Hemmottelua jaloille

Jatketaan nyt vielä hemmottelulinjalla, sillä halusin tulla nopsaan kertomaan oman jalkakylpyvinkkini. (Tietysti minulla on ovelana taka-ajatuksena, että saisin kommenteissa jotain superhyviä lisävinkkejä) Jalkani ovat päässeet kesän jälkeen aivan hävettävän rappiolle ja päätin ottaa käyttöön viime raskaudessa kehittämäni hemmotteluhoidon. Tämän avulla sain jalkapohjani niin pehmeiksi, että mennessäni jalkahoitoon, hoitaja ihan kummasteli  vauvanpehmeitä kantapäitä. Kovat on nyt puheet, mutta ainakin minulla tämä toimii ihan oikeasti. 

Hemmotteluhomma on todella simppeli: tarvitset vain pesuvadin, pyyhkeen, merisuolaa ja hunajaa (tai mitä tykkäätkään laittaa veteen), jonkinlaisen vartalonkuorinta-aineen ja mahdollisimman kosteuttavaa ja rasvaista kosteusvoidetta.

img_7596-001.jpg

 

Aloitan valmistelemalla saunaan jalkakylvyn, johon lorautan yleensä veden joukkoon merisuolaa ja hunajaa. (Tässä välissä voi muuten kietaista tehohoidon hiuksiin pyyhkeen alle vaikuttamaan!) Otan saunan puolelle mukaan kuorinta-aineen ja lämpimällä vedellä kastellun pyyhkeen. Hieron jalat perusteellisesti kuorintavoiteella, nostan jalat suoriksi lauteelle ja  kiedon ne märän pyyhkeen sisälle niin, että kumpikin jalka on ”omassa kääreessään”. Tuntuu niin rentouttavalta! Siinä sitten istuskelen jonkin aikaa ja lopulta kun maltan, laitan jalat pesuvatiin. Saunomisen jälkeen kuivaan jalat hyvin ja rasvaan ne oikein hyvin ja paksusti apteekissa myytävällä Decubal-voiteella, jota käytän muuten myös pyöristyvän vatsan rasvaamiseen. Sujautan rasvatut jalat puhtaisiin ja puristamattomiin puuvillasukkiin ja annan rasvan imeytyä yön yli. 

Seuraavana päivänä jalat tuntuvat huomattavasti pehmeiltä. Yleensä tämän jälkeen toistan tuon rasvausosuuden iltaisin suihkun jälkeen ja laitan sukat jalkaan. Riippuen jalkojen kunnosta viimeistään viikossa kovettuneet kantapäät ovat muuttuneet pehmeiksi (ihan jo muutamassa päivässä näkyy tuloksia!). Missään vaiheessa en hio jalanpohjia, vaan tämä on hellävaraisempi vaihtoehto. Parasta vielä on, jos puolison saa valjastettua jalkahierontahommiin kosteusvoiteen levityksen yhteydessä. 😉 Raskausaikana jalat joutuvat erityisen koville ja siksi erityisesti silloin tällaisten kaltaisteni laiskempienkin tyyppien kannattaa herätä pitämään niistä huolta. 

img_7591.jpg

Tuo Decubal on varsinainen ihmerasva: se on todella tuhtia ja täyteläistä, mutta imeytyy todella hyvin ja auttaa talvella muutenkin kuivaan ihoon. En ole testannut tätä millään muulla voiteella, joten en tiedä, piileekö koko homman salaisuus siinä. 😉 Voin kuitenkin kuvitella, että hommaan tulee heti vielä lisää luksuksen tuntua, jos vaihtaa kuorintavoiteen ja kosteusvoiteen joihinkin ylellisempiin versioihin. 

Ei muuta kuin jalat kylpemään siis, ja eihän tätä ole mikään pakko myöskään saunassa tehdä. 

Mitä jalkojenhoitorutiineja teiltä löytyy? 🙂

Kommentit (6)
  1. Kiitos kommentista! Taidan kokeilla sitä partaterää ensin. Täytyy siis istahtaa joku ilta vaikka televisiota katsoessa ja ottaa nukkaiset vaatteet käsittelyyn 🙂 Voi, muutossa häviää aina jotain. Itse toivon vielä joskus löytäväni ihanat kiilakorkosandaalini…

  2. Kiitos hyvästä vinkistä! Toivoisinkin saavani lisää hyviä vinkkejä, tällä kertaa liittyen instagrammissa julkaisemaasi kuvaan merinovillatakista. Tulin tänne kysymään kun en ole Instassa 😉 Millä saa nukat pois vaatteista? Partaterällä? Onko väliä mihin suuntaan nukkia poistaa? 🙂

    1. Hei kiva kuulla, että pidit vinkistä! 🙂 Ja suosittelen ehdottomasti nukanpoisto-operaatiota villapaidoille, se kävi superhelposti.

      Mulla oli apuna ainoastaan sellainen käyttämätön ”kertakäyttöinen” partahöylä ja sellainen tarraharja, mutta ilman tarraharjaakin pärjää. Aika hidasta puuhaa tuo on kyllä varsinkiin isompiin ja ohkaisempiin vaatteisiin, mullakin meni tuohon melkein polvipituiseen takkiin hiukan yli tunti. Ihan vain otin vaatteen polvelle, venytin putsattavan suoraksi ja aloin varovasti ns. harjaamaan edes taas nukkakohtaa. Kun kohta oli puhdas, otin ylimääräiset nukat irti tarraharjalla, mutta jos sellaista ei ole lähellä, niin irronneet nukat voi kyllä ihan kerätä sorminkin. Siten sitten kävin kohta kohdalta läpi koko villatakin. Merinovilla on aika ohutta, niin sen kanssa joutuu olemaan tosi varovainen, ettei vahingossa vahingoita neulosta ja tee reikiä. En ainakaan huomannut, että suunnalla olisi ollut merkitystä, mutta ehkäpä se voi kyllä riippua vaatteesta? Kävin samalla tekniikalla läpi yhden paksumman villapaidan ja aikaa meni huomattavasti vähemmän, kun ei tarvinnut varoa niin paljon. Esim. Anttilassa myydään tosi edullisesti selaisia patterikäyttöisiä nukanpoistolaitteita, mutta niistä mulla ei ole kokemusta, hukkasin nimittäin oman käyttömättömäni muutossa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *