Elokuuni

Elokuu, lempikuukauteni, josta minulla olisi paljon kirjoitettavaa. Elokuun kuulaan keltaisesta valosta, notkuvista marjapensaista, huvipuistoreissuista ja pimenevistä varjoista ja illoista. Tuntuu kuitenkin, että tällä hetkellä katselen elokuuta ohuen pleksin läpi. Se sumentaa valoa ja saa mieleni unohtelemaan sanoja, antamaaan koiralle kaksi kertaa aamupalaa varmuuden vuoksi, jättämään avaimet auton katon päälle. Kädet asettuvat näppäimistölle, mutta eivät liiku. Koko perheen flunssa ja valvotut yöt kuuluvat joskus pikkulapsiperheen arkeen, varsinkin meidän arkeen viime aikoina. Lääkärireissut ja läpiyön hyssyttelyt, panadol-mittaohjeiden googlailut ja silmien sulkemiset sohvan selkänojaa vasten. Aamupuurot ja lego-tornit ovat kaikki väsymyksen värittämiä.

kollaasi_0.png

Ja valonsa kauneudesta välittämättä elokuu toi myös suruviestin, jonka purkamisessa on opettelemista, vaikka siihen jo luulinkin valmistautuneeni. Silti kaikesta huolimatta loppukesän kukat nousevat penkeistä, telkkarissa pyörii samat ohjelmat, ne aamupuurot on keitettävä ja rattaat pakattava puistoa varten. Mikään ei pysähdy, enkä minäkään ehdi jäädä ajelehtimaan toimettomana aamutakissani.

Ja kaiken keskellä, sydämeni muljauttaa ympäri tyttäreni naurunkikatus hänen ja isoveikon kohdatessa viikonlopun erossaolon jälkeen. Kiljahteleva kikatus, ja voi miten ruskettuneet pojansormet näyttävätkään niin isoilta pulleassa vauvannyrkissä. Mikään ei silloin ole sumeaa ja kaikki on ihan selvää ja luonnollista, järkevää ei missään nimessä, mutta selvää.

 

<3

Kommentit (7)
 1. Tänään luin Hesarista Kamut-sarjakuvan ja ajattelin heti sinua. Ei nyt liity juuri tähän postaukseesi, mutta ajattelin nyt kuitenkin jakaa tämän ajatuksen. Jos et saa sitä käsiisi, niin siinä on yksi ruutu, jossa koira juoksee rannalla: ”Elokuussa on lähdön tunnelmaa. On asennekysymys, suhtautuuko siihen haikein mielin vai sydän täynnä odotusta.”
  Elokuu on minunkin lempikuukauteni 🙂 Minulle tuosta tuli siis hyvä mieli ja olen kyllä itse haikeana elokuussa, mutta siis ilman syvempiä analyysejä tekstistä, niin tulit siitä mieleeni ja halusin tämän jakaa. 🙂

  1. Voi että kun tulikin hyvä mieli tästä kommentista! 🙂 Harmi, ettei Hesari ole nyt saatavillani, muuten olisin leikannut sarjakuvan talteen. Kiitos ja ihania elokuun viimeisiä päiviä! <3 (Eivätkö olekin ollut upeita? Ensin hellettä, sitten ihan selvä syyssade,  välillä taas lämpöä, keltainen ja tuulinen ilma, ihmeellistä)

   1. Kiva kun pidit! 🙂 On ollut aivan ihana elokuu, kuin koko kesä olisi ollut minikoossa elokuussa! Nyt odottelen sitten sieniaikaa, miten hyvältä syksyinen metsäkin tuoksuu! Kaivelen pian kynttilät esiin, ja laitan parvekkeenkin valmiiksi pimeitä syysiltoja varten. Ihanaa syksyä koko perheelle! <3

 2. Niin kauniin rakastavaa, arjen tekstiä!! 

  1. Kiitos, olipa kivasti sanottu! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *