Bad Moms

bad_moms.jpg

*Kirjoitan tämän nyt silläkin uhalla, että kälyni saa lisää vettä ”Elina, meidän kulturelli kirjallisuudenopiskelija, joka katsoo oikeasti pelkkiä hömppäleffoja” -myllyynsä. 😉 <3

Viime viikolla menin paikallisen äitijengini kanssa elokuviin katsomaan Bad Moms -leffan. Jos ette ole nähneet kyseistä elokuvaa, olette nähneet varmasti ainakin trailerin, missä kolme naista suhailee villeinä ostoskärryjensä kanssa ruokakaupan käytävillä heitellen yläfemmoja ja kaataen suoraan paketista muroja suuhunsa. Henkilöhahmot nojasivat stereotypioihin, joita olisin pitänyt täysin absurdeina, ellen sitten olisi täällä jenkeissä osallistunut vahingossa yksityiskoulun vanhempainyhdistyksen kokoukseen. It’s funny because it’s true. (Poistuin paikalta mahdollisimman nopeasti ja huomasin paniikissa ilmoittautuneeni askartelutiimiin vapaaehtoiseksi. Ilmeisesti askartelutiimissä ei kuitenkaan olla tarvittu panostani, hah) Leffassa on Hollywood-huumorin kliseitä ja sukupuolimuotteja joilta on pakko sulkea silmänsä, jotta elokuvaa pystyy seuraamaan, mutta kuitenkin sellaista mutsihuumoria ja naisergiaa (aina hyviä juttuja!), jolle minäkin lämpenin. ”Ylisuorittaminen ja äitiyskilpailu eivät tarkoita hyvää äitiyttä”, on myös aina sellainen teema, josta tykkään. 

Ystäväni kuljettivat leffateatteriin viinipulloja kuin siinä ei olisi mitään ihmeellistä ja nostivat tuosta vaan korkkarinsa vastakkaisen penkin selkänojalle. Yleisö taputti ja buuasikin, minäkin nauraa käkätin erityisesti äitien yhdeltätoista loppuville kotibileille ja vanhempainyhdistyksen pikkuleipäfanaatikoille. Leffan jälkeen minulla oli iloinen ja naurusta puhdistunut olo. Verenpaineeni nousee herkästi sellaisesta ”pojat on poikia ja naiset nalkuttaa”-huumorista välittömästi, mutta Bad Moms ei sortunut tällaiseen, vaikka hyvin sukupuolittunut onkin ja esittää miehet melkoisen avuttomina tapauksina. Oikeastaan minulla tulee elokuvasta mieleen ensimmäisenä hulvaton, eikä se voi olla huono asia. Jos vain yhtään onnistuu sulkemaan herkästi ärsyyntyvän analysoija-katselijan mielestään, lähtee leffaan naisporukalla ja salakuljettaa saliin vaikka sitä viiniä, sattuu vähän tarvitsemaan sellaista ”aivot narikkaan”-hyvän mielen meininkiä ja on valmis karrikoidulle huumorille, niin suosittelen katsomaan!

Oletko sinä nähnyt Bad Moms-elokuvan? Mitäs tykkäsit? 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM / LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

 

Kuva

Kommentit (2)
  1. Naureskelin viime viikolla kaverilleni joka oli käynyt tämän katsomassa, mutta kirjoitit niin hyvän suosituksen että taidan kuitenkin mennä minäkin! Hyvä hömppä on kivaa.

    1. Jee! Ota joku hyvä tyttökaveri mukaan ja viettäkää hauska leffailta! (Varoitan kuitenkin tuosta ”reppanat isät”-asetelmasta jo etukäteen, jos siltä ummistaa silmänsä niin leffa on ihan hulvatonta komediaa. Ehkä leffa kuitenkin vaati tuon asetelman korostaakseen, että tässä kerrotaan nyt äideistä, mene ja tiedä.) 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *