Tutto bene

Hei ja terkut Bolognasta!

Pari päivää täällä vietelleenä jo on vissiin korkea aika kirjoittaa jotain tänne blogiinkin. 

Vaikka edellisessä postauksessa höpisinkin lähinnä Urbinosta, niin se ei kuitenkaan ole ihan koko totuus mun alkuvuodesta. Hengailen mun siskon ja sen miehen Ivanin luona Bolognassa seuraavat kolme viikkoa ja jotain muutakin ois vielä sen jälkeen luvassa ennen Urbinoon siirtymistä.

bolognassa1.JPG

bolognassa2.JPG

bolognassa3.JPG

Tärkein informaatio teille kuitenkin on se, että mulla menee täällä hyvin! Oon syönyt hyvää ruokaa ja hengaillut kahen pikkukoiran kanssa. Siskon kanssa ollaan heitetty levotonta läppää ja vietetty aikaa enemmän lenkkeillessä kuin riidellessä. Join tänään myös vuoden ensimmäisen Aperol Spritzin (joka on tietenkin maailman paras drinkki)! Säät ovat olleet tähän mennessä mainiot ja lämpötilat jopa yli 10 astetta. Mainittavaa ehkä on kuitenkin se, että näissä 1800-luvun taloissa sisä- ja ulkoilman lämpötila on usein talvella aika lailla samoissa lukemissa… Mutta plussan puolella mennään, ja se on kiva!

Huomenna mulla alkaa kielikurssi ja vähän jo jännitän sitä. Kielitaitoni on todella ruosteessa ja mun pitäis aamulla tehdä jonkin sortin koe. Mut jostain syystä asioilla on taipumus järjestyä (suora lainaus äidiltäni), joten eiköhän sitten tästäkin jotenkin selvitä.

bolognassa4.JPG

PS. Niille ketkä eivät ymmärrä blogini nimen intertekstuaalista viittausta: Le Avventure di Aliisa on englanniksi tietysti The Adventures of Aliisa. Suomeksi Aliisan seikkailut. Italiassa kuitenkin Le Avventure di Alice tarkoittaa myös Liisa Ihmemaassa -kirjaa, ja siitä sitten kätevästi vaihdoin vaan Alicen Aliisaksi. Koska oon niin nerokas ja hauska, tottakai. 

bolognassa5.JPG

IN ITALIANO: Saluti da Bologna! Prima di andare a Urbino trascorro tre settimane qua con mia sorella e il suo marito (che ovviamente abitano qua). Domani inizio anche un corso intensivo di lingua italiana. Devo fare un test della mia competenza in italiano che mi fa diventare supernervosa 😀 

Ma sopratutto sono molto contenta a stare qui. Ho mangiato bene, giocato con due cani, corso con mia sorella e anche bevuto uno spritz stasera!  Anche la temperatura di Bologna (+10 C) e molto meglio di quella di Tampere (-28C). Tutte queste sono le cose che mi fanno felice.

hyvinvointi mieli opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *