Moccakreemikakku

img_20170830_145420_0.jpgimg_20170830_145452.jpg

 

1 kpl vaalea kakkupohja 16cm

Kostutus:

0,130 kg 50% sokerivettä

0,020 kg mokkapastaa

Täyte:

0,250 kg voikreemi

mokkapasta

0,200 kg aprikoosimarmelaadia

Pinnalle:

0,250 kg mokkakreemi

10 kpl mokkapapu

3 kpl marsipaaniruusu

3 kpl marsipaanilehti

Leikkaa kakkupohjakolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä pohjalle ohut kerros aprikoosimarmelaadia. Levitä pohjalle puolet mokkakreemistä. Taa toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Levitä mokkakreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Pursota tähtityllalla kakun pintaan mokkakreemillä haluamasi koristeet. Koristele kakku.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Sacherkakku

img_20170830_154622.jpg

img_20170830_154544.jpg

POHJA

0,400 kg voita
0,200 kg sokeria
0,400 kg keltuaisia
0,350 kg tummaa suklaata
0,050 kg kaakaojauhetta
0,400 kg valkuaisia
0,200 kg sokeria
0,020 kg vaniljasokeria
0,020 kg leivinjauhetta
0,400 kg vehnäjauhoja

TÄYTE

n. 0,500 kg aprikoositäytettä

CANACHE-KUORRUTUS

0,600 kg kermaa
0,300 kg tummaa suklaata

 Valmistusohje

Valmista pohjat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen.

Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota sokeri ja valkuaiset ja sekoita varovasti massan joukkoon.

Sekoita lopuksi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Annostele massa halkaisijaltaan 18 cm:n kakkuvuokiin. Paista pohjat 170 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pohjat ja täytä aprikoositäytteellä. Sivele kakkujen pinnalle ohut kerros aprikoositäytettä.

Valmista canache-kuorrutus. Kiehauta kerma. Lisää joukkoon tumma suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta.

Kun suklaa on täysin sulanut sekoita kuorrute tasaiseksi.

Kuorruta kakut noin 35 asteiseksi jäähtyneellä canache-kuorrutuksella.

Kirjoita kakkujen pinnalle sulalla kuorrutteella Sacher.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu