TET-harjoitteluja ja niin edelleen. Vaikka kaiken tämän jälkeen tiedän varsin hyvin, ettei Italia ole täydellinen maa ja itse asiassa se on välillä ihan täysin perseestä, jostain syystä sydän kaipaa sinne yhä aina vain edelleen. Olisi ehkä ollut eksoottisempaa lähteä vaihtoon jonnekkin vieraampaan maahan, mutta samalla olin täysin varma, että tällä hetkellä en halua yhtään minnekään muualle. Siksi valitsin Urbinon.

ekablogi4.JPG

MILLOIN?

Lennän 8.1. Bolognaan. Siitä alkaa mun seikkailu! 

IN ITALIANO:

Ciao ragazzi! Mi chiamo Aliisa, ho 21 e anni e sono una studentessa finlandese. Abiterò la primavera prossima ad Urbino che è una città piccolissima nelle Marche. Forse voi italiani sapete questo posto bellissimo ma per tutti i finlandesi è sconosciuto… Comunque io ho deciso a fare il mio Erasmus li perche credo che sia una esperienza fantastica.

Ho iniziato a scrivere questo blog perché voglio raccontare delle mie avventure italiane agli amici finlandesi. Inoltre, ho deciso ad aggiungere traduzioni corti anche in italiano. Così anche i miei amici non-finlandesi possono capire qualcosa e anch’io posso seguire come la mia conoscenza nella lingua diventa meglio.

Se avete qualche domande potete sempre chiedermi 🙂 Alla prossima!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *