Voileipäkakku leipiä

img_20170405_164915.jpgimg_20170405_164839.jpg

2,500 kg vettä

0,250 kg hiiva

0,050 kg suola

0,375 kg sokeri

0,065 kg mallas

0,035 kg leivänparanne

4,500 kg vehnäjauhoja

0,375 kg rasva

Mittaa aineet sekoittajaan. Vainaa taikinaksi. Lepo. 

Suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan 0,700 kg taikinaa ja pyöreeseen 0,800 kg.

Riivaa taikina palat, painele tasaisesti voideltujen vuokien pohjalle.

Nostata niin että taikina on vuuan yläreunaan asti.

Paista 200asteessa 15 min niin että pellit on vuokien päällä, 15 min ilman peltejä. Ja vielä 5 min ilman leipävuokia.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Muna-riisipasteija

img_20170404_210612.jpgimg_20170404_210537.jpg

Valmistusaineet:

Kuoritaikina:

1,250 kg voita

1,250 kg vehnäjauhoja

0,040 kg leivinjauhetta

0,400 kg vettä

 

Täyte:

0,385 kg puuroriisi(kypsä)

1,000 kg keitetyt kananmunat

0,300 kg kermaviiliä

0,300 kg juustoraastetta

0,010 kg mustapippuria

0,010 kg suolaa 

 

Valmistusohje:

Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi. Koveta taikina kylmiössä n. Tunnin ajan.

Kauli taikina halutessasi 3×3

Anna taikinan levätä kylmiössä.

Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikinasta pitkiä 15 cm:n levyisiä nauhoja. Kostuta reunat kevyesti vedellä. Pursota täyte keskelle nauhaa. Käännä taikina täytteen päälle molemmilta puolilta. Käännä pasteijatanko  saumapuoli alaspäin. Leikkaa tangosta 10 cm:n pituisia pasteijoja.

Aseta pasteijat pellille ja voitele kananmunalla.

Paista 220 asteessa 15-18 min.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu