Einesepäilijän valmisruokakokeilu

Lentoaskeleita

*yhteistyössä Kokkikartano

Suhtaudun oikeastaan kaikkiin valmisruokiin melkoisen ennakkoluuloisesti. Satunnaisesti talvella keittoon lisättävien pakasteherneiden lisäksi meillä ei oikeastaan syödä ollenkaan valmisjuttuja (vaikka tiedän hyvin, että pakastevihannekset ovat nykyään oikeasti ihan ok, eikä niihin ole lisätty mitään säilöntäaineita tai muita). Aika selvä juttu kuitenkin on, että jos yhden lapsen kanssa arki-iltoina ruuanlaittoon varattavissa oleva aika tuntui joskus olevan kortilla, niin tuskin nyt kahden lapsen kanssa siihen ruuanlaittoon ainakaan lisäaikaa ilmestyy. Toki nyt on helpompaa kun olen kotona, mutta sitten kun kalenterini täyttyy jälleen luennoista ja välillä töistäkin, niin en yhtään harmittele, jos löydän helpotusta kokkailuihin. Eikä kyllä näissä tämänhetkisissä univeloissakaan harmita ollenkaan, jos välillä pääsisi vähän helpommalla.

Pari kuukautta sitten sain Kokkikartanolta meiliä, jos tahtoisin kokeilla heidän valmisruokiaan. Meinasin vastata kiitos mutta ei kiitos, kunnes luin vähän pidemmälle ja huomasin tuotteiden kuulostavan oikeasti ihan varteenotettavilta: ei e-koodeja ja ruuanlaittoainesten luvattiin olevan mahdollisimman kotikeittiömäisiä. Päätin siis lähteä kokeilemaan valmisruokia ensimmäistä kertaan moneen vuoteen. Jemmasin lahjakortin taktisesti odottamaan vauvan syntymää, sillä juuri nyt ei haittaa tosiaan jos saamme vähän helpotusta arkiruokien valmistukseen.

Niinpä tässä eräänä tavallista vähän kiireisempänä päivänä (oikeastaan “kiireisempänä”: ohjelmassa oli jopa supernopea kaupunkireissu, ulkoleikkejä ja ystäväni vierailu) katoin nälkäiselle joukollemme pöytään tomaatti-vuohenjuustokeittoa, lohikeittoa ja metsästäjänkiusausta. Toisena päivänä minä ja poika söimme lasagnea ja mieheni maksalaatikkoa (jota minä en hyvin kypsästi uskaltanut edes maistaa maksaennakkoluuloissani). Ai niin ja samaisena tomaattikeittopäivänä söin vielä myöhemmin pinaattikeiton.

 

Makuraatimme totesi seuraavaa:

Tomaatti-vuohenjuustokeitto: “Ihan ok, kiva että vuohenjuustokin maistuu, voisin napata joskus lounaaksi”

Pinaattikeitto: “ Mukavan täyteläinen, maistuu kotona tehdylle”

Lohikeitto: “Perunat ja lohipalat olisivat voineet olla suurempia, kotona tehdessä ei kukaan pilkkoisi perunoita näin pieniksi. Käytetty kuitenkin hyvin mausteita ja maukasta, mikä tietysti pääasia”.

Lasagne: “Aika pettymys. Liian napakkaa minun makuuni, tykkään pehmeämmästä rakenteesta ja juustokastiketta pitäisi olla paljon enemmän”. Poika tosin tykkäsi ja minä totesin vielä vaatimattomasti, että eihän mistään saakaan yhtä hyvää lasagnea kuin minä teen.

Metsästäjänkiusaus: “Tosi hyvää! Tätä voitaisiin ostaa toistekin kiireisenä päivänä”. Tykkäsimme tästä koko perhe.

Maksalaatikko: “Perus maksalaatikko, mutta maksalaatikkohan on aina hyvää”. (Huom! Mieheni mielipide!) :D 

Ei meillä tämän kokeilun jälkeen nyt aleta pelkästään valmisrasioista syömään, mutta veikkaan vahvasti, että erityisesti laatikoita ja kiusauksia voisi hyvinkin hyödyntää kiireisenä päivänä kun ruokaa pitäisi saada heti. Etenkin ollessani nakeroiden kanssa kolmistaan kotona. Voisin myös kuvitella nappaavani joskus esimerkiksi tuon tomaattikeiton töihin lounaaksi, jos olisin unohtanut tehdä edeltävänä päivänä evästä (tai tavoilleni uskollisena unohtaisin eväsrasian jääkaappiin).

Millainen suhde teillä on valmisruokiin, uhka vai mahdollisuus?

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Kokkikartano on meidän perheen ainoa poikkeus pakastepinaattikeiton ohella. Ollaan testattu lohikiusaus, broileripasta ja lasagne sekä pikkujouluissa lanttu- ja porkkanalaatikko. Kaikista ollaan tykätty! :) muita eineksiä ei käytetä, pakastevihanneksia kylläkin.

Elina U.
Lentoaskeleita

No eipä pakastevihanneksia oikeastaan voi edes eineksiksi kutsua, kirjoitin kyllä liian jyrkästi! Tuo lohikiusaus voisi olla sellainen, joka myös maistuisi meille, täytyy kokeilla. :) Oikeesti ihan kätevää löytää muutama tällainen hätävara superkiire/ruokaahetiäkkiä- päiville. 

Kao Kao

Uhka! Hulluna piilorasvaa ja sokeria, tutkimme restonomiaikojen ravitsemusopinnoissa. 

Mut omakin ruoka voi olla uhka, jos sinne lorauttelee hulluna kermaa ja voita. Mietin vain että moniko laskee itse tehdystä ruoasta ne rasvat ja sokereiden määrät? Niinpä.. 

Mut mua ärsyttää noi puolivalmisteet muutenkin. En mä tarvi rahkaa jossa on valmiiksi sitruuna-aromia. Mä osaan ihan itse puristaa siitä oikeasta sitruunasta mehun leivonnaisiini.. Tai no ei ne enää niin ketuta, kun olen opettanut miehen syömään muutakin kuin maku-ruokakermalla tehtyä kanakastiketta..

Elina U.
Lentoaskeleita

Näin mäkin ajattelen ja toinen puolivalmisteärsyyntyjä täällä (paitsi leivonnassa olen kyllä käyttänyt juurikin tuota mainitsemaasi sitruunarahkaa. :D ). Mutta noin niin kuin yleisesti. Mutta luulen, että nämä Kokkikartanot voisivat olla ihan turvallinen einesvaihtoehto, sillä näihin ei pumpata esim säilöntäaineita vaan säilyvyys perustuu nopeasti viilentämiseen. Syynäsin myös niitä aineslistoja kaupassa, enkä löytänyt sieltä mitään epäilyttävää tai sellaista, mitä en olisi voinut kotikeittiössäni käyttää. Hitsi, olisi pitänyt ottaa lähikuva niistä aineslistoista, niin olisin voinut tarkistaa tuon rasva/sokeritilanteen! Mun täytyy kyllä myöntää, että silloin kun käytän kotona kermaa, niin käytän ihan "oikeeta" kermaa ja sama sokerin kanssa. :D Mutta kato kohtuus se tiellä pitää, tai näin ainakin itselleni uskottelen. :D

 

Anjuska
Ripaus elämäämme

Olen myös silloin tällöin sortunut kiireessä näihin valmisruokiin. Tosin mitään sellaista luottotuotetta en oo bongannut vielä kaupasta, niitäkun tulee syötyä niiiin harvoin, että usein ottaa kiireeseen jotain vaan. Joten koen sen enemmänkin mahdollisuudeksi kuin uhkaksi täällä.. Onhan ne valmisruoat kuitenkin pahan päivän pelastajia :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Tuossa juuri mietiskelinkin, että jos tilanne on se, että koko konkkaronkka astuu samalla kellolyömällä nälkäisenä kotiin ja ruokaa pitäisi saada än yy tee nyt, niin eipä silloin valmisruoka mikään vaarallinen vaihtoehto voi olla. Eli mäkin taidan liittyä tuohon mahdollisuus- jengiin, vaikka yhä kotiruuan puolesta toki liputankin. 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei ja itse asiassa valehtelen törkeästi tässä postauksessa. Ai että en käytä mitään valmisjuttuja, hah enpä! Nimittäin joka ikinen viikonloppuaamu lykkään tyytyväisenä Pirkan pakastecroisanttipussin sisällön uuniin! :D

Alisa W
Suusta suuhun

Mun mieheni (itsehän en myönnä mitään) tykkää Kokkikartanon liha-makaronilaatikosta ja olisko ollut jauhelihakiusauksesta. Meillä käytetään tosi vähän jauhelihaa, joten se joutuu turvautumaan aina näihin jauhishimonsa yltyessä liian kovaksi :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Eli teillä sama jauhelihan kuin meillä maksan kanssa! :D Maksa on ainoa ruoka-aine jolle nirsoilen ihan täysillä ja olen kyllä onnellinen, että kaupan hyllystä löytyy valmismaksalaatikkoa jos joku sitä täällä halajaa. 

Vau mikä vauva!

Meillä Kokkikartanon lohikiusaus on oikeestaan ainoo valmisruoka jota ostan ja jota jopa syö ihan mielellään. Tosin viime kerralla siinä tuntu olevan vähemmän lohta kun yleensä, ennen on ollut oikein sellasia isoja könttejä. Mut maku on hyvä, toivottavasti oli vaan huonosti osuneet kalat jotta vois jatkossakin käyttää hätävarana :) ja ite oon bongannut siitä vaan sen 600g (?) paketin, joten meillä kun mies ei syö kalaa, niin se on mulle ja lapselle vähintään kahden päivän paketti, pienempikin vaihtoehto ois kiva. Joskus kokeilin Kokkikartanon makaronilaatikkoo, se puolestaan oli ihan kuraa, muita merkkejä en käytäkään. Saarioisten lasagnessa on kylläkin kiusallisen hyvä juustokastike, mut ihan vaan sen takia sitä ei kauheesti viitti ostella :D

Vau mikä vauva!

Äh ja kyllä, just ostin niitä Saarioisten pinaattitäytteisiä kalapihvejä, jotka joskus Emminkin palstalla tunnustin paheekseni :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Taidan napata seuraavassa valmisruokatarvetilanteessa tuon lohikiusauksen, kun sitä nyt täällä kehutaan! Heh nuo 600-700g pakkauskoot laatikkoruuissa ovat taas meille just passeleita, sillä täällä asuu kyllä sellaisia suursyömäreitä että huh. :D Ai niin ja hei olenhan mä ostanut joskus itsekin pinaattilättyjä, ihan valhetta koko postaus kun tajusin juuri ahmivani viikonloppuisin tyytyväisenä niitä pakastecroisanttejakin. :D

Jeba
Tuuliajolla

Jos meillä syödään valmisruokaa, on se ehdottomasti juuri Kokkikartanon tuotteet. Ne on ylivoimaisesti parhaita ja oikeesti ihan maukkaitakin. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

No minullakin jäi näistä kyllä oikein positiivinen fiilis! Valmisruokana meillä hyödynnetään muuten joskus "hätätilanteessa! isojen kauppojen kotiruokatiskejä, nekin on ihan käteviä kiireessä. 

saippis
Saippuakuplia

Itekin suhtaudun valmisruokiin suurella epäluulolla ja ällötyksellä, tietäen että niissä piilee niin paljon kaikkea, mitä ei lue selosteessa. Joskus on kuitenkin pakko ostaa jotain, jos ei ole kerennyt tehdä eväitä valmiiksi tai laiskottaa. Ite en oo Kokkikartanon aterioita maistanu, otan aina sitä ällötys Atriaa tai Saarioista :D Tosin roiskeläpät oon jättänyt jo vuosia ostamatta, mielummin syön vaikka kynsiäni kuin niitä kauheita ruoan irvikuvia. Ehkä ens kerralla nappaan hyllystä Kokkikartanoa ja annan sille mahdollisuuden. :) Kiva kirjoistus!

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kannattaa rohkeasti kokeilla (kylläpä kuulostan nyt mainostusmaiselta, vaikka ihan täysin ilman mitään kehumisvelvollisuuksia tässä kirjoittelen), sillä itselläni ainakaan ei tullut näistä yhtään ällötysfiilistä vaan tuntui oikeesti siltä, kuin tässä söisi ihan kotiruokaa. Toisin oli, kun otin joskus pari vuotta sitten töihin evääksi jonkun muun firman (en muista yhtään minkä) lihakeiton. Se oli tosi tosi kummallisen makuista. 

opikelijatyttö (Ei varmistettu)

Harvoin käytän valmisruokia, mut jos joskus käytän niin useimmitenkin juuri kokkikartanon keittoja tai atrian kirjolohikiusausta. ;) Ne on ihan ookoo! :) Enkä pelkää niiden lisäaineita tai suolan määrää. Toki niissä on eroja ja kannattaa niitä kattookin, jos usein syö. :)
Mulla niin alhainen verenpaine, et pakko saadakin sitä suolaa. ;) Ei vaan. Ei päivittäisessä käytössä valmisruokia, mutta en tod. tunne huonoo omaatuntoa jos joskus harvoin sellasen ostan. :D Ainut mikä niissä harmittaa on hinta 2,5 eurolla tekisin (ainakin melkein tuolla hinnalla) itse kasvissosekeittoa kattilallisen (josta riittää muutamaksi päiväksi), joten se on suurin syy miksi en opiskelijana niitä osta. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin se on kyllä totta, että vaikka lisäaineita tai muita mörköjä olisikin, niin ei ne harvoin syötyinä mitään terveyshaittoja pääse aiheuttamaan. :) Tuo hintapuolikin on kyllä totta, ainahan itse tehty on toki edullisempaa, varsinkin jos laskee hintaa per annos (ja siksi aina ne jääkaappiin jääneet eväät harmittavatkin!). En nyt muista esim noiden keittojen tarkkoja hintoja, mutta toisaalta maksetaanhan me opiskelijatkin esim Juveneksella sen noin 2,5 euroa päivittäisistä ruokailuista. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.