Aika monet kahvit, kaffet ja sumpit

Tein tässä eräänlaisen empiirisen tutkimuksen kahvinjuonnistani, jonka johdolla nappasin viikon ajan jokaisesta kahvikupposestani kuvan. Yritin tämän avulla kartoittaa kahviaddiktiuteni tasoa, josta tulin tietoiseksi huomatessani eräänä aamuna kärsiväni aivan armottomasta päänsärystä, joka parani välittömästi kupillisella tummapaahtoista Juhla Mokkaa. 

2013-10-11_lokakuu20131.jpg

Tässä kokeeni lopputulos, melkoinen kasa kahvia. Ja aika monta niistä take away -muodossa, hups. En ollutkaan ennen tajunnut että tämä rutiiniksi muuttunut aamuinen kahvihetkeni yliopistolla tapahtuu aina pahvisissa merkeissä. Tästä viisastuneena taidan ottaa ostoslistalleni ekologisemmaksi ja edullisemmaksi pitkällä aikavälillä tulevan termomukin (onko jollain muuten kokemuksia näistä, pitävätkö kahvin oikeesti lämpimänä?).

Huomatkaa muuten alarivin smoothie -eli yritykseni vakuuttaa että kyllä minä jotain terveellistäkin välillä harrastan.

Jos joku muu kahviaddiktiksi tunnustautuva uskaltaa kokeilla samaa, niin varoitan, että kupeista kuvien napsiminen on välillä vähän noloa puuhaa. Minusta kyllä kehkeytyi melkoinen salakuvaaja jo viimeisten kupposten kohdalla, mutta vitsi miten noloa olikaan kun ensimmäisellä kerralla olin unohtanut salaman ja kännykän kameran ”räps” -äänen päälle lukuluokassa!

Mieheni ei aivan ymmärtänyt tätä projektia, vaan hieman kuittaili kahvikuppien kuvailulleni. Mutta taisin ihan oikeasti vähän viisastua tämän ”kokeeni” myötä, havahduin esimerkiksi tuohon take away -asiaan. Ja siihen, että sitä kahvia tulee kyllä juotua oikeastaan aika paljon, mikä ei ole ehkä se terveellisin vaihtoehto vitamiinien imeytymisen kannalta. Ehkä voisin yrittää nipistää näin alkuun vaikka yhden kupin päivässä pois. Onneksi on syksy, ja syksyisin kaipaan teetä, varsinkin iltaisin (ja jopa vielä niitä terveellisiä vihreitä teelaatuja ym. yrttijuttuja).

Kokonaan en kuitenkaan ole tästä paheestani valmis luopumaan.

Ja onhan tähänkin vielä pakko lisätä aivan hirmuinen ”PS”, sillä olen aivan fiiliksissä Kävikö pahasti? -kampanjan huimasta liikkeellelähdöstä blogeissa ja facebookissa! <3 Vau! Ystäväni Lotta innostui asiasta niin paljon, että hyppäsi mukaan kampanjoimaan ja lisäsi kamppiksen twitteriinkin (minähän en tästä mitään ymmärrä, mutta ihanaa!). Kampanja löytyy sieltä @kavikopahasti 

Alan olla varma, että kyllä niitä välittäviäkin ihmisiä yhä löytyy. <3

 

 

Kommentit (13)
  1. Heheh minullakin on ollut vielä suurkulutteisemmat ajat viime keväänä, mutta juuri tuo vatsahaava-asia alkoi kyllä mietityttämään ja sain vähennettyä! 😀

  2. Ei tuo nyt minusta vielä kovin suurelta kahvimäärältä näytä, ja kohtuullisesti käytettynähän se on kai ihan terveellistäkin. Kyllä minäkin taidan kaksi mukillista päivässä keskimäärin nauttia, joskus enemmänkin. Havahduin kuitenkin graduprojektin myötä siihen, että itsellänikin alkoi yliopiston take away -mukien kulutus nousta aikamoiseksi. Alkoi jurppia ne pahvimukit ja kävin alkuviikosta ostamassa oman keep cupin. Kuten yllä joku mainitsikin, Unicafesta saa kuppia HYYn väreissä. Itse hankin omani Kaffecentralenista, oli pari euroa kalliimpi, mutta sain mustan 😀

    Olen nyt parin päivän jälkeen ollut tyytyväinen kuppiin. Se ei lämmönsäilytysominaisuuksiltaan vastaa termosmukia, mutta kahvi pysyy kyllä kuumana sen ajan, mitä sen juomiseen nyt minulla ylipäänsä menee. Lisäksi kupin voi tarvittaessa pestä astianpesukoneessa  ja se vaikuttaa aika kestävältä. Läppäkään ei vuotanut. Se vähän epäilyttää kyllä, että kahvin tuoksu pinttyy tuohon pahemman kerran, jolloin siitä voi olla ikävä juoda teetä. Mutta eipä teetä tule kyllä take awaynä lähes koskaan juotuakaan.

    1. Hei kiitos linkkivinkistä, minäkin haluan tuollaisen! 🙂 Musta olisi kiva! 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *