Dinofanitusta

jurassic quest

img_4265.jpg

jurassic quest

jurassic quest

jurassic quest

Muistatteko, miltä tuntui fanittaa jotain oikein kovasti lapsena? Minä muistan, vaikka siitä kirkkaasta ihailun ja riemun tunteesta onkin vaikeaa saada enää kiinni. Fanitin koko lapsuuteni koiria ja pidin ala-asteikäisestä lähtien vanhemmilleni power point-esityksiä aiheena ”Miksi minun pitäisi saada koira”. Myöhemmin fanitin tietysti Spice Girlseja, Bäkkäreitä ja Harry Potteria, mutta ensimmäinen ja pisin hurahdukseni olivat koirat. Osasin kaikki Pyynpään kirjaston koirakirjat ulkoa ja pakotin vanhempiani pitämään minulle pistareita, joissa he avasivat satunnaisen sivun koirakirjasta ja tiesin joka kerta harvinaisimpienkin koirien rodut. Tiesin kolmanteen luokkaan mennessä kaiken lähikirjaston avulla tiedettävissä olevan koirien ruokavaliosta, oikean pennun valinnasta ja koulutuksesta. 

Olen saanut viime aikoina vähän kiinni tuosta pohjattomasta mielenkiinnon tunteesta poikani kautta, sillä meillä asuu pieni dinosaurusfani. Poliisin ja palomiehen tulevaisuuden ammattien vierelle on tullut paleontologi (pari kuukautta sitten oli tosin ”ilmiselvää”, että paleontologistamme tulee rokkitähti). Paleontologin hommia harjoittelemme käymällä ahkerasti York County Museumin Dinosaurus-näyttelyssä, tekemällä visiittejä Carowindsin mahtavaan dinosauruspuistoon ja lukemalla dinoaiheisia kirjoja. Tässä on itsekin samalla oppinut jotain fossiilitutkimuksesta ja erilaisista sukupuuttoteorioista. Niin liikuttavaa, millä intensiteetillä meillä juuri nyt dinoihin suhtaudutaan. 

Arvatkaa vain, oliko meidän paleontologi innoissaan viime viikonloppuna Charlotteen saapuneesta Amerikkaa kiertävästä Jurassic Quest-näyttelystä. Siihen laskettiin päiviä jo kuukausia ja jännitettiin, mitä ihmettä näyttelyn mainosvideossa näkyneet ”oikeat dinosaurukset” olivat, ehkä niitä olisi sittenkin jäänyt muutama jonnekin jemmaan? Näyttelyssä oli todella aidon näköisiä dinosauruksia (joita löytyy myös Carowindsista) ja erilaisia dinoaktiviteetteja. Dinosaurusten äänet ja karjahtelut meinasivat olla aluksi vähän liikaa, mutta lopuksi edes dinosauruksilla ratsastaminen ei pelottanut. Myös kuopus oli aika fiiliksissään (totta kai, jos isoveikkokin on), oppi hienon dinokarjahduksen ja veti tohkeissaan Suomesta vierailulla olevia kummejaan kädestä pitäen lähemmäksi moikkaamaan dinoja. 

Minä olen oikein tyytyväinen tähän dinofanitukseen, sillä luvassa ei ole ainkaan Power Point-esityksiä aiheena ”Miksi minun pitäisi saada dinosaurus”. (Vaikka kyllähän nykyäänkin keksisin muutamia Mad Men-aiheisia esityksiä samalla teemalla)

Mitä teillä fanitetaan tai mitä sinä fanitit pienenä? 

​SEURAATKO JO? FACEBOOK / INSTAGRAM / LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit (6)
  1. Ihana pieni oivaltaja. <3

  2. Dinosaurukset ovat meilläkin kuuminta hottia! Vitsit meidän poika olisi tykännyt tosta näyttelystä! Täällä Salossa oli keväällä ( vai oliko se peräti viime syksynä jo ) sellainen pienimuotoinen dinonäyttely, missä oli ” eläviä ” dinosauruksia, eli siis dinosaurusrobotteja, mutta eihän poika sitä ymmärtänyt ja oli aivan ihmeissään miten kummassa ne voivat nyt olla täällä, vaikka ovat kuolleet sukupuuttoon jo miljoonia vuosia sitten! :`D

    1. Hahaha meillä käytiin aivan täsmälleen sama keskustelu! 😀 Voi pieniä! <3 Meidän poika tuli siihen tulokseen, että dinosauruksia on täytynyt jäädä muutama, jotka nyt kiertävät tuossa näyttelyssä. Näyttelyn jälkeen hän kylläkin totesi, että taitaa olla niin, että ne dinosaurukset tuolla eivät olleetkaan oikeita. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *