Juustokakun ja korvapuustin salattu liitto.

Kaikki alkoi siitä, kun minun piti leipoa kakku. Koska kyseessä oli juhlat tietenkin pitäisi olla myös pullaa. Mitä olisi suomalainen kahvipöytä ilman korvapuustia, vaniljapitkoa tai voisilmäpullaa?

Erittäin hyvä sanoisin, minä nimittäin inhoan pullaa. Tykkään leipoa sitä, mutta en syödä. Pidän pullan tuoksusta, en koostumuksesta. Kaneli on hyvää, kaardemumma on hyvää ja ai että voisula on hyvää. Mutta se vehnämössö, jota pullaksi kutsutaan pilaa elämyksen. Minusta pulla on aina jotenkin kuivaa.

Etsiessäni keksejä kaavailemani juustokakun pohjaksi, löysin kaapistani harvinaisen kuivaa pullaa, auki jääneen pussillisen gifflareita. Silloin minulla välähti, mitäpä jos yhdistäisin juustokakun ja pullan? Aloin välittömästi googlailla reseptiä moiseen, tuloksetta. Jaaha, ei vissiin pullajuustokakku oo huudossa. Päätin kokeilla silti.

Tässä reseptissä yhdistyvät suosikkileivonnaisten parhaat puolet, juustokakun raikkaus ja korvapuustin pettämätön maku. Sanoisin, että oli hyvää, kelpasi myös pullistaan tarkalle isoisälleni.

Korvapuusti-juustokakku

Pohja

1pss (280g) Pågen Kaneli Gifflareita (tai vastaava määrä muuta pullaa)

100g leivontamargariinia

 

Täyte:

2pkt (400g) Valio Viola Vanilja -tuorejuustoa

2dl vispikermaa

4 liivatelehteä

1 dl maitoa

kaardemummaa oman maun mukaan

 

  • Murusta pulla pieniksi muruiksi ja sekoita pullanmurut sulatetun margariinin kanssa. Tapuittele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita vispikerman joukkoon tuorejuusto.
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä maito ja liuota notkistuneet liivatelehdet maitoon. Sekoita maito hyvin kerma-tuorejuustoseokseen. Mausta täyte oman makusi mukaan kaardemummalla.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *