Aarre maalaisteiden keskeltä: Kuppi ja Tassi

Lentoaskeleita

Iltapäivällä pidettiin breikkiä sekä hääjärjestelyistä että tenttistressailusta, ja kurvailtiin pikkuteitä pitkin hengähtämään Pyhämaahan sympaattiseen Kuppi ja Tassi -kahvilaan. Kahvilan yhteydessä takapihalla toimi kotieläinpiha, joka olikin reissumme päämäärä. 

Saimme pientä maksua vastaan tutustua pihan eläimiin, ja kahvilan omistaja kertoi meille ystävällisesti jokaisen possun ja pupun tarinan. Poika oli aivan fiiliksissä päästessään syöttämään ja silittelemään eläimiä. Kuvan possuihin tutustuttiin kylläkin aluksi vain isin sylistä, sillä uudet kaverit jännittivät aluksi.

Minä olin aivan lumoutunut valkoisista kanivauvoista, tuli aivan mieleen lapsuuteni albiino lemmikkipupu Leevi! <3

En kestä noita possuja, ne olivat niin veikeitä! Olen varmaan kertonutkin, että minä pelkään pikkuisen hevosia. Tuota shetlanninponia uskalsin kuitenkin silittää, vaikutti tosi rennolta tyypiltä.

Poika oli todella innoissaan eläimiin tutustumisesta. Välillä tosin juostiin syliin ja lahkeisiin turvaan, jos esimerkiksi lampaat alkoivat määkimään tai kukko kiekaisi turhan kovaäänisesti.

Tuon keskimmäisen nimi oli Herra Hakkarainen, ja minä aivan ihastuin häneen! Voiko olla osuvampaa nimeä, eikö olekin ilmiselvä Herra Hakkarainen? Lampaat kiinnostivat poikaa ihan hirmuisesti, ja hän kävi tuon tuosta pienen rohkeuden keräämisen jälkeen syöttämässä ruohonkorsia niiden innokkaisiin suihin. 

Saimme kahvilan emännältä todella lämpimän vastaanoton, ja oli mukavaa kuunnella juttuja eläinten hoitamisesta ja muusta. Olimme aivan puulla päähän lyötyjä, kun tällaiset kaupunkilaiset kortillamaksajat eivät olleet tajunneet varata pahemmin käteistä mukaan, ja ystävällinen emäntä vaati saada tarjota meille munkkikahvit varhaiseksi häälahjaksi! <3 

Tällainen reissu kotieläintilalle tuntui olevan pojalle oikea elämys, ja aivan tarpeeksi jännittävä kokemus, sillä autossa uni iski välittömästi. Ehkä jätetään ne Puuhamaat, Särkänniemet ja Muumimaailmat kuitenkin vasta seuraaville kesille, sillä tällaiset pikkureissut taitavat olla vielä tässä vaiheessa kuitenkin se meidän juttu.

Kuten ehkä täällä blogissakin on ollut havaittavissa, olen viime aikoina ollut aivan innostunut niiden tuttujenkin nurkkien "uudella silmällä" tutkailusta. Läheltäkin voi löytyä vaikka mitä aarteita! 

 

Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Kuppi ja Tassissa, mikäli reissaatte Pyhämaan lähettyvillä. 

Oletteko te bonganneet läheltä yllättäviä helmiä? Erityisesti lapsiperheille sopivia vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan, ihan sieltä sun täältä! :) 

 

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Määki haluan! Hitsi kun Aino on vielä niin pieni, että sitä varmaan kiinnostaisi eniten lähinnä pikkukivet ja ruohonkorret. Mutta mä ootan nääääin paljon että päästään käymään Korkeasaaressa ja Muumimaailmassa ja Jukujukumaassa ja kaikkialla. Tollasen vuosikkaan kanssa kukaan ei usko että mä oikeesti vien vaan lasta sinne, enkä ollenkaan ajattele itseäni. :-)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaha, minäkin intin koko kesän Muumimaailmasta, ja lopulta mieheni kysyi että kumpi sinne siis olisi enemmän menossa, minä vai poika! :D Mutta tällaiset pienet retket on kivoja, kun näistä nämä pikkuisetkin saa jo oikeesti irti. Meidän poika on nyt vuoden ja 4,5kk, ja selvästi tällainen pieni reissu oli oikein "riittävä" ja jopa jännittävä! Oi Korkeasaareen, ensi kesänä mekin sitten! :)

Ella F.
Siperian Ella

Ihania kuvia!

Nuo on just parhaita juttuja, sellaiset asiat, joita ei ennen ole tullut edes ajatelleeksi, että miten hauskoja ne lapsen kanssa voivatkaan olla. Nykyään tuntuu, että jo pelkkä bussireissu on valtavaa seikkailua, ja mitä enemmän tylleröinen tuottaa tarinaa, sitä mielikuvituksellisemmaksi menevät puisto- ja muut ulkoilureissut.

Uusin, mutta valitettavasti vain kesällä toimiva hitti ovat uimarannat, maauimalat ja kahluualtaat. Koko kesän mukana on kulkenut pyyhe ja vaihtovaatekerta sekä uikkarit. Toinen kestosuosikki on meillä keskuspuiston tallin hevosten katselminen. Pienillä on onneksi pienet ilot :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Juuri näin! :) Ihan jotkin itselle jo niin arkiset pienet jutut näyttäytyvät ihan uudessa valossa lapsen kanssa kulkiessa. Juuri esimerkiksi mainitsemasi bussireissu voi olla hyvinkin jännä, tai sitten ihan vaan uusi leikkipuisto tai kaverin takapiha. Tuo on varmasti niin hauska vaihe kun tarinaa alkaa oikein kunnolla yksittäisten sanojen sijaan! :D

Oi kuulostaa ihanalta tuollainen uimarannoilla seikkailu. Meidän harmiksi ollaan vietetty melkein koko kesä vaihtelevassa korvatulehduskierteessä, niin ei olla uskallettu kertaakaan mennä uimaan. Ensi kesänä mekin sitten kuljetaan (putket korvissa) pyyhe ja uikkarit kassissa! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kiitos vinkistä! :) Mekin kuitenkin suht usein pyöritään Turun lähistöllä, niin tuota pitää ehdottomasti mennä testaamaan. Kuulostaa hauskalta! 

Kanelibasilika

Metsäkylän navetta, sen kymmenet alpakat ja ihana pannarikahvila (sunnuntaisin, Aulangolla) :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi miten söpöjä nuo alpakat, vakoilin heti netistä mistä on kyse! :) Kiitos vinkistä, nyt tietää mihin poiketa jos reitti vie joskus noille suunnille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.